Push-up bh

Slik faker du større pupper

Det finnes en bh som gjør mirakler for små bryster.

STØRRE PUPPER: Du kan jukse deg til større pupper - vi forteller deg hvordan.
STØRRE PUPPER: Du kan jukse deg til større pupper - vi forteller deg hvordan. Foto: Foto: Stella
Publisert Oppdatert

Mange jenter sliter med komplekser på grunn av en liten byste, og det er lett å tenke at operasjoner er eneste utvei. Men det er det absolutt ikke.

- Ved bruk av en god push-up bh, vil det se ut som du har gått opp minst en bh-størrelse, sier Marianne Foss, daglig leder for nettbutikken Underverker.

Les også:

Større pupper uten kirurgi

Lager pupper av rumpefett

Opp og sammen

Oppgaven til en push-up bh er å presse puppene opp og sammen, men det finnes mange forskjellig typer.

- Det holder å forholde seg til to hovedtyper. Uplift, en balconette bh med innlegg som løfter puppene opp, og cleavage, en klassisk push-up som både løfter opp og sammen, sier Foss.

Balconette bh-en har skulderstropper som er plassert lengst ut mot skuldrene, noe som gjør at den passer perfekt til antrekk med dype utrigninger.

Siden den klassiske push-up-en i tillegg presser brystene sammen, gir den en ekstra kløft som balconette bh-en ikke gir.

Gelé gir ekstra løft

- Vil du gi ekstra volum, bør du velge en bh som har ekstra tykt fyll i nederkanten av cupen, sier Maria Flem, innkjøper og daglig leder i S&S Lingerie Lounge på Steen & Strøm.

Det finnes mange forskjellige typer innlegg, både gelé, vann, olje, skum,luft og stoff.

- Det går mye på smak og behag når det gjelder innlegg. Noen foretrekker lett fyll, som skum eller luft, mens andre synes gelé eller olje og vann føles mest naturlig, sier Flem.

Har du en push-up bh hvor du kan ta ut innlegget, får du kjøpt løse geléinnlegg på butikkene, som du kan bytte ut med stoffinlegget som ofte er i.

- Geléinnleggene gir et ekstra løft, forteller Foss.

Størrelsen er viktigst

SAMME DAME: Begge disse bildene er tatt av samme dame. Bhen til venstre er uten push-up, bhen til høyre er med push-up.
SAMME DAME: Begge disse bildene er tatt av samme dame. Bhen til venstre er uten push-up, bhen til høyre er med push-up. Foto: FOTO: Monika Tøraasen

Det aller viktigste for å få volum på puppene er å ha riktig størrelse i bh-en, og det er her mange norske kvinner gjør feil.

- Veldig mange norske kvinner vil få en mer riktig størrelse på bh-en om de går ned en størrelse rundt midjen, og opp en størrelse i cupen, sier Foss.

Mange tror en b-cup er en b-cup, uansett hvilken størrelse du bruker rundt midjen. Dette er en misforståelse, og det er her hemmeligheten bak en vellykket bh ligger.

Går du ned en størrelse i midjen, må du gå opp en størrelse i cupen, og motsatt.

Visste du forresten at en riktig tilpasset bh gjør deg slankere? Nok en god grunn til å finne en bh som sitter perfekt!

Finn din størrelse

- Det beste er å komme en tur innom oss i en spesialbutikk, og la oss hjelpe deg med å finne riktig størrelse, sier Flem.

Føler du deg ikke komfortabel med å bli målt i en butikk, finnes det bh-kalkulator på nett, hvor du kan ta mål selv, og få svaret på din størrelse.

Slik vet du om du har riktig bh-størrelse:

  • spilen skal følge brystet inn til armhulen, og slutte der armhulen begynner
  • båndet rundt skal være vannrett
  • huden skal ikke tyte over cupen, da er cupen for liten
  • bh-en skal ikke gape, da er cupen for stor
  • stroppen er stram nok når du får en finger under

- Når du skal måle deg selv, er det viktig at du måler med en bh på, slik at cup-målet blir riktig. Dette målet har en tendens til å bli for lite, sier Foss.

Populært med naturlig

Push-up bh-en har vært på markedet siden 1990-tallet, men i det siste har de naturlige bh-ene uten spile, vattering eller push gjort store inntog i butikkene.

- Fra å være veldig push-up fokusert, har trenden snudd og det er naturlige former som gjelder. Uansett om du er stor eller liten, sier Flem.

Denne typen bh kalles myk bh, og gir puppene en naturlig form og utseende.

- Vi har ikke hatt så stort salg av myk bh-en, så jeg tror push-upen har kommet for å bli. Det handler om at man trenger forskjellige bh-er til forskjellige anledninger og antrekk, og jeg mener push-upen absolutt hører hjemme i bh-skuffen, sier Foss.

Les også:

Endelig kan du flashe bh-en

Slik sjekker du brystene selv

FRA VENSTRE: Bh fra La Redoute(kr 399), bh fra Lindex (129), bh fra Wonderbra (kr379), bh fra Wonderbra (kr 349), bh fra Miss Triumph (kr 279) og bh fra Cubus (149).
FRA VENSTRE: Bh fra La Redoute(kr 399), bh fra Lindex (129), bh fra Wonderbra (kr379), bh fra Wonderbra (kr 349), bh fra Miss Triumph (kr 279) og bh fra Cubus (149). Foto: FOTO: Produsentene

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning