Skjønnhetstest

Det Nye tester skjønnhetstrender

Fungerer egentlig sminketrendene i virkeligheten? Vi har testet de fire største trendene denne våren.

SKJØNNHETSTEST: Det Nyes skjønnhetsansvarlig Mari Ruus har testet fire hotte trender fra catwalken i virkeligheten.
SKJØNNHETSTEST: Det Nyes skjønnhetsansvarlig Mari Ruus har testet fire hotte trender fra catwalken i virkeligheten. Foto: FOTO: Renate Torseth og Catwalkpix.
Publisert Oppdatert

Det er på catwalken trendene skapes. Bare noen måndeder etter moteukene kommer kopiene i butikk. Det samme gjelder for hår og sminke. Det modellene har på seg setter standarden for skjønnhetstrendene den kommende sesongen.

Modellene ser alltid fantastiske ut på catwalken, men hvordan fungerer egentlig catwalksminken i hverdagen?

Det Nyes skjønnhetsansvarlig, Mari, har testet fire store skjønnhetstrender denne våren. Les videre for å finne ut hva du bør prøve og hva du fint kan styre unna.

På jobb: Tykke bryn

«Du har vel ikke tenkt å gå sånn?» var den spontane reaksjonen fra kjæresten min da jeg kom ut i min nye look, hentet direkte fra catwalken til Sass & Bide. Og nei, for å være helt ærlig så kunne jeg godt tenke meg å la være å gå sånn.

Som makeupartist er det to ting jeg virkelig ikke kan fordra, og det er feil farge på foundation og harde, påtegnede bryn. Og nå har jeg påtegnede bryn selv, og det av den mer ekstreme sorten.

Jeg sminket brynene gradvis og la på litt og litt av gangen, slik man skal gjøre det. Likevel er det noe som gjør at det ser rart ut.

Ser jeg egentlig ikke litt ut som han ene i Sesam Stasjon akkurat nå, han med monobrynet? Jeg står foran speilet og moter meg opp. Heldigvis har jeg ingen møter på jobb i dag, så jeg slipper å møte noen jeg ikke kjenner.

Jeg tar på meg en blazer og tenker at jeg skal prøve meg på den kule businesslooken, men det er noe med det stramme håret med midtskill som ødelegger. Hadde jeg bare kunnet ha håret ned, så kunne det ha fjernet litt fokus fra ansiktet. Men nei da, her skal håret være stramt i midtskill, bare for å virkelig fremheve brynene.

«Ha det da» sier jeg til kjæresten min, som rister på hodet i det jeg går ut døren. På vei bort til trikkestoppet føler jeg meg ikke så veldig høy i hatten. Ser ikke folk på meg litt mer enn vanlig? Jeg kjenner det på kroppen med én gang når jeg ikke føler meg helt vel med sminken, og det skal ingenting til for å vippe meg av pinnen i dag.

«Eh ... hei!» er reaksjonen fra den første kollegaen jeg møter på jobb. Hun sier ikke noe, men jeg merker at hun reagerer. Jeg spør henne hva hun synes om sminken min. «Du ser helt annerledes ut, litt streng faktisk.» Og det må jeg si meg enig i at jeg gjør, selv om en annen kollega synes jeg ser kul ut.

Dagen går, og jeg kan ikke vente med å komme meg hjem og ta av sminken. Tykke, markerte bryn ser bra ut på modeller på catwalken og de som er heldige nok til å bli født med dem. For alle oss andre er det kanskje best å styre unna.

TYKKE BRYN: Lipgloss fra Make Up Store lipgloss pot i fargen wow (kr 125), Chanel Le Sourcil de chanel brynsskygge (kr 525) og Mac Eyeshadow i fargen all that glitters (kr 155). Foto: Renate Torseth / Catwalkpix
TYKKE BRYN: Lipgloss fra Make Up Store lipgloss pot i fargen wow (kr 125), Chanel Le Sourcil de chanel brynsskygge (kr 525) og Mac Eyeshadow i fargen all that glitters (kr 155). Foto: Renate Torseth / Catwalkpix

På kafe: Fargerik

En av de friskeste lookene på catwalken denne våren er fra Jaeger, med neonoransje øyne og rosa munn - i tillegg til en fin dose blush i kinnene. Perfekt å teste ut når jeg skal møte en god venninne over en kaffe. Hun har sjelden sett meg med noe annen sminke enn den bronsebrune øyenskyggen jeg har bodd i de siste årene.

Jeg må rote godt i sminkekofferten for å finne fargene som trengs, det er ikke så veldig ofte jeg trenger så kraftige farger verken på jobb eller på meg selv.

«Hjelp», tenker jeg idet jeg legger øyenskyggen. «Dobbelt hjelp» når jeg legger knallrosa lipgloss på leppene, og «trippel hjelp» når jeg skal toppe det hele med å legge korallfarget blush i kinnene. De fleste har fått denne sminkeregelen repetert til det kjedsommelige: Du skal bare ha ett fokuspunkt i ansiktet når du sminker deg. Og se på meg: Nå har jeg like mye farge på alle tre stedene. Det var jo dette de drev med på 80-tallet!

Men på en rar måte synes jeg det fungerer likevel, og tar fornøyd på meg jakken og løper ut døren.

«Hehe, har du sminka deg i dag?» var den første responsen fra venninnen min, og hun studerte ansiktet mitt med et lurt smil om munnen.

Jeg vet at jeg ikke er den mest fargerike på sminkefronten, men jeg jobber tross alt med skjønnhet. Er det så rart at jeg har mye sminke på meg? Ja vel, kanskje det er litt rart med neonferskenfarge på øynene, samme farge i kinnene og rosa gloss på leppene - til å være meg i alle fall, men jeg føler meg overraskende vel med sminken på. Jeg synes jeg ser frisk og søt ut med alt det rosa, og angrer på at jeg har valgt en annen look til kinodaten senere på kvelden.

«Jeg synes du er fin altså, jeg må kanskje bare bli vant til å se deg sånn først», sier venninnen min. Og hun har kanskje et poeng der. Når jeg først ble vant til alle fargene selv, begynner jeg å like det. Jeg skal helt klart bli flinkere til å bruke mer farger fremover.

På date: Bambivipper

FARGERIK: Lipgloss fra Viva La Diva Superliscious lipgloss i fargen hope (kr 65), Make Up Store Microshadow i fargen bloom (kr 140) og Laura Mercier Second skin cheek color i fargen spiced cider (kr 255). Foto: Renate Torseth / Catwalkpix
FARGERIK: Lipgloss fra Viva La Diva Superliscious lipgloss i fargen hope (kr 65), Make Up Store Microshadow i fargen bloom (kr 140) og Laura Mercier Second skin cheek color i fargen spiced cider (kr 255). Foto: Renate Torseth / Catwalkpix

Jeg ble helt betatt da jeg så sminken fra Louis Vuittons vårvisning første gang, og håpet er at kjæresten min skal føle samme når han ser meg på kinodaten vår samme kveld.

Jeg har kjøpt meg en ny hårbøyle, sukkertøysfarget gloss og to pakker med løsvipper, nå skal det virkelig blafres med vippene!

Jeg leste at makeupartist Pat McGrath brukte ti rader med løsvipper på hver modell, som hun klippet opp i flere små partier da hun sminket dem til visningen. Jeg gjør det samme hjemme, legger en skikkelig Barbie-farget blush i kinnene og setter opp håret, med hårbøylen som kronen på verket.

Jeg fniser litt for meg selv når jeg ser meg i speilet, dette er så utrolig langt unna hvordan jeg vanligvis ser ut. Spent på reaksjonen til kjæresten min, drar jeg opp for å møte ham utenfor kinoen.

«Heeei», sier han og gir meg et kyss på kinnet.

«Hei», sier jeg, og ser på ham med forventning i blikket. Ingen reaksjon.

Vi går ned for å kjøpe popcorn og jeg må til slutt spørre om han ser noe nytt.

«Ja så klart, håret. Det var fint!»

Hmm, er virkelig gutter så enkle å lure? Jeg har på så mye løsvipper at det er tungt å holde øynene åpne. Ikke rart de får sjokk når de hører om hair extensions, løsnegler, silikonpupper og hold-in.

«Aha, nå ser jeg det!», sier kjæresten min, etter at jeg i detalj har forklart hva det er jeg har gjort.

«Men akkurat det liker jeg ikke så godt. Du er mye finere uten all sminken. Selv om jeg synes du ser bra ut altså!»

Snork. Dette er virkelig ikke mannen å teste ut sminke på. Men looken vokser på meg, selv om jeg følte meg litt vel sukkersøt da jeg gikk ut døren med hårbøyle, roser i kinnene og lysrosa gloss. Dette med vipper er veldig avhengighetsskapende, jeg skjønner godt hvorfor jenter som begynner med vippeextensions ikke klarer seg uten. Det er nesten så jeg føler meg naken når jeg tar av vippene etterpå.

På byen: Wetlook

Fredag kveld og det er tid for drinker med jentegjengen ute på byen. Denne gangen skal jeg endelig teste looken jeg alltid synes ser så bra ut, men aldri har fått meg til å prøve: nemlig wetlooken.

BAMBIVIPPER: Løsvipper fra Make Up Store Eyelash i lady (kr 95), Shiseido Shimmering cream eye color i fargen pale shell (kr 250) og Too Faced Glamour gloss i fargen peek a boo (kr 210). Foto: Renate Torseth/Catwalkpix
BAMBIVIPPER: Løsvipper fra Make Up Store Eyelash i lady (kr 95), Shiseido Shimmering cream eye color i fargen pale shell (kr 250) og Too Faced Glamour gloss i fargen peek a boo (kr 210). Foto: Renate Torseth/Catwalkpix

Alexander Wang hadde den kuleste varianten denne våren, med skinnende hud, lett sotede øyne og helt vått hår. Så jeg står på badet og moter meg opp med et glass vin, før jeg kjører på med olje på huden, gloss på øynene, hårgelé og det hele, og gjør meg klar til å dra av sted. Tar en siste titt i speilet før jeg går ut, og ja, dette synes jeg ble skikkelig bra!

«Så fiiin du er!» kommer det unisont fra jentegjengen idet jeg kommer inn døren, men jeg merker at de ser litt ekstra på håret mitt. Kanskje det er fordi vått hår med store mengde gelé og hårolje ikke er en vinner når det er ti minusgrader ute? Føler jeg går rundt med et frossent reir på hodet, og det er vel nettopp det jeg gjør.

En annen problemstilling med denne wetlooken er at håret tørker ganske fort. Selv med en gelé, som det står wetlook på med store bokstaver, blir håret fort seende ut som pistrete, stive pinner når det tørker. Løsningen må bli å gå på toalettet og fukte håret sånn omtrent hvert kvarter, da kan jeg holde looken gående hele kvelden.

Etter noen glass vin går praten løsere, og alle vil plutselig vite hva jeg har brukt på øynene siden det glinser sånn. Jeg forteller stolt at jeg bare har klappet en lipgloss over øyenskyggen, men etter en kjapp titt i speilet like etterpå, er jeg ikke like stolt lenger.

Øyenskyggen ligger som en eneste stor stripe på det ene lokket, mens på det andre lokket har jeg klart å gni øyenskyggen helt ut til tinningen.

Når en venninne senere på kvelden insisterer på å ta på håret mitt og roper «Det er helt hardt altså, kom og kjenn!», bestemmer jeg meg for at nok er nok. Wetlooken ser fantastisk ut på catwalken, men i praksis fungerer den bare de ti første minuttene.

WETLOOK: Lipgloss fra Lancôme Color fever gloss i fargen 021 sparkling light (kr 240), Tigi Catwalk wet look gel (kr 240) og Mac Pigment eyeshadow i fargen Nebula (kr 210). Foto: Renate Torseth / Catwalkpix
WETLOOK: Lipgloss fra Lancôme Color fever gloss i fargen 021 sparkling light (kr 240), Tigi Catwalk wet look gel (kr 240) og Mac Pigment eyeshadow i fargen Nebula (kr 210). Foto: Renate Torseth / Catwalkpix

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning