Klestips for lave jenter

Slik kler du deg høyere

Smarte tips for jenter som vil se høyere ut.

LAVE KJENDISER: Olsen-tvillingene måler bare 155 cm på strømpelesten, og har derfor måttet lære seg triksene for hvordan de skal se høyere ut.
LAVE KJENDISER: Olsen-tvillingene måler bare 155 cm på strømpelesten, og har derfor måttet lære seg triksene for hvordan de skal se høyere ut. Foto: Foto: Stella
Publisert Oppdatert
MØRKE KLÆR: Kylie Minogue er også bare 155 cm høy, og kler seg i mørke farger fra topp til tå for å virke høyere.
MØRKE KLÆR: Kylie Minogue er også bare 155 cm høy, og kler seg i mørke farger fra topp til tå for å virke høyere. Foto: Foto: Stella
V-UTRIGNING: Scarlett Johansson er 163 cm høy, og bruker vertikale linjer og v-utrigning for å virke høyere.
V-UTRIGNING: Scarlett Johansson er 163 cm høy, og bruker vertikale linjer og v-utrigning for å virke høyere. Foto: Foto: Stella
HØYE HÆLER: Olsen-tvillingene bruker alltid høyhælte sko for å se høyere ut.
HØYE HÆLER: Olsen-tvillingene bruker alltid høyhælte sko for å se høyere ut. Foto: Foto: Stella

Silje Julie Golf

Artikkelforfatteren er mote- og skjønnhetsreporter i Det Nye, og har fem års erfaring fra mote- og mediebransjen.

Hun har tidligere vært ansvarlig for moteseksjonen på Klikk.no, i tillegg til å jobbe som motejournalist og allroundjournalist for nettstedet. Før den tid jobbet hun som journalist i [mag].

Har du noen gang sett en kjendis eller møtt noen du kun har sett på tv eller på bilder, og tenkt for deg selv at han eller hun var mye lavere enn du trodde?

Vel, det er nok ikke det at de virker lavere, de vet bare hvordan de skal kle seg for å se høyere ut enn de egentlig er.

Under avslører vi hvordan du kan gjøre det samme, her får du tips til hvordan du kan kle deg for å virke høyere.

Kle deg i én farge

Det er viktig å kle seg etter sin kroppsfasong, og det gjelder også om man skulle ønske man var høyere.

- Det er ikke så vanskelig som det virker å skape illusjonen av å være høyere, sier stylist Sharon Haver på nettstedet FocusOnStyle

Her finner du tidløse og morsomme tips til hvordan kvinner kan se best mulig ut.

Hvis du er lav, og ønsker å kle deg slik at du virker høyere, så gjelder faktisk flere av de samme prinsippene som hvis du ønsker å kle deg smalere.

- Den beste måte å virke høyere på, er å holde seg til en farge fra topp til tå, forteller Haver.

Fargene trenger ikke å være nøyaktig like, men velg farger som går ton-i-ton når du setter sammen et antrekk. Dette vil gi en forlengende effekt fordi øyet vil fokusere på det vertikale.

Med en gang man introduserer en farge som bryter opp den vertikale linjen, vil kroppen bli visuelt delt opp og du vil dermed virke lavere, forklarer stylisten.

Bruk vertikale linjer

Du kan også skape en illusjon av at du er høyere ved å bruke klær med vertikale linjer som strekker kroppen din. Unngå horisontale linjer da de har motsatt effekt.

Lange kjeder eller knapper som er plassert i en vertikal linje vil også få deg til å virke lengre, mens en V-utringning trekker fokus nedover og vil dermed virke forlengende.

Et annet godt tips er å bruke mørke plagg.

- Med mørke farger ser man både lengre og smalere ut, forteller stylist Kjersti Andreassen til klikk.no.

Bare husk at svarte plagg kan gjøre at du ser eldre ut hvis du bruker dem opp mot ansiktet. Velg alltid mørke farger som er flatterende for din hudtone, marineblått, mørkegrått, burgunder, mørkegrønt eller lilla er fine alternativer til svart.

Kjøp klær som passer

Det er også viktig å bruke klær med riktig passform og som er flatterende for din kroppsfasong.

- Hold deg til tilpassede og strømlinjeformede klær, råder Haver.

På lave personer vil for store eller løse klær gjøre at du ser bredere ut, og dermed også lavere. Vil du virke høyere enn du er, bør du derfor unngå høstens trend med over-sized klær.

- Gå heller for smale silhuetter, sier Andreassen.

Smale bukser gir deg lengre bein, bare pass på at buksen ikke er altfor trang slik at den understreker brytningen mellom rumpa og lårene, anbefaler Haver.

Gå i høye hæler

Og sist, men ikke minst, ta på deg høye hæler.

Det sier seg selv at man ser høyere ut når man går i høye hæler. Ønsker du å virke høyere enn du er, bør du derfor ikke å gå med lave sko.

Bare husk å unngå altfor høye sko som du ikke klarer å gå med - gå heller for et par sko med middels høy hæl.

- Velg sko med høy hæl, gjerne i samme farge som strømpebuksen eller buksen. Dette gir en illusjon av lengre bein, sier Andreassen.

Haver forteller at man også kan få beina til å virke lengre ved å passe på at buksen stopper ved vristen når man går med høye hæler.

Les også:

Slik blir du en gaselle på høye hæler

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning