Sminketutorial:

Eyelinertrikset til Adele er enklere enn du tror!

Sjekk ut makeup-artistens sminketutorial.

SMINKEN TIL ADELE: Sminken til Adele er ikke bare utrolig nydelig - den kler også så og si alle!
SMINKEN TIL ADELE: Sminken til Adele er ikke bare utrolig nydelig - den kler også så og si alle! Foto: FOTO: Tove Eggen
Publisert Oppdatert

Tove Eggen

Tove Eggen (31) er utdannet makeupartist og hårstylist ved Art Complexion Make Up Skole, samt motejournalist ved London College of Fashion.

Ved siden av over et tiår med frilansvirksomhet, jobber hun også som makeuplærer og stylist, og har de siste fem årene bodd og jobbet i London og Barcelona.

Alle elsker Adele - såpass tør jeg faktisk å påstå.

2015 er året hun igjen har satt nye salgsrekorder, takket være den nye plata hennes med tittelen "25" - etter å ha vært nærmest borte fra rampelyset i fire år.

Og misforstå meg rett; musikken og stemmen til Adele er absolutt det viktigste her - men come on! Dama ser jo også smashing ut!

Signaturlooken til Adele har definitivt blitt raffinert over de siste årene, og hva som begynte som hardt opptegnede øyne og massiv konturering, har fått en langt mildere og ærlig talt; sensuell tilnærming.

Store og innbydende lepper, et livlig ansikt og fyldige lepper sammen med en nydelig eyeliner tilsvarer en sminkelook absolutt alle kan kle, og ikke minst burde prøve.

Joda, flytende eyeliner kan være en utfordring - så sjekk ut det smarte trikset jeg har for nettopp dette nedentil, så får du det nok til!

Målet er selvfølgelig ikke å ligne helt på Adele her, selv om jeg har slengt med et par sminketeknikker som er med på å gi den lille ekstra Adele-effekten.

Men dette er virkelig en klassisk sminkelook som egner seg like bra til et familieselskap, som en kveld på byen - eller som bryllupsgjest.

Ergo; en sikker vinner å dra frem til spesielle anledninger.

La oss sette igang!

SIGNATURLOOK: PERFEKT EYELINER: Adele er kjent for å lege en perfekt eyeliner.
SIGNATURLOOK: PERFEKT EYELINER: Adele er kjent for å lege en perfekt eyeliner. Foto: Skjermdump Instagram
BASEN: Legg en lett dekkende, og fuktig foundation og bruk concealer på områder som du trenger det mer på. Jobb opp ekstra benstruktur under eplekinn og konturer nesa lett.
BASEN: Legg en lett dekkende, og fuktig foundation og bruk concealer på områder som du trenger det mer på. Jobb opp ekstra benstruktur under eplekinn og konturer nesa lett. Foto: FOTO: Tove Eggen

Naturlig hud

Selv om Adele tidligere var kjent for en ganske heavy base, med dekkende foundation og massivt med konturering, har hun mildnet dette en del.

Nå handler ansiktssminken mer om å bruke en fuktighetsgivende foundation med lett dekk, så her bruker jeg Miracle Cushion Foundation fra Lâncome (kr 375) for å jevne ut hudtonen uten å få en maskeeffekt.

Deretter går jeg over med Radiant Creamy Concealer fra Nars (ca. kr 289) under øyne, rundt munn og panne for å dekke ekstra røde eller mørke områder litt ekstra.

Vanligvis ville jeg brukt et gjennomsiktig pudder, men her spanderer jeg på meg Mineral Loose Powder fra Clarins (kr 380) for en ekstra glødende og jevn finish.

Til slutt legger jeg litt Ready Bronzer i fargen The Skinny Dip fra BareMinerals (kr 419) som er den perfekte bronzerfargen for vinteren da den har lite rødt i seg, og derfor kan brukes til lett konturering.

Jeg plasser litt ekstra av denne, dog forsiktig, under og rundt eplekinn for å løfte og fremheve disse ekstra - akkurat som Adele naturlig har.

ØYNE: En lys base, etterfulgt av en matt brun tone i global er alltid med i Adele sine sminkelooker. Legg på en gyllen kobbertone i ytterkant av øyet, en mørk skygge langs nedre vippekant og en hvit kajal på våtkanten for en ekstra glamorøs effekt.
ØYNE: En lys base, etterfulgt av en matt brun tone i global er alltid med i Adele sine sminkelooker. Legg på en gyllen kobbertone i ytterkant av øyet, en mørk skygge langs nedre vippekant og en hvit kajal på våtkanten for en ekstra glamorøs effekt. Foto: FOTO: Tove Eggen
KATTEØYNE: Ved å trekke øyeskyggen ut fra øyets ytterkant, blir øyne hakket større og får en fin katteøyeform.
KATTEØYNE: Ved å trekke øyeskyggen ut fra øyets ytterkant, blir øyne hakket større og får en fin katteøyeform. Foto: FOTO: Tove Eggen

Store øyne

Øyesminken til Adele handler om å få dem så store og katteaktige som mulig - noe jeg virkelig ikke har naturlig.

Men heldigvis er det relativt enkelt å jukse seg til en slik effekt, med akkurat den samme sminketeknikken som Adele bruker selv.

Start med en matt og lys øyeskygge, som du legger som en base på hele øyelokket. Pass på at fargen blir ekstra mettet ved den indre delen av øyelokket.

Ta så en matt bruntone som ikke er for lys til at den ikke synes, men heller ikke for mørk til at den oppleves som dramatisk. Denne legger du langs globalen din, men passer på at nedre del av øyelokket ikke blir dekket.

Du kan godt stoppe her, men en litt mer gyllen tone i ytre delen av øyet og ut i en katteøyeform er både med på å gjøre øyne enda større, samtidig som sminken i seg selv for en hakke mer glamorøs finish.

Legg en mørk øyeskygge, gjerne sort, på en skråkost og legg langs nedre vippekant for ekstra definering, og kjør på med en lys kajal langs nedre våtkant for å åpne øynene videre.

Resultatet burde være tydelig, men ikke føles for tungt eller være i nærheten av smokey eyes.

EYELINER: Line opp eyelineren fra ytre øyekrok ved å følge retningen som nedre vippekant viser. Trekk en linje tilbake til øvre vippekant, fyll inn vingen og fortsett eyelineren innover.
EYELINER: Line opp eyelineren fra ytre øyekrok ved å følge retningen som nedre vippekant viser. Trekk en linje tilbake til øvre vippekant, fyll inn vingen og fortsett eyelineren innover. Foto: FOTO: Tove Eggen
PERFEKT EYELINER: En fin måte å teste om eyelineren er lagt korrekt er ved å legge hodet bakover og se ned. Da skal linerene se flate og jevne ut.
PERFEKT EYELINER: En fin måte å teste om eyelineren er lagt korrekt er ved å legge hodet bakover og se ned. Da skal linerene se flate og jevne ut. Foto: FOTO: Tove Eggen

Den perfekt flytende eyeliner

Det er mange veier til Rom, og det er sånn cirka tusen forskjellige måte å legge den perfekte eyelineren på.

Nope, det finnes ikke én gyllen metode som gjør at absolutt alle helt magisk nailer eyelineren på første forsøk.

Sorry, akkurat det er både øynene våre samt måten vi bruker hendene våre på for forskjellige til.

Men, metoden jeg bruker her er en som svært mange får til - om ikke på første, så gjerne andre forsøk.

Bruk en felttip-eyeliner, dette er Precise Felt Tip Eyeliner fra No7 (kr 119), og trekk en linje fra ytre øyekrok og opp i en retning mot tuppen av brynet ditt. Retningen burde også følge den samme linjen som den nedre vippekanten din peker mot.

Hvor lang du ønsker at eyelineren skal være er opp til deg, men cirka én centimeter ut fra øyet bruker å holde i massevis.

Trekk så en linje tilbake til, og litt inn på den øvre vippekanten. Da skal du ha tegnet en slags åpen vinge, eller en trekant som mange kaller det.

Fyll inn vingen, og tegn så opp resten av vippekanten og pass på at eyelineren blir gradvis tynnere innover mot indre øyekrok.

Gå over linjen, og pass på at kantene er så jevne som du klarer å få dem.

Eyelineren kan godt vær litt tykk på midten og utover, fordi her skal vi på med falske øyevipper!

SISTE FINISH: Ingen Adele-sminke er hel uten massive falske vipper, og fyldige lepper!
SISTE FINISH: Ingen Adele-sminke er hel uten massive falske vipper, og fyldige lepper! Foto: FOTO: Tove Eggen

Siste finish

For å trekke inn enda mer av Adele sine signaturtrekk, trenger vi de fire F'er:

Freshe bryn, ferskenfargede kinn, fyldige lepper og falske vipper!

Bryna trenger ikke være supertykke, men at de har en noe firkantet form er absolutt bra. Ikke tegn dem for tykke, og heller ikke for mørke.

Her bruker jeg Brow Wizz i fargen Soft Brown fra Anastasia Beverly Hills (kr 235) og lar starten på bryna være hakket lysere enn resten.

Adele brukte ikke så mye rouge før, men nå har hun som oftest en nydelig ferskenfarget rouge som grenser til oransje i eplekinn og lett langs kinnben og blendet godt inn i solpudderet.

Her legger jeg Ready Blush i fargen The Natural High fra BareMinerals (kr 389) - men veldig forsiktig, denne fargen er intens!

FØR/ETTER: Er det rart Adele sin sminkelook er en favoritt i vår bok?
FØR/ETTER: Er det rart Adele sin sminkelook er en favoritt i vår bok? Foto: FOTO: Tove Eggen

Til leppene går jeg for en matt base med en kremete finish, aller mest fordi leppene mine er så ekstremt tørre og flakete om dagen (who's with me?).

Jeg starter med en noe mørkere lipliner, Automatic Lip Liner i fargen Beige fra Yves Rocher (kr 89), så leppene ser litt ekstra fyldige ut.

Deretter legger jeg et godt lag med den kremete Pop Lip Colour and Primer leppestiften i fargen Blush Pop fra Clinique (kr 210).

Til slutt er det de falske vippene sin tur, og siden det er en Adele sminkelook, går jeg for de lengste og mest fluffy jeg har - nemlig Wispies fra Ardell (kr 72).

Vanligvis ville jeg klippet de litt kortere i remselengden, men Adele liker å la vippene gå ganske lang ut - så det nærmest ser ut som om de detter ned i ytterkant av øyne, så eyelineren kommer enda tydeligere frem.

Syns dere falske vipper er vanskelige å sette på? Rop ut i kommentarfeltet så kan jeg få slengt sammen en tutorial på det og!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning