Tørrsjampo

Den verste tørrsjampo-tabben du kan begå

Dette produktet gir deg en fresh look - hvis du bruker det riktig...

UNNGÅ DENNE TABBEN: Velger du feil farge på tørrsjampoen, kan det resultere i en uheldig ettervekst-look (til tross for at det er langt fra tilfellet). Sjekk hvordan du unngår hårtabben under.
UNNGÅ DENNE TABBEN: Velger du feil farge på tørrsjampoen, kan det resultere i en uheldig ettervekst-look (til tross for at det er langt fra tilfellet). Sjekk hvordan du unngår hårtabben under. Foto: FOTO: Stella Pictures
Publisert Oppdatert
Foto: FOTO: Gry Traaen

Julie Botnen

Julie Botnen (32) er makeupartist og tidligere skjønnhetsansvarlig i Det Nye, og kan skilte med 14 års erfaring fra mote- og mediebransjen.

Botnen er utdannet motejournalist ved London College of Fashion og makeupartist fra Art Complexion makeup-skole.

Hun har tidligere gjort makeup og styling for motemagasiner, teateroppsetninger, tv-produksjon, musikkvideoer og reklame. Følg henne på Instagram: @juliebotnen

Enten du liker håret lett og friskt, eller voluminøst og enkelt å style - finn tørrsjampoen som passer for deg!

Fordelen med en god tørrsjampo er at den på kort tid gjør at et hår som begynner å se litt ufresht og fett ut, på null komma svisj oppleves som nyvasket og fint.

- En tørrsjampo trekker til seg fett og smuss i hodebunnen og gjør at håret ser rent ut, sier skjønnhetsansvarlig i Det Nye, Julie Botnen.

Slik bruker du tørrsjampoen

Husk å holde sprayen et godt stykke unna håret, og bruk fingrene til å rufse håret godt på plass.

- Husk også at det kun er en quick fix som holder en kveld. Etter en dag med tørrsjampo er håret veldig klart for en vask da produktet vil oppleves som seigt og stivt i hårbunnen, sier Botnen.

Hun mener imidlertid at det er særlig én tørrsjampo-tabbe du så absolutt bør unngå:

- Mange velger en tørrsjampo som er tilpasset en annen hårfarge. Før var det kun den vanlige lyse sprayen, men etter hvert har både brunetter og rødhårede fått tilpasset produktet , sier hun og legger til:

- Et godt tips er derfor å velge en tørrsjampo som passer nettopp din hårfarge. Er du mørk og bruker en tørrsjampo til lyst hår, vil det se ut som røttene dine er grå. Det samme gjelder for blondiner - unngå mørke røtter ved å velge riktig produkt! Tabben kan fort få det til å se ut som du har en lei ettervekst - til tross for at det ikke er tilfellet.

Det finnes imidlertid uendelig mange tørrsjampo-varianter å velge mellom. Derfor har vi i Det Nye prøvd fem populære alternativer, og funnet frem til våre favoritter.

KÉRASTASE POWDER BLUFF DRY SHAMPOO

Duft: Lukter friskt og rent, og ikke for mye.

Slik brukes den: Skal sprayes jevnt over håret og så frotteres med et håndkle, før overflødig produkt gres ut. Fungerte også fint uten både håndkle og børste.

Resultat: Håret føles med ett friskt og fint. Det blir heller ikke seigt, noe som er et pluss. Gir ikke veldig mye volum, og håret ble hos noen veldig elektrisk.

FJERNER FETT: Ja.

GIR HOLD: Nei.

SKAPER VOLUM: Nei.

Pris: Kr 295, 200 ml

BATISTE DRY SHAMPOO

Duft: Denne tørrsjampoen lukter omtrent ingenting, noe som er et stort pluss.

Slik brukes den: Løft opp øverste laget med hår og spray inn mot røttene fra omtrent 30 cm. Spray lett for å fjerne fett og fukt i håret, og litt mer dersom du også ønsker volum. Masser inn med fingrene og gre håret.

Resultat: Denne tørrsjampoen har vært populær lenge, og ikke uten grunn. Håret føles umiddelbart lettere og friskere, og den gir godt med volum. Produktet er hvitt, men om du ikke bruker altfor mye fungerer den like fint på mørkt som lyst hår. Dessverre føles håret fort litt seigt om du bruker en del, så etter en dag med denne er det gjerne på tide å vaske håret!

FJERNER FETT: Ja.

GIR HOLD: Ja.

SKAPER VOLUM: Ja.

Pris: Kr 79, 200 ml

FRESH I EN FEI: Fra venstre: Kérastase Powder Bluff Dry Shampoo, kr 295. Batiste Dry Shampoo, kr 79.
FRESH I EN FEI: Fra venstre: Kérastase Powder Bluff Dry Shampoo, kr 295. Batiste Dry Shampoo, kr 79. Foto: FOTO: Produsentene

KLORANE GENTLE DRY SHAMPOO

Duft: Frisk duft med noen grønne noter. Lukter ikke søtt, mer rent. Duften går rimelig raskt ut av håret.

Slik brukes den: Brukes som en hårspray helt ned mot røttene. Hold den litt unna håret, for det er skikkelig kraft i sprayen. Håret blir ganske hvitt med en gang, men det går bort når du rufser det til. Med på kjøpet får du volum.

Resultat: Fett hår forsvinner som dugg for solen, men håret kjennes litt porøst ut. All glans forsvinner, så passer for deg som ønsker matt hår.

FJERNER FETT: Ja.

GIR HOLD: Ja.

SKAPER VOLUM: Ja.

Pris: Kr 60, 150 ml

BIOSILK DRY CLEAN SHAMPOO

Duft: Den har en ren duft som ikke er for sterk.

Slik brukes den: Må ristes godt før bruk. Sprayes jevnt der det trengs fra ca. 20 cm avstand.

Resultat: Utrolig fornøyd med at den etterlater håret glansfullt og med illusjonen om at det er rent. Den gir ikke den hvite fargen og tørrheten som vi har opplevd med andre tørrsjampoer. Gir ikke noe hold.

FJERNER FETT: Ja.

GIR HOLD: Nei.

SKAPER VOLUM: Nei.

Pris: Kr 199, 232 ml

AMIKA PERK UP DRY SHAMPOO

QUICK FIX: Fra venstre: Klorane Gentle Dry Shampoo, kr 60. Biosilk Dry Clean Shampoo, kr 199. Amika Perk Up Dry Shampoo, kr 199.
QUICK FIX: Fra venstre: Klorane Gentle Dry Shampoo, kr 60. Biosilk Dry Clean Shampoo, kr 199. Amika Perk Up Dry Shampoo, kr 199. Foto: FOTO: Produsentene

Duft: Søt, ung, feminin duft. Ganske sterk lukt når den påføres, men kun en svak, behagelig duft sitter igjen i håret senere.

Slik brukes den: Flasken skal ristes og produktet sprayes i håret fra en liten avstand. Mye trykk i denne flasken!

Resultat: Vi testet på hår som var blitt litt fett i luggen, denne tørrsjampoen fikset problemet. Håret kjennes utrolig lett etterpå, ingen seighet - slik mange tilsvarende produkter gir. Ga også litt volum. Fungerer like fint for blondt som mørkt hår.

FJERNER FETT: Ja.

GIR HOLD: Nei.

SKAPER VOLUM: Ja.

Pris: Kr 199, 232 ml

Les også:

Nå skal du ta stygge selfies

Dette er apparatet «alle» snakker om

Her tester Karine (28) toppbloggernes skjønnhetstips

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning