STILTIPS - SKAM-NOORA

Stjel stilen til Noora i «Skam»: - Ett plagg er et must!

Noora har fått moteredaktører, bloggere og it-jenter til å kaste seg på Skam-bølgen. Se her hvordan du kan kopiere looken.

KALD: Noora kjører kalde toner som grått, hvitt og blått, noe som passer bra til den kalde hårfargen og de røde signaturleppene hennes. Vi elsker det! FOTO: NRK
KALD: Noora kjører kalde toner som grått, hvitt og blått, noe som passer bra til den kalde hårfargen og de røde signaturleppene hennes. Vi elsker det! FOTO: NRK Foto: NRK
Publisert Oppdatert

Hvem hadde trodd at en alminnelig videregåendeelev kunne bli et stilikon? Det er noe med måten hun får skjorter, store gensere og tights til å se kult ut. For ikke å snakke om den røffe sveisen og de knallrøde leppene. Vi digger Noora og vil også se sånn ut!

Redaktør for motemagasinet Vixen, Ida Einarsdottir, deler definitivt entusiasmen for denne ungdomskarakteren vi har fått helt oppheng i.

- Noora har fått moteredaktører, bloggere og it-jenter til å kaste seg på Skam-bølgen. Ikke bare er hun modig, uredd og kul – hun har absolutt en stil som er verdt å la seg inspirere av, sier hun.

Avslappet og androgyn er nøkkelordene.

- Jeg synes Noora har en veldig avslappet, kul og moderne stil med enkle plagg som skjorter, høyhalsede gensere, strikk, løse jeans, kåper og maskuline, herreinspirerte sko. Sveisen hennes og de røde leppene setter prikken over i-en, sier Einarsdottir.

Kalde toner

Moteblogger og PR-agent, Henrik Skansen, lar seg også inspirere av Nooras uttrykk.

- Noora kjører kalde toner som grått, hvitt og blått, noe som passer bra til den kalde hårfargen og de røde signaturleppene hennes. Jeg elsker det!, sier han.

Artikkelen fortsetter etter bildet.

Minimalistisk og androgyn er ord som godt beskriver stilen til Noora Sætre (til venstre) i Skam.
Minimalistisk og androgyn er ord som godt beskriver stilen til Noora Sætre (til venstre) i Skam. Foto: FOTO: NRK

Aha! Kalde toner, altså. Men det er det vel ikke alle som kler?

- Trikset er ikke nødvendigvis å kopiere alle disse trekkene, men å finne en fargepalett som passer din egen hudtone og hårfarge. Hvis du bruker feile farger kan du fort forsvinne litt, mens kostymedesigneren til Noora fremhever trekkene hennes med å finne de riktige fargene til henne, forklarer Skansen.

Disse plaggene trenger du

Det er flere nøkkelplagg som er et must i Nooras stil.

- Løse jeans, pologenser, strikk og kåper er plagg vi ofte ser Noora i. Sammen med flate, herreinspirerte sko er stilen minimalistisk og heller kanskje litt mot maskulin eller androgyn, sier Einarsdottir.

Skansen mener høyhalsede plagg er det beste du kan investere i om du vil kopiere Nooras stil.

- Noora blir ofte spottet i høyhalsede overdeler, både langermede og ermeløse. Dette er en piece som i mine øyne funker til alt og noe enhver burde ha i garderoben sin. Noora matcher gjerne pologenseren med en avslappet kåpe og kjører det helt enkelt ellers, sier han.

Artikkelen fortsetter etter bildet.

Den klassiske skjorten går aldri av moten, og denne sesongen er intet unntak. FOTO: Nrk
Den klassiske skjorten går aldri av moten, og denne sesongen er intet unntak. FOTO: Nrk

Så var det skjorten – en av Nooras mest brukte plagg. Hvordan styler man skjorten til å se kul og avslappet ut? 

- For både gutter og jenter synes jeg det beste og enkleste er å kjøre skjorten med opprullede ermer sammen med et par jeans i en god passform og noen kule sneakers. Dette er en look som aldri slår feil og som passer like bra på jobb som på fest, sier Skansen.

Einarsdottir stemmer i:

- Den klassiske skjorten går aldri av moten, og denne sesongen er intet unntak. Gjør som Noora, og knyt skjorten rundt livet for en kul, avslappet og moderne stil, eller knepp den helt opp for et mer preppy uttrykk.

Noora er noen ganger spottet i tights. Er det innafor å gå i tights offentlig?

- Nei, det er definitivt ikke innafor, men det finnes jo ingen regler uten unntak. Personlig anser jeg det som vanskelig å gå i tights offentlig uten å se ut som noe annet enn trash. Med mindre du er Noora fra Skam, hennes ukjente tvilling eller kledd i treningstøy er det smart å droppe tightsen, sier Skansen.

Artikkelen fortsetter etter bildet:

En frisyre vi kommer til å se mer av

LIKE FIN SOM NOORA: Kåpe (kr 2899, Ganni), skjorte (kr 199) og jeans (kr 299, begge fra H&M), sko (kr 799, Bianco), høyhalset bluse (kr 299, Lindex) og solbriller (kr 79,90, H&M).
LIKE FIN SOM NOORA: Kåpe (kr 2899, Ganni), skjorte (kr 199) og jeans (kr 299, begge fra H&M), sko (kr 799, Bianco), høyhalset bluse (kr 299, Lindex) og solbriller (kr 79,90, H&M). Foto: Produsentene

Ok, nå vet vi hvilke plagg vi definitivt skal investere i denne sesongen. Men hva med håret? Vi drømmer om Nooras voluminøse, blonde hår. Hvordan klarer hun å få det så fluffy og samtidig stilrent?

- Noora har blondt hår i kalde toner, noe som er hennes sterkeste signaturlook. Volumet kan du skape med hårpudder som du påfører ved røttene. Saltvansspray eller tørrsjampo er også fint for å gjenskape looken, og ikke minst perfekt for festivalsommeren, sier Einarsdottir. 

 Skansen tror dette er en frisyre vi kommer til å se mer av fremover.

- Trenden har i lang tid vært mye hår, ofte ved hjelp av extensions. Kardashian-søstrene, spesielt Kylie Jenner, har stått i spissen med sine bølgete extensions og lange parykker. Fremover tror jeg at flere jenter kommer til å kjøre en kortere og mer minimalistisk look ala Noora. I mine øyne oser det selvtillit med en sharp og kort frisyre, sier han.

Og sist, men ikke minst: De røde leppene.

- Finn rødfargen som passer deg. Jeg synes den fineste leppestiften er matt, helst i en ”ukysset” variant. Nooras røde lepper skaper en fin og feminin kontrast til den maskuline stilen, sier Einarsdottir.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning