Stylingtips fra ekspertene:

Slik får du et spennende antrekk

Du trenger ikke være en hardbarket fashionista eller ha en fet lommebok for å få det perfekte hverdagsantrekket.

DET LILLE EKSTRA: Det skal ikke mange grepene til før du får et spennenede antrekk. Gjør som Olivia Palermo, og kombiner et etnisk smykke til et helsvart antrekk.
DET LILLE EKSTRA: Det skal ikke mange grepene til før du får et spennenede antrekk. Gjør som Olivia Palermo, og kombiner et etnisk smykke til et helsvart antrekk. Foto: FOTO: Stella
Publisert Oppdatert
SPENSTIGE TIPS: Stylist Anette Ousdal har flere gode råd til hvordan du kan freshe opp hverdagsantrekket ditt.
SPENSTIGE TIPS: Stylist Anette Ousdal har flere gode råd til hvordan du kan freshe opp hverdagsantrekket ditt. Foto: FOTO: Picasa

Synes du det er vanskelig å kle deg enkelt, men likevel spennende til hverdags? Savner du det lille ekstra som setter prikken over i-en i antrekket ditt? Sliter du med å være kreativ med klær når gradestokken viser minus?

Hvis du svarer ja på minst ett av disse spørsmålene, bør du lese videre!

Vi har fått tre moteekspertene til å gi oss sine beste tips til hvordan du kan løfte hverdagsantrekket til nye høyder - ved hjelp av veldig enkle grep. Du vil bli overrasket over hvor lite som skal til!

Finn riktig passform

Å få et spennende hverdagsantrekk betyr absolutt ikke at du alltid må være først ute med de siste trendene, eller at du stadig må gå til innkjøp av nye klær.

Fokuser først og fremst på å fremheve dine gode sider , og pass på at klærne sitter som de skal. Anette Ousdal, stylist og showroom koordinator i This is PR, mener det i seg selv skiller et spennende antrekk fra et kjedelig et.

- Det ligger mye i hvordan klærne sitter på. Har du en jeans og en enkel t-skjorte som ikke sitter bra, ser det gørrkjedelig ut. Men er det en jeans som sitter som et skudd, og t-skjorten er puttet litt oppi buksen foran, kan du skille deg ut, sier Ousdal.

Hun får støtte fra stylist Marianne Nesheim.

- Prøv å ta med deg fantasien inn i den figuren du har. Det vil si at du er bevisst på hva du kler. Velg heller å satse på kult tilbehør dersom du er usikker på om fasongen din kler akkurat det ene plagget, sier Nesheim.

Kle deg ton-i-ton

MØRKE TONER: Alexa Chung går for mørke toner i antrekket som består av både matte og skinnende materialer. En knallfarget veske gir looken en spenstig vri.
MØRKE TONER: Alexa Chung går for mørke toner i antrekket som består av både matte og skinnende materialer. En knallfarget veske gir looken en spenstig vri. Foto: FOTO: Stella

Et annet godt tips er å bruke samme farge i hele antrekket, såkalt ton-i-ton, for å få en freshere look. Tilsett tilbehør i en annen farge for å bryte opp, eller en mer nøytral farge som svart, hvitt eller nude for å dempe kontrasten.

- Bruk gjerne en dypere tone på underdel eller overdel. Dette gir mer dybde i antrekket. Bruk en dressjakke i sort eller hvitt, det gjør også et ton-i-ton antrekk mer spennende, sier Ousdal.

Et antrekk som går i de samme tonene vil også være med på å forlenge silhuetten din. Stylist og designer Christina Ledang mener ton-i-ton alltid er en safe måte å kle seg på, men råder deg til å ligge unna for lyse farger.

- Det ser sjelden bra ut, sier Ledang.

Hun tipser om en annen spenstig måte å kombinere farger på - som i tillegg er enkel å bære:

- Det er fint å mikse mettede farger med neonfarger, for eksempel en bruntone sammen med sterk rød, sier Ledang.

Ikke glem tilbehøret

Et glitrende statementsmykke, et par lekre pumps eller en fantastisk clutch kan gi deg hverdagsspenningen du leter etter.

DET ER MULIG: Stylist Marianne Nesheim mener at et pent hverdagsantrekk kan være både komfortabelt og chick.
DET ER MULIG: Stylist Marianne Nesheim mener at et pent hverdagsantrekk kan være både komfortabelt og chick. Foto: FOTO: Privat

Men pass på! For mye tilbehør kan fort gi motsatt effekt.

- Gå enten for noe helt enkelt og delikat, eller et mer kraftig alternativ. Ligg unna billig bling, sier Ledang.

Et tips er å begrunne alle elementer i antrekket: Vet du selv hvorfor du valgte å bruke det?

- Jeg syns Chanel hadde et bra råd: Se på deg selv i speilet før du går ut døren og fjern ett element i antrekket, sier Ledang.

Ifølge Nesheim kan du gjerne piffe opp en gammel veske med tilbehør du liker - som for eksempel en nøkkelring med frynser. Eller du kan knyte et skjerf rundt håndtaket på yndlingsvesken.

- Jeg er også veldig glad i smykker, og kjøper alltid det når jeg reiser. De kan lett kombineres med de litt vanlige klærne man finner i kjedebutikkene her, og vips så er det mer spennende. Å ha smykker på en åpen rygg er en av mine favoritter, ettersom jeg synes rygg er mer sensuelt enn kløft, sier Nesheim.

Mønstermania

Du kan også mer enn gjerne leke deg med ukonvensjonell mønstermiks og skulpturelle snitt. Her er mulighetene mange!

HVERDAGSSPENNING: Et par sko i freshe farger kan være prikken over i-en til en enkel, klassisk kjole eller et par smale jeans.
HVERDAGSSPENNING: Et par sko i freshe farger kan være prikken over i-en til en enkel, klassisk kjole eller et par smale jeans. Foto: ILLUSTRASJONSFOTO: Crestock.com

- Mønster blir vi aldri lei av. Det er en fin måte å sprite opp et antrekk på. Kombiner for eksempel dyriske print med striper eller grafiske print. Dette er en kul kombinasjon med både farger i det grafiske, og mer nedtonede farger i det dyriske. Samme mønster i hele antrekket er også noe som gir en kul effekt, sier Ousdal.

Er du derimot typen som pleier å styre unna de mest oppmerksomhetskrevende trendene, kan du heller gå for et roligere mønster på en jakke eller blazer. Det kan fint sprite opp en ensfarget topp og favorittjeansen.

Miks ulike materialer

Når du blander plagg i ulike strukturer, vil det sette en ekstra spiss over det du har på deg. Få en fin kontrast ved å mikse grove materialer med klær som har en finere overflate.

- Glatte stoffer, som silke og skinn, kan fint kombineres med stoffer med mye tekstur - som strikk og heklete stoffer som har teksturer med mye volum. Men pass på at det ikke blir for mye mønster i stoffene når du velger å kombinere teksturer, råder Ousdal.

Du kan også spille på kontraster i form av snitt og størrelser. Et par smale jeans, eller et knelangt blyantskjørt, og en oversized kardigan er et godt alternativ. Er du redd for å drukne i det store plagget, kan du få en mer feminin silhuett ved å spenne et smalt belte om livet.

Et must denne våren

Ifølge Ousdal er et must denne våren et antrekk med sorte og hvite kombinasjoner.

- Det er en kombinasjon som har blitt brukt av mange store designere i deres vår- og sommerkolleksjon. For eksempel Marc Jacobs, Alexander Wang, Chanel og 3.1 Phillip Lim, sier hun.

Synes du sort og hvitt blir for kjedelig, kan du toppe antrekket med et knallfarget tilbehør som for eksempel en neongul strikkelue.

Pynt deg!

Og helt til slutt: Ikke vær redd for å bruke penplagg i hverdagen! Style de ned med en røff skinnjakke, ballerinasko eller et par kule ankelstøvletter.

- Pynt deg litt! Ta på deg noe du hadde brukt på fest, og velg konservative sko istedenfor de høyeste helene. Forestill deg at du jobber på et business-kontor på begynnelsen av 90-tallet. Wall Street-filmer fra 90-tallet er perfekt inspirasjon, sier Ledang.

I andre tilfeller kan et par sko i freshe farger være prikken over i-en til en enkel, klassisk kjole for å gi antrekket litt mer spenst, mener Nesheim.

- Ofte blir hverdagsantrekk det samme som fritidsantrekk, og det trenger det absolutt ikke være. Husk at et pent hverdagsantrekk kan være både komfortabelt og chic, sier Nesheim.

Les også:

Disse shoppereglene må du kunne

Her er det hotteste tilbehøret denne sesongen

Følg Klikk Mote på Facebook

Så enkelt oppdaterer du sminkelooken din

Meld deg på Klikk Motes nyhetsbrev og hold deg oppdatert på det siste innen mote og skjønnhet

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning