Fin øyensminke

Få festens dristigste blikk

La øynene stå i fokus denne høsten, med sterk eyeliner og blafrende vipper.

I FOKUS: Med denne ganske vågale looken, blir du garantert lagt merke til på vinterens fester.
I FOKUS: Med denne ganske vågale looken, blir du garantert lagt merke til på vinterens fester. Foto: Illustrasjonsfoto: THINKSTOCK.
Publisert Oppdatert

Smokey eyes er alltid en sikker vinner på fest.

Som vanlig ved høst- og vintervisningene ble det også i år vist mye mørk sminke på catwalken. Denne høsten har vi spesielt falt for bruken av tykk, flytende eyeliner og masse maskara, som vist hos Lanvin. Denne superkule looken vil gjøre seg like bra på en hjemmefest som den gjorde hos motehuset.

Og noe av det beste: den er ikke vanskelig å lære seg, heller.

Bare eyeliner og maskara

Mens man vanligvis legger sotede øyne med mye øyenskygger, er denne looken lagt med få, men gode produkter. Etter at du har sminket huden, kommer du langt med to produkter til selve øyesminken: en svart, flytende eyeliner og en god maskara.

For at sminken skal bli like kul som hos Lanvin, er det viktig at du tør å dra på skikkelig når du sminker deg. Her er det ikke snakk om en tynn og pen strek, her skal den flytende eyelineren dekke lokket helt opp til globallinjen, for deretter å tegnes ut i en kattevipp i øyets ytterkrok.

Her gir vi deg den enkle oppskriften på høstens heftigste partysminke.

HEFTIG BLIKK: Høstens mest iøyenfallende makeup er lett å legge med de rette produktene.
HEFTIG BLIKK: Høstens mest iøyenfallende makeup er lett å legge med de rette produktene. Foto: FOTO: Stella Pictures og produsentene

Slik legger du looken:

1. La huden være naturlig. Bruk derfor en farget dagkrem eller BB-krem for å jevne ut huden. Har du kviser, urenheter eller blå ringer under øynene kan dette dekkes med en concealer.

2. Gre gjennom brynene med en liten kam og fyll dem inn med et brynspudder for å definere dem og gi fylde. Har du mørke og/eller fyldige bryn fra før av hopper du over dette trinnet. Sett brynene på plass med en transparent brynsgelé.

3. Finn frem en svart gelé- eller kremliner og den beste kosten du har. Begynn med å legge eyelineren innerst i øyekroken, og dra den utover mot øyenlokket i en bredere linje, helt opp til globallinjen din. Når du kommer til ytterkanten av øyet smalner du inn streken, slik at du ender i en tynn spiss, tenk «katteøyne». Støtt hånden inntil kinnet hvis du kjenner den blir ustø, og husk, øvelse gjør mester!

4. Bøy øyenvippene med en vippetang og påfør ett til to lag med svart maskara på de øvre vippene. La de nederste vippene være bare. Ønsker du mer dramatikk limer du på et par løsvipper.

Husk at verken eyelineren eller maskaraen trenger å legges helt perfekt. Uttrykket skal være tøft, hardt og rocka. Ha det gøy mens du sminker deg, og ha det gøy på fest!

Les også:

24 fantastiske skjønnhetskupp

Sesongens viktigste tilbehør

Stjel stilen til Elin Kling

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning