Skinn - paljetter - fløyel

Tre store høsttrender

Det er tre av de største trendene denne høsten. Klærne finner du allerede på billigkjedene.

TRENDY: Skinn, paljetter og fløyel er noen av høstens heteste trender. Her ser du lårhøye støvletter fra Jimmy Choo, paljettjakke fra Antik Batik og fløyelskjole fra La Petite S****.
TRENDY: Skinn, paljetter og fløyel er noen av høstens heteste trender. Her ser du lårhøye støvletter fra Jimmy Choo, paljettjakke fra Antik Batik og fløyelskjole fra La Petite S****. Foto: Foto: Net-a-porter.com
Publisert Oppdatert

De stoffene som er tøffest i høst, er definitivt fløyel, skinn og metall. Og vi lover deg at du vil finne massevis av trendy klær og accessoirer både hos de mer ekslusive butikkene, men også hos billigkjedene som H&M, Cubus, KappAhl, Lene V, Oasis, Topshop (nå kan du jo shoppe på nettet fra Norge), Lindex, Zara og så videre.

Paljetter og metall

Opprinnelsen til paljetter er gullmynter som ble festet til slør og hodeplagg for å demonstrere velstand og rikdom. Dette er noen århundrer siden, og heldigvis for vanlige folk, er det blitt allemannseie og langt rimeligere.

Denne høsten skal det skinne og glitre, og i butikkene vil du finne både tights, singleter, jakker, bukser, kjoler og skjørt med paljetter eller i skimrende metallfarger.

Les også: 27 trendy blazere

Skimrende brokade, leggings i gull og paljettbelagte kjoler i knallfarger er noe du kan boltre deg i denne høsten.

Skinn

PALJETTER OG METALL: Det skinner og glitrer på catwalken. Her fra Dolce & Gabbana, Chanel, Matthew Williamson, Chanel og Matthew Williamson.
PALJETTER OG METALL: Det skinner og glitrer på catwalken. Her fra Dolce & Gabbana, Chanel, Matthew Williamson, Chanel og Matthew Williamson. Foto: Foto: Stella

2009 er året hvor det er skinn for (nesten) alle penga. Du kan velge fritt på øverste hylle; skinnjakke, skinnbukse, skinnbuksedress, skinnskjørt, skinnkjole - og ikke minst skinnstøvletter (gjerne til over knærne, må vite).

Les også:

Lårhøye sexy støvletter

Høstens støvletter

Det går mye i svart, men også andre nøytrale farger som brunt, grått og gråbrunt er mye brukt. Er du en av de tøffeste i klassen, går du for de sterke fargene, som knallrød eller såkalt Yves Klein-blå (Yves Klein var en fransk kunstner som utviklet en egen nyanse av blått).

Fløyel

Dette myke stoffet som forandrer seg etter hvor lyset faller, har sin opprinnelse i 1300-tallets Kashmir. Den mest ekslusive fløyelen blir vevd av silke, og fløyel var tidligere kjent som et svært luksuriøst og ekslusivt stoff.

SKINN: Alexander Wang, Stella McCartney (veganskinn, ikke ekte selvsagt!), Chloé, YSL og Hermés var noen av maaange designere som skinnbekledde sine modeller for høsten.
SKINN: Alexander Wang, Stella McCartney (veganskinn, ikke ekte selvsagt!), Chloé, YSL og Hermés var noen av maaange designere som skinnbekledde sine modeller for høsten. Foto: Foto: Stella

I dag finnes det også rimeligere fibre å benytte, for eksempel bomull, nylon og polyester, og du vil finne fløyelsplagg også i billigkjedene denne høsten.

Les også:

Knalløvelser for sprett-rumpe

Jakke med trendgaranti (18 fine skinnjakker)

FLØYEL: Prada, BCBGMAXAZRIA, Marc by Marc Jacobs og Bottega Veneta var noen av designerne som viste fløyelsstoffer på catwalken.
FLØYEL: Prada, BCBGMAXAZRIA, Marc by Marc Jacobs og Bottega Veneta var noen av designerne som viste fløyelsstoffer på catwalken. Foto: Foto: Stella

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning