Få følgere og likes på Instagram

Slik får du mange følgere på Instagram

Det er ikke bare proffe bilder som gir "LIKES". Slik blir du stjerne på Instagram.

ALLE VIL BLI LIKT: Men ikke bli desperat, sier ekspertene, Det finens gode råd til hvordan du blir en Insta-proff.
ALLE VIL BLI LIKT: Men ikke bli desperat, sier ekspertene, Det finens gode råd til hvordan du blir en Insta-proff. Foto: FOTO_ Instagram/Det nye
Publisert Oppdatert

Slik kommer du i gang med Instagram

1. Last ned appen.

2. Lag deg en profil.

3. Ta et bilde med telefonen.

4. Åpne det i Instagram.

5. Bruk ett av de 17 ulike filtrene for å gjøre bildet ditt enda kulere.

6. Forklar deg i korthet hva bildet handler om - gjerne med bruk av #-tegnet, såkalte hashtags.

7. Publiser. Vips; du er en Instagrammer.

Videre kan du søke etter venner, kjendiser, bloggere eller merkevarer (som magasiner, klesmerker ) som du vil følge. Når du har trykket deg som følger av disse, vil disse personenes bilder dukke opp i feed'en din når du åpner Instagram.

Det er ingen tvil om at Instagram er den nye IT-dillen.

"Alle" snapper bilder med smarttelefoner og deler dem med følgerne sine på den populære bilde-dele appen.

Faktisk har Instagram - som nå er eid av Marc Zuckerberg og resten av gjengen i Facebook - hele 80 millioner brukere - ett tall som daglig blir høyere.

Og har man først blitt hektet på å dele bilder av nyanskaffede antrekk, kafé-frokoster med venninnegjengen og supersøte kjæledyr, ja så det jo få ting som er så morsomt som å se at man samler med seg flere og flere følgere etter hvert.

Lær av Instagram-stjernene

Det sier seg selv at kjendiser som Kim Kardashian, Rihanna og Jessica Alba stort sett bare i regi av navnet sitt klarer å samle en hel hærskare av følgere når de åpner profil på Instagram.

I skrivende stund har Kim i overkant av 4 millioner som følger hennes bildeoppdateringer, og daglig legger flere seg til som følgere for å kunne få et innblikk i livet til realitystjernen.

Men det er ikke bare Hollywood-stjerner som kan skinne i Instagram-universet.

Det finnes nemlig nok av norske kjendiser som også kan skilte med tusenvis at følgere, enda flere "likes" og drøssevis av beundrende kommentarer til hvert eneste bilde som legges ut.

Hvordan gjør de det?

STJERNEKIKKING: 4,1 millioner følger med på bildene Kim Kardashian poster på Instagram.
STJERNEKIKKING: 4,1 millioner følger med på bildene Kim Kardashian poster på Instagram. Foto: FOTO: Instagram/@Kimkardashian

Får tusenvis av nye følgere daglig

#detnye på Instagram

</p> </div>

Bare legg ut bilder du er 100% fornøyd med

16 år gamle Andrea Brataas fra Bærum har klart det nesten ingen andre klarer. På knappe 7 måneder siden hun opprettet profilen @fashionforall på Instagram har den mote-interesserte tenåringen fått over 600 000 følgere.

- Jeg tror det som gjør at jeg har fått så mange følgere, er at jeg legger ut bilder av stil og mote som passer for alle, forklarer Brataas til Det Nye.

- Alle kan bli inspirert av bildene, og dermed tror jeg mange synes det er morsomt å følge profilen min.

Brataas forklarer at én av måtene man blir populær på Instagram på, er å fortsette å legge ut bilder - og ikke plutselig være fraværende fra profilen.

- Ikke slutt å legge ut bilder, vis at du er tilstede. Selv om man får en nedtur i blant, så tror jeg det aller viktigste man gjør er å bare fortsette i samme tempo som før, og poste bilder man er 100 % fornøyd med.

Har Instastjernen noen gode tips til hvordan man blir populær?

- Prøv deg fram med det som passer for deg, mener Brataas.

- Å få mange følgere ved å legge ut samme som mange andre, er vanskelig og kanskje litt kjedelig. Og vær kritisk; legg bare ut bilder du er 100% fornøyd med.

Motebloggerne elsker Instagram

INSTAGRAMMEREN OVER ALLE: Andrea har vanvittige 600 000 følgere på  Instagram.
INSTAGRAMMEREN OVER ALLE: Andrea har vanvittige 600 000 følgere på Instagram. Foto: FOTO: Instagram/@fashionforall

Motebloggerne Ulrikke Lund og Annette Haga har også begge kastet seg på Instagram-trenden, og bruker bilde-appen aktivt for å drive trafikk til sine respektive blogger. Men på veien har de også samlet sammen tusenvis av følgere på Instagram også. Hva er det som gjør at nettopp bildene de legger ut er så populære?

- Jeg tror det er smart å legge ut bilder som andre enn bare deg selv og dine aller nærmeste venner kan ha en interesse av, forklarer Haga til Det Nye.

- Og vær gjerne litt personlig og morsom.

Bloggeren, som har profilnavnet @nettenestea på Instagram, advarer også mot å overdrive bruken av bilde-appen.

- Ikke overdriv og legg ut for mange bilder etter hverandre, da føler nok følgerne dine at du spammer dem ned med bildeoppdateringer.

Ulrikke Lund på sin side mener det er en fordel om du blir litt hekta på Instagram.

- På den måten glemmer du jo liksom ikke å legge ut bilder, og følgerne dine får være med på alt du foretar deg, forklarer bloggeren til Det Nye.

- Det er jo det som er det beste med Instagram; at det er så kjapt og umiddelbart, og det er nok nettopp dette som gjør at mange både får følgere og følger andre.

Ulrikke har Instagramprofilen @ulrikkelundl.

Tipsene som gir deg flere følgere

Det finnes ikke så mange skrevne regler på hvordan du kan samle følgere og "likes" til profilen din og bildene dine på Instagram, men det kan lønne seg å bruke både kreativitet og fornuft på veien mot Instagram-stjerne-status.

BLOGGER: Den norske mote-bloggeren Annette Haga deler også hverdagsglimt på Instagram. Mange finner veien videre til bloggen også.
BLOGGER: Den norske mote-bloggeren Annette Haga deler også hverdagsglimt på Instagram. Mange finner veien videre til bloggen også. Foto: FOTO: Instagram/@nettenestea

1. Vær aktiv

Insta-triksene du må kunne

1. Bruk filtrene for alt de er verdt

Det mest unike med Instagram er uten tvil de 17 filtrene som dukker opp nede i skjermbildet når du åpner et bilde i appen. Disse gjør at selv de mest amatørmessige telefon-bilder kan ende opp med å se både proffe og unike ut. Dette er absolutt en bonus når du poster bilder av deg selv. For vips, etter et filter eller to ser du plutselig både yngre, mer glødende og, la oss innse det, bedre ut enn du gjorde pre-filter.

2. Frametastic

Denne appen, som du kan laste ned fra App Store, hjelper deg å lage kule rammer på bildene dine, eller flotte collager med flere bilder sammensatt. Lag bildet i Frametastic, send så rett over i Instagram. Easy Peasy.

3. Bokehful

Denne appen, som også kan sende bilder du jobber med rett over i Instagram, gjør at du kan lage kule effekter på bildene dine, som hjertedryss, eller søte stjerner. Et must.

4. Photogene2

Nok en kul app som lar deg lage flotte collager, sette fargerike rammer rundt bildene, eller til og med bruke tekst og snakkebobler over bildene.

Å selv være raus med "likes" og kommentarer gjør det mer sannsynlig at du kan samle med deg flere følgere selv. Kom med morsomme og smarte innspill til andres bilder, og du øker sjansen for at noen klikker seg inn på din profil, sjekker ut dine bilder og begynner å følge deg.

2. Vær selektiv

Det er helt greit at du synes både babyen din og kattepusen er så søte at de er til å spise opp. Men vis nett-vett: Alle andre blir mye raskere lei av å se de samme motivene hele tiden. Tenk nytt og vær en som hele tiden inspirerer og overrasker. Sånt blir det "likes av!

3. Annonser at du er på Instagram

Du har sikkert allerede en haug med venner og kontakter både på Facebook, Twitter og kanskje også LinkedIn eller Pinterest. Få med Instagram-profilnavnet ditt i opplysningene om deg på disse mediene også, så skal du se at det raser inn med følgere.

Et annet tips er å inkludere Instagram-profilen din i opplysningene nederst i e-postsignaturen din.

4. Bruk relevante hashtags

Som Twitter fungerer også Instagram på den måten at man beskriver bilder ved hjelp av såkalte hashtags. Unngå å overdrive, men vær heller klar på hva med bildet du ønsker at noen skal kunne søke opp og finne. Prøver du å oppnå renommé som moteblogger, for eksempel, kan det være smart å bruke hashtags som #whatiwore, #fashion, #outfit, i tillegg til merkenavn og designere du har på deg.

PS! Nå har detnye.no fått sin egen Instagram-feed. Hashtag bildene dine med #detnye, så dukker de automatisk opp på detnye.no og på klikk.no/mote.

5. Følg med på hva som fungerer for andre

Det er slett ikke alle bilder eller brukere som blir like populære, så å holde en finger på pulsen, for å se hva som funker og hva som ikke funker når det gjelder Instagram, kan gjøre at du lærer av andre og blir en bedre Instagrammer selv.

6. Geo-tag bildene dine

På samme måte som med hashtags, gjør geo-tags (som på Facebook kalles å sjekke inn) det enklere å finne bildene dine. På Instagram har hvert definerte sted sin egen side som inkluderer et kart over området og alle bilder som er tatt nettopp der. Det vil si at alle som publiserer et bilde fra samme sted som du tidligere har geo-tagget et bilde fra, vil kunne se ditt bilde også.

7. Følg mange selv

Det høres kanskje enkelt ut, men jo flere du følger, jo flere steder vil jo profilen din dukke opp. Og publiserer du innhold som er spennende nok, ja så kan det jo absolutt være at noen klikker seg innom nettopp dine bilder, liker det de ser og begynner å følge.

Kjøper seg følgere på Instagram

Jo flere brukere Instagram får (per i dag er det 80 millioner som daglig deler bilder via appen), jo flere er det som desperat jakter på en bit av kaka når det gjelder fenomenet "Insta-Fame", altså å få så mange hjerteformede "likes" og følgere at du dukker opp i topplistene når det gjelder populære bilder og brukere.

For mange dreier dette seg om å tjene penger, spesielt når det gjelder bedrifter som bevisst bruker Instagram og andre sosiale medier for å nå ut til så mange som mulig, men også privatpersoner tyr til drastiske grep for å bulke opp følger-listen sin.

DRAHJELP FOR BLOGGERNE: Mange som blogger benytter seg nå av Instagram for å dra flere besøkende over på bloggen.
DRAHJELP FOR BLOGGERNE: Mange som blogger benytter seg nå av Instagram for å dra flere besøkende over på bloggen. Foto: FOTO: Instagram

Den siste Insta-trenden? Glem å skaffe deg fans gjennom å ta gode og unike bilder; nå kan du nemlig kjøpe deg følgere til profilen din. Ukentlig dukker det nemlig opp nye "firmaer" og "media-eksperter" som skilter med å kunne hjelpe deg til å få tusenvis av nye følgere - om du bare blar opp først.

Irriterende Insta-uvaner

1. Unngå bilde-oversvømmelse

Vi skjønner at du synes den nye valpen din er mega-søt. Men vær litt kritisk til hva du legger ut likevel. Ingen trenger å se 15 bilder etter hverandre av bikkja i ulike positurer. Det holder med ett. Gjem resten i telefon-albumet ditt og kos deg med Kodak-øyeblikkene på egen hånd.

2. Unngå personlige samtaler

Det er fort gjort at et bilde blir en samtale-starter. "Jeg elsker den nye høstjakken min!" kan fort føre til lengre samtaler om hvor og hvor mye du betalte og hva du skal gjøre i helgen og så videre. Dropp disse fra Insta-bildene dine, send heller en tekstmelding til vennene dine som lurer på dette.

3. Ikke "juks" med SLR kamera

Ja, såklart blir bidene lekrere når tatt med et proff-kamera, men er det egentlig det som er poenget med Instagram? Mange - inkludert gutta bak appen - hevder at bilde-dele appen er for å dele kjappe og umiddelbare snaps fra telefonen. Det blir ikke helt det samme om du tar bildet med speilreflekskameraet til mange tusen, mekker på bildet i Photoshop, og så poster det. K.J.E.D.E.L.I.G.

4. Ikke vær desperat

"Vær så snill og følg igjen" ser rett og slett litt fjortis ut. Sats heller på å ta kule bilder, vær morsom, være deg selv og få følgere på den måten.

5. Spar oss interne spøker

Andre brukere vil se morsomme, kule og inspirerende bilder på Instagram. Bilder som bare du og nabo-Knut skjønner noe av hører ikke hjemme, det kan helles sendes på mail direkte til Knut. Sats heller ikke på bilder med grovt, ekkelt eller veldig sært innhold. Ingen vil se det - og det er helt sant.

Kilder: Mashable, Huffington Post, CNN og sosial media ekspert Lilach Bulloch.

Eller, som gjengen i Graminator - en nettjeneste som lover å kunne gi deg så mye som 2500 nye følgere i løpet av et døgn - forklarer på sin nettside:

- "Om du, som oss, misliker å måtte bruke mye tid og krefter på å oppnå gode resultater, ja da er du kommet til riktig sted."

Og resultatet: Om du betaler $165 (i overkant av 940 norske kroner), lover gutta i Graminator deg hele 10,000 nye følgere - på kun kort tid.

Ifølge magasinet Forbes er Graminator i godt selskap:

- Stadig flere selskaper tilbyr lignende avtaler og pris for å kunne kjøpe seg til "likes" og følgere, forklarer reporter Natalie Robehmed om fenomenet.

- Ingen av de vi har kontaktet vil dog ikke la seg intervjue, eller forklarer hvordan prosessen med å kjøpe seg til følgere fungerer.

Få følgere ved å være god

På samme måte som det å drive en populær blogg kan være med på å åpne dører for deg i arbeidsmarkedet, har populære Instagrammere også oppdaget at etter "likes" og følgere kan det også komme jobb og penger, noe som er med på å drive kampen om flest mulig følgere fremover.

Men om du vil ha integriteten i behold, ja da bør du kanskje holde deg for god til å betale for å bli likt.

- Det blir litt patetisk på en måte, mener sosialantropolog og trendforsker Gunn Helen Øye i Eye;Watch.

- Instagram er jo inspirerende og morsomt fordi man så tydelig ser effekten bilder har på andre som der dem, og kan se hva som funker og ikke funker - og lære av det. Om man bare kjøper seg likere og følgere, ja, så trenger man jo verken være oppfinnsom eller kreativ, og da har man kanskje ikke noe der å gjøre.

Kilder: Social Fresh, Instagram, Forbes og sosial media ekspert Lilach Bullock, Readwriteweb.com

Les også:

De mest populære Iphone-dekslene finner du her

Nå er det armbånd som gjelder

Det Nye redaksjonen selger klærerne sine på Bazar

HEKTET: Det er fort å bli hektet på Instagram. Hvem vil vel ikke følge med på hva kjendiser, bloggere og IT jenter driver med til daglig?
HEKTET: Det er fort å bli hektet på Instagram. Hvem vil vel ikke følge med på hva kjendiser, bloggere og IT jenter driver med til daglig? Foto: FOTO: Instagram

Her er de beste nettbutikkene

Slik avslører du piratkopier

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen