Festsminke

Den fineste sminken til julebord

November og desember betyr festtid for mange, og her får du tipsene til den fineste julebordsminken.

Publisert Oppdatert
SMINKEEKSPERT: Henrik Steen har hatt en lang og suksessfull karriere som makeupartist.
SMINKEEKSPERT: Henrik Steen har hatt en lang og suksessfull karriere som makeupartist. Foto: FOTO: Lasse Wind

Henrik Steen

Henrik Steen er en dansk og svært anerkjent makeupartist, og har jobbet i dansk og internasjonal filmbransje og moteindustri i mer enn 10 år. Han har også vært nominert for The Danish Academy Award Robert for Best Makeup flere ganger. I 2007 signerte han en eksklusiv avtale med Lancôme i Paris, og har siden vært makeupartist for Lancôme i Skandinavia.

Om ikke lenge er julebordsesongen her i år igjen. Du har sett deg ut en kjole, hælene er på plass og frisyren har du for lengst planlagt. Men hva med sminken?

Kanskje må du rushe rett fra jobb til fest , men du kan fint rekke å legge en lekker festsminke selv om du har dårlig tid.

Det skal danske Henrik Steen, makeupartist for Lancôme i Skandinavia, vise deg. I videoen over har modellen allerede fått lagt en lekker base, samt en intens øyensminke.

Nederst i artikkelen kan du se de to videoene som viser deg hvordan du gjør dette.

En god base er viktig

Når man skal på julebord, er det gøy å gjøre det lille ekstra når det gjelder sminke.

I videoen over gjør makeupartisten modellen festklar med kontur og knallrøde lepper, men han har også fokus på en fin hud.

- Det er veldig viktig å sørge for at huden er fin, og da vil jeg bruke en matt foundation - som ikke trenger særlig mye pudder, men som dekker mer. Det vil si at du ikke hele tiden skal trenge å pudre sminken din, sier Steen og legger til:

- Jeg legger en lys foundation i T-sonen, det er der man skinner mest i huden.

Steen dytter foundationen på med pensel i T-sonen, langs nesen, på haken, under øynene og kinnbena.

Han synes fokuset i en festsminke bør være kontur og kontraster. Det gjør heller ikke noe at den er litt kraftig.

- Jeg synes man skal tenke sterk munn, sterke øyne og kontur - så lenge det bare er balanse i fargene er det fint å se på. Hvis man så denne sminken ute i dagslys, så vil man se at den synes kraftig. Det kan den godt, fordi den skal brukes på kvelden.

Foto: FOTO:

Konturering med to typer blush

Makeupartisten starter kontureringen med en varmtonet bronzer. Han bruker en stor kost og legger den i sirkelbevegelser på kinnet.

Det som er viktig å huske på her, er at det skal være et mellomrom på to fingre mellom kinnbenet og øyet - bronzeren skal ikke komme nærmere enn det.

- Jeg toner den så forsiktig oppover mot hårfestet. Denne sminken skal være slik at man skal kunne bli tatt bilde av uten å tenke at «å nei, skinner jeg for mye» eller «har jeg for mye sminke på?»

Når det gjelder festsminke, bruker Steen to ulike blush.

- Nå vil jeg bruke en som gir en mer festlig look. Jeg bruker en rosatone, og jeg legger den samme sted som den første blushen.

- Det man må huske på, er at man alltid kan tone ned blushen sin om man synes det blir for mye, sier han.

Han stamper foundationkosten lett over blushen og andre områder i ansiktet.

- Nå har jeg kontur, en form, og videre vil jeg gjerne gi leppene noe intensitet, så de blir sterke, røde og festlige.

Røde festlepper

TO ULIKE BLUSH: Til festsminke kan det være fint å bruke to ulike blush - en i en varm tone, og en med rosatoner.
TO ULIKE BLUSH: Til festsminke kan det være fint å bruke to ulike blush - en i en varm tone, og en med rosatoner. Foto: FOTO: Erik Hannemann
SHOPPINGTIPS: Øverst fra venstre: Double Wear Stay-in-Place Lip Pencil i fargen Pink fra Estée Lauder, kr 210. Diorskin Nude Tan Matte fra Dior, kr 455. bareSkin Pure Brightening Serum Foundation fra bareMinerals, kr 395. Cheek Blush i fargen Usukurenai fra Sensai by Kanebo, kr 365. L'absolu Velours i fargen Velors de Grenade fra Lancôme, kr 270. Lip Brilliance 04 fra ArtDeco, kr 165. Ombre Hypnôse Twinkling Eye Shadow i fargen Sorbet Rose fra Lancôme, kr 255. Pro Longwear SPF10 Foundation fra MAC, kr 279. Baked Bronzing Powder i fargen Golden Sandstorm fra KICKS, kr 149. Colour Elixir Lip Liner Pink Princess fra Max Factor, kr 109.
SHOPPINGTIPS: Øverst fra venstre: Double Wear Stay-in-Place Lip Pencil i fargen Pink fra Estée Lauder, kr 210. Diorskin Nude Tan Matte fra Dior, kr 455. bareSkin Pure Brightening Serum Foundation fra bareMinerals, kr 395. Cheek Blush i fargen Usukurenai fra Sensai by Kanebo, kr 365. L'absolu Velours i fargen Velors de Grenade fra Lancôme, kr 270. Lip Brilliance 04 fra ArtDeco, kr 165. Ombre Hypnôse Twinkling Eye Shadow i fargen Sorbet Rose fra Lancôme, kr 255. Pro Longwear SPF10 Foundation fra MAC, kr 279. Baked Bronzing Powder i fargen Golden Sandstorm fra KICKS, kr 149. Colour Elixir Lip Liner Pink Princess fra Max Factor, kr 109. Foto: FOTO: Produsenten

Makeupartisten legger alltid en kontur rundt leppene først, så man kan se hvor man skal arbeide med leppefargen sin.

- Før jeg setter i gang, er det lurt å gi leppene en glans, og en liten smule highlighting. Det gjør jeg med en øyenskygge med en rosa tone.

Han legger forsiktig en lys, lys rosa øyenskygge med en liten pensel både på over- og underleppen. Så er det klart for lip liner.

- Jeg følger leppenes form. Der kan godt være et lyst område igjen over leppene, slik at leppene blir highlightet. Husk å markere godt opp med en fin lip liner, som gjør at du bevarer leppestiften hele kvelden.

Hvis du synes du har små lepper, kan du bruke lip lineren til å tegne litt over leppene, men pass på at du bruker en naturlig farge.

- Man skal passe på å ikke legge en for mørk farge utenfor leppene, for det gjør at man får litt trutmunn, som kan se litt vulgært eller for mye ut. Det er viktig at man gjør det med en farge som er mer naturlig, sier Steen.

Når lip lineren er lagt, ser man hvordan highlighteren ligger igjen rundt leppene, som gir et fint og fremhevende resultat. Nå er neste steg selve leppestiften. Makeupartisten tar leppestiften og maler leppene knallrøde. Han er nøye med å få det akkurat innenfor linjene han har tegnet opp med lip lineren.

- Når man arbeider med en rød farge, er det viktig at den er veldig ren og lekker å se på. Og ja, det tar tid å legge veldig fine lepper, men da trenger man bare å gjøre det én gang.

Som en siste finish, og for å få en fin og ren linje rundt leppene, highlighter Steen en siste gang. Han blander en lett highlighter med litt foundation, og bruker penselen til å dytte det på rundt leppene for perfekt resultat.

Video: Erik Hannemann

Basesminke:

</p> <h4>Kveldssminke:</h4> <p> <iframe frameborder="0" height="360" scrolling="no" src="http://hm-media.netttv.aptoma.no/embed/?id=5281" width="640"/> </p> </div>

RED LIPS: Hva passer vel bedre enn knallrøde lepper på fest i førjulstiden? Er du nøye med både lip liner og leppestift, får du et resultat som sitter heeele kvelden!
RED LIPS: Hva passer vel bedre enn knallrøde lepper på fest i førjulstiden? Er du nøye med både lip liner og leppestift, får du et resultat som sitter heeele kvelden! Foto: FOTO: Erik Hannemann

Les også:

De beste tipsene for en perfekt fest

Dette bruker supermodellen for fin hud

Åtte vanlige skjønnhetstabber

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning