Vippe-extensions

Alle vil ha dådyrøyne

Den blafrende trenden har eksplodert. Sjekk ut hvorfor, hvem som gjør det, og hvilke vipper som er hottest.

TONE-VIPPER: Denne jenta ba om Tone Damli-vipper, og det fikk hun også!
TONE-VIPPER: Denne jenta ba om Tone Damli-vipper, og det fikk hun også! Foto: FOTO: Privat
Publisert Oppdatert

«Falske øyevipper er som et nydelig smykke til ansiktet ditt», har makeup-artist John Stapleton uttalt. Og hvem drømmer vel ikke om tette, lange vipper?

Det er selvfølgelig noe de fleste jenter gjør - og stadig flere skaffer seg! Ja, for du har sikkert lagt merke til den økende mengden Bambi-vipper rundt deg?

Kanskje du har kastet deg på den blafrende trenden selv? I så fall er du langt fra den eneste.

Vippe-extensions gikk som en farsott blant kongelige, kjendiser og bloggere en stund tilbake. Så fulgte resten av oss etter, og i dag er de påsatte vippene på absolutt alles lepper (les: øyne).

- Før var det ganske populært. Nå har det tatt helt av, og bare eksplodert, sier Hanne Arnesveen, hudpleier og vippestylist ved skjønnhetssalongen Chill Spa i Oslo.

Alt fra advokater til designere

VIPPE-DRONNINGEN: Vippestylist Pille Joseep er ansvarlig for at skjønnheter som Bertine Zetlitz og Tone Damli har et blafrende vakkert blikk.
VIPPE-DRONNINGEN: Vippestylist Pille Joseep er ansvarlig for at skjønnheter som Bertine Zetlitz og Tone Damli har et blafrende vakkert blikk. Foto: FOTO: Privat

Vippestylist Pille Joosep er kvinnen bak det vakre dådyrblikket til skjønnheter som Bertine Zetlitz og Tone Damli. Men de kjente fjesene er langt fra de eneste som kan takke denne dama for sine eventyrlige vipper.

- Jeg setter på vipper på alt fra advokater og dommere til lærere, designere og sosialarbeidere. Nå er jeg fullbooket ut mars. Det ringer stadig kunder som forteller at de ikke vet hvordan de skal klare å vente så lenge, sier vippe-dronningen.

Pille innrømmer at nå har også hun forelsket seg i de påsatte vippene.

- Mange av kundene mine forteller meg at de rett og slett har blitt helt avhengig. Jeg forstår dem godt. Jeg tror nemlig jeg har blitt det selv, sier hun og ler.

- Flere spør meg: «Hva har du gjort? Har du tatt en ansiktsbehandling? Botox?» De blir så overrasket når jeg svarer: «Nei, jeg har bare satt på vipper».

Studenter prioriterer vippene

FØR OG ETTER: Denne jenta ba om Tone Damli-vipper, og det fikk hun også! Her før (til venstre) og etter (til høyre).
FØR OG ETTER: Denne jenta ba om Tone Damli-vipper, og det fikk hun også! Her før (til venstre) og etter (til høyre). Foto: Foto: Pille Joosep

Hudpleier og vippestylist, Kristine Nordby Grip, ved Karl Johan Hudpleie i Oslo, forteller at flertallet som kommer innom dem er mellom 25 og 40 år, men at de generelt sett har kunder fra alt mellom 15 og 80 år.

Hva er vippe-extensions?

  • Vippe-extensions er vippehår, laget av for eksempel polyester eller silke, og i noen tilfeller minkhår, med forskjellig lengde, ulik grad av bøy, fylde og farge.
  • Vippe-extensions skiller seg fra de gammeldagse punkt- og remse-vippene ved at de blir limt på én og én på den originale vippen. Limet skal holde så godt, at du ikke mister vippene før dine egne faller av.

Kilde: Trude Simensen, vippestylist og hudterapeut

- Det er en jevn strøm av folk hele veien, men vi merker ekstra stor pågang før jul og på sommeren. Da sitter jeg gjerne og setter på vipper dagen lang, sier Nordby Grip.

Likevel er det langt fra like sesongbetont som tidligere, mener Arnesveen ved Chill Spa.

- Før kom folk innom oss i forbindelse med spesielle anledninger - bruden før bryllupet, jenter som skulle tre måneder til utlandet. Nå er det hele tiden. Altså til hverdags. Vi har også veldig mange kunder som er studenter. Selv med en stram økonomi, prioriterer de altså vippene, sier Arnesveen.

Hun forteller at deres salong nylig startet et samarbeid med søkemotoren Kvasir i forbindelse med en reklamekampanje de skal ha.

- Derfor får vi rapporter hver måned om hvilke søkeord som er blant de mest populære. Ordet «vippe-extensions» er helt klart blant disse. Det har virkelig skutt i været, særlig etter sommeren, sier Arnesveen.

Den mest populære looken

Flertallet som kommer innom salongene vil, ifølge vippestylistene, gå for en naturlig vippe-look.

- Det aller fleste ønsker seg selvfølgelig fyldigere og lengre vipper, men vil likevel at det skal se ekte ut, og velger gjerne én til to millimeter lenger enn deres vanlige vippe-lengde, altså vippe-modellene som er mellom 10 og 12 millimeter. I tillegg tilbyr vi to ulike fasonger, en j- og en c-form. De c-formede er litt kurvete, og det er helt klart den det går flest av hos oss, sier vippestylist Andrea Henningsen ved Hud og Helse på Eiktoppen i Tønsberg.

Flere spør meg: «Hva har du gjort? Har du tatt en ansiktsbehandling? Botox?» De blir så overrasket når jeg svarer: «Nei, jeg har bare satt på vipper

Men det finnes også de som går for det ekstreme.

- De lengste vi tilbyr er 15 millimeter lange. Det er mest de yngre jentene som velger denne lengden, sier Arnesveen.

Også yrke påvirker vippe-fasongen de ulike kundene velger.

- Jeg ser at mange kunder med ledende stillinger i arbeidslivet, gjerne går for de lengste og mest dramatiske vippene, sier Pille.

Tilbyr vipper i rødt, grønt og lilla

Trude Simensen, vippestylist og hudterapeut ved skjønnhetssalongen Beauty Norway i Oslo, har jobbet med vippe-extensions siden det kom til Norge i 2005.

- Per i dag er 90 prosent av kundene våre «vippe-kunder». Det sier litt om suksessen denne behandlingen har fått. Folk flest velger sorte vipper, men vi tilbyr også vipper i brunt, rødt, grønt og lilla. Likevel er det overraskende få som velger gule vipper til påske og røde vipper til jul, fleiper hun.

- Mink-vipper er tilgjengelig, men på grunn av etiske grunner, velger vi å holde oss til de syntetiske vippene. Det varierer hvor mange vipper som kan settes på etter hvor mange vipper du i utgangspunktet har. I snitt anslår vi om lag 80-90 vipper per øye, sier Simensen.

Hun forteller at vippe-extensions har eksistert siden slutten av 1990-tallet, og oppsto i Asia.

- Vippe-exstension har lenge blitt brukt av fashion-modeller og kjendiser i Hollywood, men siden tidlig på 2000-tallet har mange salonger tilbudt denne tjenesten til «oss vanlige» også. Jeg tror det er mye takket være bloggerne og sosiale medier at folk virkelig har fått øynene opp for de påsatte vippene nå, sier Simensen.

Selv har hun brukt vippe-extensions i over 7 år.

- Nå vet ikke hvordan jeg skal klare meg uten. De fleste tror jo dette er sånn jeg ser ut, og har aldri sett meg uten påsatte vipper, innrømmer Simensen.

- Perfekt for travle jenter

Den norske motebloggeren Ulrikke Lund, har vært fan av de påsatte vippene lenge.

- Det gir et naturlig, men fresht resultat, og du slipper å sminke deg i hverdagen. Perfekt for travle jenter! sier Lund.

- Jeg får ofte spørsmål om vippene mine er naturlige. Når jeg sier jeg har vippe-extensions, vil de også prøve det ut. Jeg pleier å sette på mine hos Trude ved Beauty Norway i Oslo. Hva og hvordan er nok hennes hemmelighet, he-he. Men hun er såpass flink at jeg noen ganger drar meg over til Oslo, kun for å ordne vippene før jeg skal noe.

Lund forteller at hun liker å holde seg oppdatert på de nyeste behandlingene, og at det var sånn hun endte opp som en ekte vippe-fan.

HELT PERFEKT: Superblogger Ulrikke Lund synes påsatte vipper er helt perfekt i en travel hverdag.
HELT PERFEKT: Superblogger Ulrikke Lund synes påsatte vipper er helt perfekt i en travel hverdag. Foto: FOTO: Ulrikke Lund/ulrikkelund.com

- Det var en venninne i utlandet som tipset meg om det en stund tilbake. Jeg er veldig nysgjerrig av meg, og testet det ut ganske tidlig. Jeg setter på vipper et par ganger i året, gjerne når jeg skal noe spesielt eller reise bort.

- Deilig å slippe maskarastyret

Caroline Berg Eriksen med den populære bloggen Fotballfrue, som daglig leses av flere tusen, har også kastet seg over vippe-trenden.

- Jeg synes det er kjempefint. Dessuten er det så deilig å slippe maskarastyret hver morgen. Du står opp og legger deg med like våkent blikk, og du trenger egentlig ikke øyenskygge heller, sier Berg Eriksen.

Første gangen hun prøvde vippe-extensions var i forbindelse med sitt eget bryllup i 2010.

- Jeg husker ikke helt hvordan jeg hørte om det, jeg bare visste at det var en mulighet for å redde rennende maskara på den store dagen. Jeg liker best et naturlig resultat, ikke for mye, men heller ikke for lite, det skal jo være synlig.

Men akkurat nå har bloggeren valgt å ta en liten vippe-pause.

- Jeg har ikke hatt på vippe-extensions siden mai 2012 fordi jeg ønsker at mine egne vipper skal få være litt i fred. Skal jeg pynte meg litt ekstra nå, for eksempel til fest, setter jeg heller på remser med løsvipper, sier Berg Eriksen.

Les også:

Her er tre hverdagsfrisyrer du får i en fei

Følg Klikk Mote på Facebook

Ikke bli lurt av billig hudpleie på nett

Trenger du hårinspirasjon? Sjekk ut Det Nyes store hårguide

Meld deg på Klikk Motes nyhetsbrev og hold deg oppdatert på det siste innen mote og skjønnhet

SLIPPER MASKARASTYRET: Caroline «Fotballfrue» Berg Eriksen synes vippe-extensions er kjempefint. Da slipper hun nemlig maskarastyret hver morgen.
SLIPPER MASKARASTYRET: Caroline «Fotballfrue» Berg Eriksen synes vippe-extensions er kjempefint. Da slipper hun nemlig maskarastyret hver morgen. Foto: Foto: Caroline Berg Eriksen/Fotballfrue.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning