Dårlig hårdag

Tipsene som redder sveisen

Her er tipsene som redder sveisen.

TRENDSETTER: Agyness Deyn er kjent for å være tidlig ute når det gjelder trender. Nå har Deyn farget håret svart og går for bob og tung pannelugg.
TRENDSETTER: Agyness Deyn er kjent for å være tidlig ute når det gjelder trender. Nå har Deyn farget håret svart og går for bob og tung pannelugg. Foto: Foto: Stella
Publisert Oppdatert

Alle har en eller annen gang vært borti en dårlig hårdag. Og det er ikke alltid så lett å vite hva man skal gjøre.

Vi har spurt ekspertene og fått deres beste tips.

Finn riktig frisyre til din ansiktsform

Dette må du huske på når du skal finne riktig frisyre til din ansiktsform:

RUNDT: En frisyre med høyde på toppen gir lengde til ansiktet. Ujevne lengder er også fint. Unngå krøller og frisyrer som trekker håret stramt bort fra ansiktet, det kan lett få ansiktet til å se større ut.

HJERTEFORMET: En lagvis bob uten ekstra høyde på toppen passer denne ansiktsformen godt. Ujevne kanter kan bidra til å skape en fin balanse til ansiktet. Unngå frisyrer som gir ekstra fylde rundt kinnbeina.

FIRKANTET: En kort Kina-bob passer bra. Frisyrer som gir en myk ramme til ansiktet er et godt valg. Unngå midtskill og frisyrer som stopper langs kinnbeina.

OVALT: Denne ansiktsformen passer alle frisyrer - her er det bare å finne din egen favoritt. Men unngå frisyrer som ikke passer din hårtype. Frisøren kan gi deg råd.

AVLANGT: En skulderlang bob som stopper lagvis langs kjevebeinet gir ekstra bredde til ansiktet. Unngå frisyrer med én lengde, og kvitt deg med rettetangen. Rett hår gjør at ansiktet ser enda mer avlangt ut.

Agnes Marie Gulbrandsen

Hårstylist og makeup-artist.

Agnes Marie Gulbransen
Agnes Marie Gulbransen Foto: FOTO: Privat

Hvordan redde en dårlig hårdag?

- Har du langt hår, er det enklest å sette det opp i en stram hestehale. En fin lue eller hatt redder deg som har kort hår. Hvis du har god du tid, kan du ta en hårkur. Det gir spenst og glans til håret.

Hvordan fikse slitt hår - uten å blakke meg?

- Frizz-Ease sjampo, balsam og hårkur fra John Frieda. Produktene har lav pH-verdi og er ikke vannet ut. I Europa og USA blir disse produktene solgt hos frisøren, men her i Norge får du kjøpt dem på Cubus og Vita. Dette er veldig gode og rimelige salongprodukter.

Hva er ditt bedre volumtriks?

- Volum Master fra OBH Nordica, en liten kreppetang som gir masse volum. Den er billig og veldig god. Du bruker den på underhåret langs siden, på toppen og på bakhodet. Jeg bruker den hele tiden og har nesten gått helt bort fra hårruller. Den samme serien har også krølltang og rettetang som er veldig gode - og rimelige.

Dine enkle og raske stylingtips?

- Bruk Volume Master for å få volum i håret, det går på 1-2-3. Du kan også bruke krølltang eller rettetang hvis du ønsker bedre effekt. Når du skal krølle håret, vrir du krølltangen 180 grader, da får du fine, myke krøller.

Hvordan får jeg frisyren til å vare hele kvelden?

- Elnett! Elnett! Elnett! Stylister over hele verden sverger til Elnett hårspray. Den etterlater ingen alkoholrester i håret og kan lett gres ut. Den lukter ikke så godt, men er veldig bra. En klassiker.

Ditt favorittprodukt?

- Saltvannssprayen Ocean Sprizz fra Wella. Den gir bra hold, og du får fin effekt og masse volum. Håret blir passe rufsete og enkelt å style.

Hva er sesongens hotteste hårtrend?

- En bob som vipper innover, hvor hårlengden er lengre foran enn bak, er det hotteste for deg med kort hår. Har du langt hår, er det store, myke bølger á la Megan Fox som er kulest. Sesongens farger er kalde bruntoner og lyse, beige toner.

Kjell Nordström

Hårstylist. Kjent som designeren Baron von Bulldog.

Foto: FOTO: Produsentene

Hvordan redde en dårlig hårdag?

Kjell Nordström
Kjell Nordström Foto: FOTO: Privat

- En høy hestehale har reddet mange jenter med langt hår. For jenter med kort hår, er en dæsj gelé løsningen. Gå berserk med håndflatene og punk til looken. Trikset hjelper både på frisyren og humøret og tar maks fem minutter. Går ikke dette er hårpynt eller en søt alpelue den beste løsningen.

Hvordan fikse slitt hår - uten å blakke meg?

- Hvorfor skal håret være på sparebudsjett når man bruker så mye penger på andre ting?

Hva er ditt beste volumtriks?

- Vask håret uten balsam, og skyll med kaldt vann på slutten slik at du lukker talgkjertlene. Det finnes mange volumprodukter på markedet. En av mine favoritter er nyheten Thickefy foam fra Sebastian, som gir masse volum og hold til håret.

Dine enkle og raske stylingtips?

- Det som ser enkelt ut for en hårstylist er ikke alltid like enkelt å få til selv. Neste gang du skal klippe deg, be om litt ekstra tid for å få tips som funker for din frisyre.

Hvordan får jeg frisyren til å vare hele kvelden?

- Spray litt hårspray i hårbunnen når håret er vått, før du føner det. Tuper lett og tilfør ekstra spray. Ha alltid med en liten flaske hårspray i håndvesken, slik at du kan rette på frisyren i løpet av kvelden.

Ditt favorittprodukt?

- Sebastians Zero Gravity hårspray - verdens beste spray for jenter med fint, skandinavisk hår. Den gir lett hold, er lett å børste ut og føles ikke klissete.

Hva er sesongens hotteste hårtrend?

- Uten tvil permanent for de kuleste jentene med langt hår, men kort hår er fortsatt også veldig hot. Rødt hår er trendy, og tusen ganger kulere enn lyse striper.

Hanna Holster

Frisør og Det Nye Makeups hårekspert.

Hvordan redde en dårlig hårdag?

Foto: FOTO: Produsentene

- Har du langt hår, kan du sette det opp i en kul knute. Har du kort, utnytt de uønskede formene og gjør det beste ut av det.

Hanna Holster
Hanna Holster Foto: FOTO: Privat

Hvordan fikse slitt hår - uten å blakke meg?

- Invester i bra produkter fra frisørsalongen. En god sjampo og balsam hjelper raskt. Gi håret en kur en gang i uken. Ikke glem varmebeskyttende produkter hvis du bruker føner, krølltang eller rettetang.

Hva er ditt bedre volumtriks?

- Bruk volumprodukter og føn håret opp-ned. Sexy Hairs Backcomb in a bottle er «tupering på boks».

Dine enkle og raske stylingtips?

- For deg med langt hår: Sett håret løst opp med en spenne eller lag en stram knute i nakken. Du kan også gjøre mye kult med ulike fletteteknikker. For deg med kort hår: Varier med å gre håret mot høyre, venstre, bakover eller fremover - eller bruk rettetang.

Hvordan får jeg frisyren til å vare hele kvelden?

- Det er viktig at produktene du bruker blir godt fordelt i håret. Spray tekstursprayen godt inn, ikke bare på overflaten.

Ditt favorittprodukt?

- C-System Texture spray! Sprayen gjør håret mindre glatt, gir volum og skaper en fin saltvannsfølelse.

Hva er sesongens hotteste hårtrend?

- Klassiske korte og feminine frisyrer, med en tung front. Alt fra 70-tallets bollesveis i ulike varianter, til Robyninspirerte frisyrer. Kort og lyst, gjerne platina. Vinterens hår er rocka, slik som motebildet generelt.

Birger Løkeng

Hårstylist og medeier i Adam & Eva og Hope Hair.

Hvordan redde en dårlig hårdag?

- Hårpynt! Det fins masse kult stæsj å bruke i håret for slike dager, bare pass på at det ikke blir harry. Det er en fin linje mellom morsomt og tilfeldig, og uflidd træsja.

Foto: FOTO: Produsentene

Hvordan fikse slitt hår - uten å blakke meg?

Birger Løkeng
Birger Løkeng Foto: FOTO: TV3

- Reduser bruken av glattetang, føner og krølltang. Bruk spenner i stedet for strikk, og invester i gode pleieprodukter. Pris og kvalitet henger ofte sammen.

Hva er ditt bedre volumtriks?

- Det finnes utallige volumprodukter på markedet, og mange av disse er utrolig gode. Fiber lift fra Shu Uemura gir veldig bra hold og volum. Teksturprodukter funker veldig fint i litt tykkere hår. Ellers er en god hårføner og rundbørste alltid en smart investering.

Dine enkle og raske stylingtips?

- Klem inn en matt stylingkrem i fuktig hår, sett håret løst opp i spenner og la det tørke slik. Det gir en kul, tilfeldig tekstur som er lett å style.

Hvordan får jeg frisyren til å vare hele kvelden?

- Gode produkter og godt fønet hår er en bra start. Hold deg unna fuktighet, og fikser frisyren med en god tørrspray.

Ditt favorittprodukt?

- Hårpudderet Dust it. Produktet selges i frisørsalonger nå, og det minner om gammeldags tørrsjampo som gjør håret matt og enkelt å style.

Hva er sesongens hotteste hårtrend?

- Kort 60-tallsinspirert for kule jenter, eller skikkelig krøllete 80-tallshår. Permanenten er på full fart tilbake!

Les også:

Her er kjendisenes favorittprodukter

Vinterens hotteste sminketrend

Nå er det hot med matte lepper

Foto: FOTO: Produsentene

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning