Undertøysguide

Slik shopper du undertøy til henne

Ett tips gjør det mindre pinlig å kjøpe sexy undertøy.

TIL HENNE: Har du planer om å gi bort litt lekkert undertøy til kjæresten på Valentine's Day? Da bør du lese denne saken først! Fra venstre: Bh og hipster fra Lindex, kr 179 og kr 70. Underkjole fra Triumph Essence, kr 1099. Bh og truse fra H&M, kr 149 og kr 69.
TIL HENNE: Har du planer om å gi bort litt lekkert undertøy til kjæresten på Valentine's Day? Da bør du lese denne saken først! Fra venstre: Bh og hipster fra Lindex, kr 179 og kr 70. Underkjole fra Triumph Essence, kr 1099. Bh og truse fra H&M, kr 149 og kr 69. Foto: FOTO: Produsentene
Publisert Oppdatert
- Det blir mindre pinlig dersom du er godt forberedt og kan oppgi en konkret størrelse i butikken i stedet for å forklare at hun er omtrent "en håndfull".

Når Valentine's Day nærmer seg med stormskritt, strømmer mennene til undertøysbutikkene. Det blir stadig mer populært å overraske sin kjære med lekkert undertøy, men fellene er mange.

Hvilken bh-størrelse bruker hun egentlig? Liker hun string, hipster, høyt liv eller brasiliansk skjæring? Balconette, full skål, plunge eller push-up? Uskyldig, romantisk eller sexy?

Den evige utfordringen med å finne riktig undertøy gjør det ikke akkurat lettere for mannen. Og selv om sorte blonder kan få topplokket til å gå i spinn for noen, er det ikke gitt at alle reagerer på samme måten.

Følg disse tipsene, og oppdraget vil gå som en drøm.

Sexy Valentine

- Mot Valentine's Day er det alltid det romantiske og forførende som er mest populært, sier daglig leder Maria Flem i undertøysbutikken Lingerie Lounge på Steen & Strøm.

- Det går mye i det som er litt mer vågalt enn vanlig, forteller hun.

Undertøy i alle mulige rødtoner, spennende gjennomsiktige blonder eller med hjertedekorasjoner er noe av det undertøysmerkene selv fronter opp mot "alle hjerters dag".

Det amerikanske undertøysmerket Hanky Panky lager til og med en rose hvor den mest populære stringtrusen deres utgjør de røde kronbladene.

ROMANTISK: Duse puddertoner er sesongens mest trendy og er utrolig lekkert til vinterblek hud. Øverst fra venstre: Bh og hipster fra Triumph, kr 379 og kr 199. Bh og truse fra H&M, kr 149 og kr 69. Bh og hipster fra Change, kr 550 og kr 370. Bh og hipster fra Calvin Klein, kr 449 og kr 249. Bh og truse fra Lindex, kr 249 og kr 99. Bh og stringtruse fra Cubus, kr 179 og kr 79.
ROMANTISK: Duse puddertoner er sesongens mest trendy og er utrolig lekkert til vinterblek hud. Øverst fra venstre: Bh og hipster fra Triumph, kr 379 og kr 199. Bh og truse fra H&M, kr 149 og kr 69. Bh og hipster fra Change, kr 550 og kr 370. Bh og hipster fra Calvin Klein, kr 449 og kr 249. Bh og truse fra Lindex, kr 249 og kr 99. Bh og stringtruse fra Cubus, kr 179 og kr 79. Foto: FOTO: Produsentene

Smaken er som baken

Menn vil gjerne overraske med en undertøysgave som får damen til å føle seg fantastisk, men det er også lov til å være litt egoistisk.

Når mannen skal kjøpe undertøy til sin kjære, er det viktigste for undertøysekspertene å få fram informasjon om gavemottakerens stil og fysiske forutsetninger, i tillegg til å finne ut av hva mannen ønsker å gi bort.

- På denne måten jobber vi oss fram til kombinasjonen mellom hva han liker og det som kan passe damen, sier Flem.

- Men vi tenker også på at han skal tørre å kjøpe det hun ikke ville ha unnet seg selv eller ikke hadde turt å velge. Her er veiledningen avgjørende, så ikke vær redd for å spørre. På denne måten finner vi undertøy i skjønn forening mellom mannens ønsker og kvinnens forutsetninger.

Og pass på at du ikke er for vågal;

- En kvinne er flottest når hun selv føler seg flott og fin, påpeker Jessica Simonsen, PR-koordinator i Triumph.

Velger du noe som er langt utenfor hennes komfortsone, kan gaven altså ha motsatt effekt.

Den vanskelige størrelsen

FORFØRENDE: Delikate blonder, sart silke og en mørk fargepalett setter stemningen. Øverst fra venstre: Bh og hipster fra Triumph, kr 499 og kr 349. Bh og hipster fra Lindex, kr 179 og kr 70. Bh og stringtruse fra KappAhl, kr 299 og kr 129. Bh og truse fra Vero Moda, kr 160 og kr 100. Bh og truse fra Marlies Dekkers, kr 699 og kr 319. Figurformende underkjole fra Triumph Essence, kr 1099.
FORFØRENDE: Delikate blonder, sart silke og en mørk fargepalett setter stemningen. Øverst fra venstre: Bh og hipster fra Triumph, kr 499 og kr 349. Bh og hipster fra Lindex, kr 179 og kr 70. Bh og stringtruse fra KappAhl, kr 299 og kr 129. Bh og truse fra Vero Moda, kr 160 og kr 100. Bh og truse fra Marlies Dekkers, kr 699 og kr 319. Figurformende underkjole fra Triumph Essence, kr 1099. Foto: FOTO: Produsentene

Simonsen råder mennene til å ta en titt i kjærestens undertøysskuff for å finne ut av størrelsene hennes.

Finn riktig bh-størrelse:

Den perfekte bh-en sitter stramt, uten at du behøver å stramme stroppene noe særlig, og den sitter lavt i ryggen. Mange vil oppleve at de bør gå opp en cupstørrelse og ned i omkrets.

Riktig omkrets: Tallet i bh-strørrelsen tilsvarer hvor mange centimeter den måler i omkrets.

En BH i størrelse 80B tilsvarer omtrent 80 cm rundt brystkassen. Mål deg selv med et målebånd, rett under puppene og hele veien rundt ryggen. Gå ned til nærmeste størrelse. Måler du for eksempel 83 cm, bør du velge en bh i størrelse 80 eller 75 avhengig av cupstørrelsen og passformen på bh-en.

Riktig cupstørrelse: Cupen skal løfte og holde puppene oppe, og samtidig være stor nok til å gi puppene en rund form. Det er viktig at den ikke klemmer på puppene i overkant. Cupstørrelsen varierer avhengig av omkretsen. For eksempel vil en bh i størrelse 80B ha noenlunde samme cupstrørrelse som en 70D. Det er derfor viktig å prøve forskjellige cupstørrelser etter at du har funnet den riktige omkretsen.

- Det blir mindre pinlig dersom du er godt forberedt og kan oppgi en konkret størrelse i butikken i stedet for å forklare at hun er omtrent "en håndfull", sier hun.

Det er overraskende mange damer som ikke har peiling på hvilken bh-størrelse de bør bruke, noe som gjør jobben enda vanskeligere for mennene som vil kjøpe det perfekte undertøyet i gave.

Pass på at underdelen blir forseglet slik at undertøyet kan byttes. På denne måten kan dere komme tilbake til butikken og få hjelp og veiledning for å finne det beste alternativet for hennes kropp.

Flem har opplevd at mannlige kunder har forventet at hun skulle vite bh-størrelsen til en kvinne dersom mannen fortalte at hun brukte størrelse 36 i sko. Imidlertid har det utviklet seg mye siden den gang:

- Mennene våre har kommet et godt stykke på vei, og er mye mer bevisst sin kjæres stil og størrelser enn før i tiden. Det er tross alt de som kjenner damen best, og med noen veiledende spørsmål fra personalet kan de gi et godt bilde av kjærestens kropp og smak. Og da er det opp til oss i butikkene å oversette denne informasjonen til en bh-størrelse som kan passe. Pinlig blir det uansett ikke, mener Flem.

Tanken som teller

Har du gjort deg opp en hel del tanker om undertøysgaven allerede kan det ikke gå galt.

Det er faktisk tanken som teller, og de fleste damer har forståelse for at undertøy ikke er det letteste å kjøpe til andre- spesielt når de selv ofte har vanskeligheter for å finne fram i størrelsene uten profesjonell hjelp.

Mange synes det er mer personlig og ligger mer omtanke bak å gi et lekkert undertøyssett, enn å ty til et gavekort. Om det ikke blir riktig i første omgang har hun i alle fall fått et hint om hva slags undertøy du gjerne vil se henne i.

- Hvis du likevel ender opp med å kjøpe et gavekort, bør du unngå å kjøpe det to dager før gaven skal gis. Datoen for kjøpet står på gavekortet, og det kan fort ligne en nødløsning hvis du har kjøpt gavekortet rett før 14. februar, sier Simonsen.

Flem mener det også kan ligge en fin tanke bak kjøp av et gavekort:

- Det kan være mannen vil la det være helt opp til kjæresten, og vil sette hennes behov foran sine egne ønsker. Mange damer trenger personlig veiledning og størrelsestilpasning i butikken uten at de tør å ta det steget selv, enten fordi de synes det er flaut eller de synes det er dyrt og ikke helt nødvendig. Mennene synes ofte at damene deres rett og slett fortjener den ekstra oppmerksomheten og valgfriheten de kan få i butikken, så noen ganger er gavekortet minst like gjennomtenkt.

USKYDLIG: Fargen hvitt assosieres tradisjonelt sett med renhet og uskyld, men kan likevel være veldig sexy. Øverst fra venstre: Bh og truse fra KappAhl, kr 199 og kr 99. Bh og truse fra Gina Tricot, kr 179 og kr 79. Bh og truse fra Triumph, kr 349, og kr 199. Bh og stringtruse fra Elle Macpherson Intimates, kr 649 og 349. Bustier og hipster fra Lindex, kr 299 og kr 99. Bh og hipster fra Monki, kr 120 og kr 60.
USKYDLIG: Fargen hvitt assosieres tradisjonelt sett med renhet og uskyld, men kan likevel være veldig sexy. Øverst fra venstre: Bh og truse fra KappAhl, kr 199 og kr 99. Bh og truse fra Gina Tricot, kr 179 og kr 79. Bh og truse fra Triumph, kr 349, og kr 199. Bh og stringtruse fra Elle Macpherson Intimates, kr 649 og 349. Bustier og hipster fra Lindex, kr 299 og kr 99. Bh og hipster fra Monki, kr 120 og kr 60. Foto: FOTO: Produsentene

Sexy undertøy "til ham"

Tips til henne!

Stikk innom en undertøysforretning og få tatt målene dine. De ansatte gir deg gjerne også en forklaring på hvordan bh-en bør sitte, og hvilke modeller som passer din byste best. Kjapt, enkelt og ikke minst veldig viktig!

NB! En størrelse er faktisk bare et nummer og en bokstav for å indikere forskjeller på produktet. Ikke lås deg til én størrelse, men prøv både størrelsen over og under. Du er ikke en størrelse, men må finne en bh og en passform som passer deg.

Flere damer har begynt å tenke på at en lekker undertøysgave også kan gis i den andre retningen. Når de selv går til innkjøp av undertøy "til ham" før Valentines er det ofte mer sexy og utfordrende enn de vanligvis bruker.

- De velger noe litt mer vågalt, enten i fargen eller snittet, for at de skal kunne overraske og oppnå en viss surprise. Og jeg har inntrykk av at det er like mye for å sin egen del som for kjærestens, sier Flem.

Les også:

- Du vasker undertøyet ditt for ofte

Eier du et par av disse? Da bør du lese denne saken

TIPS! En balconette-bh løfter og deler - gir den perfekte kløften til dype utringninger. Sort og forførerisk bh fra H&M, kr 149. Katteører fra Lindex, kr 49.
TIPS! En balconette-bh løfter og deler - gir den perfekte kløften til dype utringninger. Sort og forførerisk bh fra H&M, kr 149. Katteører fra Lindex, kr 49. Foto: FOTO: Egil Nordlien/Hm Foto

Dette buksetrikset må du få med deg

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen