Den lyse bikerjakken

Vårens fineste skinnjakker

Enten du går for ekte skinn eller et imitert materiale er den lyse bikerinspirerte jakken sommerens must!

Redaktør Mari Midstigen har kjøpt seg en lys, grå skinnjakke fra Day denne våren. Jakken til venstre er fra Ganni, kr 1449, mens den til høyre er fra Part Two, kr 2999.
Redaktør Mari Midstigen har kjøpt seg en lys, grå skinnjakke fra Day denne våren. Jakken til venstre er fra Ganni, kr 1449, mens den til høyre er fra Part Two, kr 2999. Foto: Foto: Madeleine Strand og produsentene
Publisert Oppdatert

En vårlig favoritt og klassiker er skinnjakken.

Den passer perfekt til de fleste stiler, og kan dresse opp et hverdagsantrekk og ned et festantrekk. Også denne våren er skinnjakken populær, men nytt av året er fargen.

I tillegg til å komme i sterke farger, som for eksempel rødt, er det denne sesongen de lyse variantene som er mest populære.

Hvite, beige og grå jakker var å se på catwalken da vårtrendene ble vist, og nå er butikkene fulle av dem.

God investering

En skinnjakke er et litt kostbart plagg, men kan være verdt å bruke penger på.

Skinnjakkene har vært i motebildet i en årrekke, og ingenting tyder på at den er på vei ut. Med andre ord er dette et plagg du kan bruke år etter år.

For å sikre deg at jakken får lang levetid kan det være lurt å kjøpe en av de mer klassiske variantene. Unngå for mye nagler og spesielle detaljer, det er det lett å bli lei av.

Kjøper du deg en jakke i ekte skinn er det viktig å ta vare på den, og spesielt dersom skinnet er lyst - slik de vi ser i trendbildet nå. Mens noen skinnjakker blir kulere jo mer slitt de er, vil de lyse jakkene fort se slitne og stygge ut.

Husk derfor å fjerne flekker med en gang. Våte flekker bør fjernes før de trekker inn i stoffet og tørker. På glatt skinn kan du enkelt skylle av med vann øyeblikkelig.

Er skinnet semsket kan du tørke det av med en tørr klut. Tørre flekker kan fjernes forsiktig med en fuktig klut, og viskelær er faktisk en god løsning (men husk at viskelæret må være hvitt!).

Vi oppdaget Tone Cecilies fine, nye skinnjakke fra B Young på Instagram. Jakken med nagler er fra H&M, kr 299. Den grå jakken er fra Bik Bok, kr 349.
Vi oppdaget Tone Cecilies fine, nye skinnjakke fra B Young på Instagram. Jakken med nagler er fra H&M, kr 299. Den grå jakken er fra Bik Bok, kr 349. Foto: Foto: Privat og produsentene

På budsjett

Heldigvis finnes det også mange jakker i butikken som ikke koster skjorta.

Bikerinspirerte jakker i tekstil eller imitert skinn er en rimeligere løsning, og er ikke minst er det perfekt for trendjakkene med nagler og lignende - som uansett ikke vil være like populære neste år.

Vær oppmerksom på at noen jakker i imitert skinn kan være klamme å ha på seg. Prøv dem på! Og ikke minst, rør litt på deg i prøverommet - er det grei beveglighet i stoffet?

Knirker den og virker stiv vil den ikke bare være ubehagelig å gå med, stoffet vil sannsynligvis også raskere se slitt ut - spesielt ved albuene, som strekkes og bøyes ofte.

Slik styler du bikerjakken

Jeanett fant årets skinnjakke på Cubus. Naglejakke fra Malene Birger, kr 5299. Enkel, lys jakke fra H&M, kr 399.
Jeanett fant årets skinnjakke på Cubus. Naglejakke fra Malene Birger, kr 5299. Enkel, lys jakke fra H&M, kr 399. Foto: Foto: Privat og produsentene

Denne jakken passer bra til de fleste antrekk og vil bli et sikkert kort i garderoben. Den gjør seg kjempegodt til et hverdagsantrekk med mønstrete bukser, høye hæler og en T-skjorte eller til jeans og en av sesongens kule stripete skjorter.

Også på fest er den lyse bikerjakken en favoritt, den er perfekt over et romantisk blondeskjørt eller en fin sommerkjole når solen er på vei ned.

Ditt bilde i Det Nyes moteguider? Tag instagrambildet ditt med #detnyestil

Les også:

De fineste hverdagskjolene

Slik vil vi style den lyse bikerjakken i sommer! Mønstrete bukser fra Zara, kr 559. Sko fra Zara, kr 559. Clutch fra InWear, kr 1999. T-skjorte fra Ganni, kr 449. Øredobb fra Monki, kr 60. @Lobeliadamen kjøpte skinnjakke fra Avenue til seg selv i bursdagsgave.
Slik vil vi style den lyse bikerjakken i sommer! Mønstrete bukser fra Zara, kr 559. Sko fra Zara, kr 559. Clutch fra InWear, kr 1999. T-skjorte fra Ganni, kr 449. Øredobb fra Monki, kr 60. @Lobeliadamen kjøpte skinnjakke fra Avenue til seg selv i bursdagsgave. Foto: Foto: Privat og produsentene

Følg Det Nye på Facebook!

Du er penere enn du tror

Vi har testet 17 populære nettbutikker

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning