Shorts

Sommerens kuleste plagg

Fjorårets ultrakorte olashorts er byttet ut med en lengre, mer flatterende modell.

TRASHY: Joda, rumpa til Gisele var jo sexy på coveret av V Magazine, men übersexy er ut og sexy avslappet er in. Så dekk huden litt mer enn dette, så er du innafor.
TRASHY: Joda, rumpa til Gisele var jo sexy på coveret av V Magazine, men übersexy er ut og sexy avslappet er in. Så dekk huden litt mer enn dette, så er du innafor. Foto: FOTO: Stella Pictures
Publisert Oppdatert

Olashortsen har lenge vært en sommerfavoritt.

I fjor var det den ultrakorte olashortsen som herjet motebildet. Heldigvis for de aller fleste av oss, er årets sommershorts et par cm lengre og skal dekke hele rumpa!

Mange av de store motehusene valgte å vise en lengre, mer elegant versjon av den klassiske olashortsen på årets catwalk, og ifølge Teen Vogue, er årets shortsmote svært flatterende og kler de aller fleste av oss.

Likevel er det mange som ikke føler seg komfortabel i olashorts. Er årets sommershorts forbeholdt lange, tynne supermodeller?

- Alt av denimshortser flyr ut døra

Live Pedersen, assisterende daglig leder ved Bik Bok Karl Johan i Oslo, mener at enkelte jenter burde styre unna de korteste og trangeste modellene.

- Shortser som er høye i livet, for eksempel, fremhever midjen. Det kan være veldig fint, men kan også gi en illusjon av at du ser litt bredere ut.

Hun understreker likevel at deminshortsen er sommerens kuleste plagg.

- Alt av denimshortser flyr ut døra. Modellen New York er vår bestselgende modell - uten tvil! Den er litt høyere i livet, og er ikke like liten som fjorårets superkorte modeller, forklarer hun.

Hun anbefaler å style olashortsen med en kort magetopp.

- De aller fleste av oss har en fin mage øverst ihvertfall, og sammen med en shorts som er høy i livet, får man bare et lite glimt av magen.

Hvis man ønsker et litt enklere uttrykk, anbefaler Live Pedersen at man bruker en helt basic t-skjorte sammen med et kult, tynt belte.

SHORTS: 1. Bikbok, kr 299. 2. Pepe jeans, kr 649. 3. Lindex, kr 199. 4. Monki, kr 300. 5. Cubus, kr 199. 6. H&M, kr 249. 7. Zara, kr 299. 8. Bikbok, kr 299. 9. Vero Moda, kr 400.
SHORTS: 1. Bikbok, kr 299. 2. Pepe jeans, kr 649. 3. Lindex, kr 199. 4. Monki, kr 300. 5. Cubus, kr 199. 6. H&M, kr 249. 7. Zara, kr 299. 8. Bikbok, kr 299. 9. Vero Moda, kr 400. Foto: FOTO: Produsentene

- Passer til nesten alt

SHORTS: Olashortsen er en av Ulrikkes store sommerfavoritter. - Akkurat nå har jeg dilla på boyfriend fit jeanshorts, den er så kul sammen med et par rå hæler.
SHORTS: Olashortsen er en av Ulrikkes store sommerfavoritter. - Akkurat nå har jeg dilla på boyfriend fit jeanshorts, den er så kul sammen med et par rå hæler. Foto: FOTO: Ulrikkelund.com

Moteblogger Ulrikke Lund er enig i at den litt lengre olashortsen er årets desiderts kuleste sommerplagg.

- Jeg liker jeanshortsen fordi den passer til nesten alt! Akkurat nå har jeg dilla på boyfriend fit jeanshorts, den er så kul sammen med et par rå hæler.

Hun foretrekker å style årets sommershorts med enkle, hvite t-skjorter og boots.

- Men jeg synes det også det kan være kult med en store strikkejakke over på kvelden, legger hun til.

Ulrikke Lund tror at hovedgrunnen til at olashortsen er en like stor hit sommer etter sommer er at den er så utrolig anvendelig og enkel, slik at man kan style antrekket med spennende detaljer.

Hvorfor tror du mange jenter elsker olashortsen?

- He he, for å se digg ut? Neida, den er jo lett å slenge på seg i farten da!

Les også:

STYLINGINSPO: Kjendisene har vasset rundt i olashorts i hele år, og her ser vi Rumer Willis og en venninne på Coachella-festivalen til venstre. I midten spankulerer Alessandra Ambrosio og til høyre ser vi Emma Roberts med hatt. Bare å la seg inspirere!
STYLINGINSPO: Kjendisene har vasset rundt i olashorts i hele år, og her ser vi Rumer Willis og en venninne på Coachella-festivalen til venstre. I midten spankulerer Alessandra Ambrosio og til høyre ser vi Emma Roberts med hatt. Bare å la seg inspirere! Foto: FOTO: Stella Pictures
STYLINGINSPO2: Mens Whitney Port styler shortsen med avslappet strikk, ser Miranda Kerr svært sofistikert ut med eksklusiv håndveske, ballerinas og denimskjorte. Laeticia Hallyday fresher opp shortsen med bluse og knallfarget veske.
STYLINGINSPO2: Mens Whitney Port styler shortsen med avslappet strikk, ser Miranda Kerr svært sofistikert ut med eksklusiv håndveske, ballerinas og denimskjorte. Laeticia Hallyday fresher opp shortsen med bluse og knallfarget veske. Foto: FOTO: Stella Pictures

Slik får du en perfekt hårløs og nuppefri bikinilinje

- Ikke kjøp for trangt badetøy

Sommerens store horoskop

Meld deg på vårt nyhetsbrev, og vinn veske fra Marc by Marc Jacobs!

Vi har testet 17 populære nettbutikker

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning