Test av nettbutikker

Test av nettbutikken Laredoute.no

Helt grei, men må kjøpe for minst kr 249.

TEST AV NETTBUTIKKER: Test av La Redoute sin nettbutikk.
TEST AV NETTBUTIKKER: Test av La Redoute sin nettbutikk. Foto: FOTO: Printscreen Laredoute.no
Publisert Oppdatert

Om nettbutikken:

La Redoute er opprinnelig fransk, men nettbutikken finnes også på norsk med norske priser. Tilbyr klær og sko til dame, herre og barn, samt tekstiler som gardiner og sengetøy.

Tilbyr egne merker, samt noen eksterne merker som Levi's, Converse, Nike og Adidas.

Inviterer ofte gjestedesignere til å lage kolleksjoner.

Har sitt norske hovedkontor på Kolbotn.

Førsteinntrykk:

Helt grei, ryddig og oversiktlig nettbutikk, men ikke overveldende inspirerende. Det er litt hummer og kanari av katalogbilder, modellbilder og produktbilder som gir et litt rotete inntrykk.

Det er enkelt å finne frem og informasjonen er tydelig og klar. Pluss for at det står hva plagget inneholder (f.eks. 55 % polyester, 45 % viskose).

Savner vaskeinstruksjoner (da kan man enklere styre unna plagg som f.eks. krever rens)

Klærne vises både på modell og som produktbilde.

Liker spesielt godt å se plagget på modell, da er det lettere å se for seg hvordan det vil sitte på.

Enkel i bruk?

Det er enkelt å registrere seg (epost pluss passord). Finner lett frem.

Det er også enkelt å forstå returordningen og returnere varen. Mer om retur lenger nede.

I PLAST: Enkelt og greit. Varene kom i solid plastpose, hvor hver vare var plastpakket.
I PLAST: Enkelt og greit. Varene kom i solid plastpose, hvor hver vare var plastpakket. Foto: FOTO: Cecilie H. Eggen

Betalingsordninger

Du kan velge mellom ulike betalingsformer: faktura (betal i slutten av måneden), konto (del opp betalingen), oppkrav (betal ved henting) eller kort (betal omgående). Delbetaling tilbys også, som er et pluss.

Dersom du ønsker å prøve varen først, anbefaler de fakturabetaling. Jeg valgte faktura, som koster kr 19. Du kan også velge leveransemetode - normal eller ekspress. Normal er gratis, ekspress får du mot et tillegg på kr 20. Jeg valgte normal.

Returordning

Enkel og grei returordning. Det ligger en returseddel vedlagt i posen, og det går an å bruke samme postpose til retur. Du kan returnere varen og enten få pengene tilbake (eller slippe å betale fakturaen), eller du kan bytte varene i andre varer. Det er det ikke alle som tilbyr, så det er et pluss. Det er enkelt å returnere og bytte varer.

Dersom du registrerer returseddelen på nettsiden til La Redoute (på min side), betaler du 39,90 og ikke 49,90 i returkostnader.

Hurtighet

Jeg får opplyst at det skal ta fem-seks dager før varene kommer på døra, men pakken ankommer i postkassa tre dager etter bestilling. Det var raskt i forhold til forventningene, - bra!

Det tar et par uker før jeg får faktura i posten (på returfrakt), likevel har de ikke registrert min retur. Forventet faktura skal lyde på 39,90 kr, men den lyder på 487 kr. Det står imidlertid nevnt i fakturaen, at dersom varene er returnert skal jeg selv bare fylle inn beløpet som skal betales.

Service

God og hyggelig kundeservice per telefon. Da jeg ringte kundeservice, ble jeg møtt jeg av en hyggelig og behjelpelig mann. Jeg har undret meg over om hvorfor La Redoute ber oss levere returpakken på samme sted som vi hentet den. Dette vet han ikke, og ikke finner han ut av det heller, men konkluderer med at det trenger jeg ikke - jeg kan levere den inn på hvilket postkontor jeg ønsker.

Det jeg imidlertid ikke synes er så god service, er at vi må bestille for minimum 249 kroner. Det er nok mange som ønsker å bestille for mindre enn dette.

Prisnivå

Rimelig prisnivå på LaRedoutes egne varer, gjestedesignere ligger litt høyere i pris.

MINSTEKJØP: Denne feilmeldingen dukket opp på skjermen da vi forsøkte å "bare" kjøpe en bukse til 199. På Laredoute.no må du nemlig kjøpe for minst 249 kroner. Det synes vi er litt mye å be om.
MINSTEKJØP: Denne feilmeldingen dukket opp på skjermen da vi forsøkte å "bare" kjøpe en bukse til 199. På Laredoute.no må du nemlig kjøpe for minst 249 kroner. Det synes vi er litt mye å be om. Foto: FOTO: Printscreen laredoute.no

De har imidlertid ganske ofte tilbud til medlemmer, så det kan lønne seg å motta nyhetsbrevet og få informasjon om dette.

Pluss for gratis frakt, men retur koster 39,90 hvis du registrerer retur via nettbutikken, og 49,90 ellers.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning