Det fineste vårskjørtet

Skal du ha ett skjørt i år, er det dette

Lenge har det vært jeansen du slenger på deg når du står opp og har en aldri så liten kleskrise. Anvendelig, fin og lett å kombinere. Nå har skjørtet blitt en sterk konkurrent - og i vår skal det helst være kort.

VÅRENS FINESTE SKJØRT: Er det én trend du ikke bør gå glipp av i vår, er det miniskjørtet. Det skal helst være voluminøst, struttende og pastellfarget. Under gir vi deg de fineste vårskjørtene. Og de beste stylingtipsene for å rocke denne nydelige skjørt-looken.
VÅRENS FINESTE SKJØRT: Er det én trend du ikke bør gå glipp av i vår, er det miniskjørtet. Det skal helst være voluminøst, struttende og pastellfarget. Under gir vi deg de fineste vårskjørtene. Og de beste stylingtipsene for å rocke denne nydelige skjørt-looken. Foto: FOTO: Stella Pictures
Publisert Oppdatert

Er det én trend du ikke bør gå glipp av i vår, er det miniskjørtet.

Det skal helst være voluminøst, struttende og pastellfarget, og det er ingenting i veien for å bruke det til både hverdags og fest. Det gjelder bare å style det riktig.

- Jeg synes det kan brukes til veldig mye, alt i fra kontor til fritid. Om du for eksempel bruker det til en formell bluse, vil kontorantrekket bli litt mindre casual. Om du har en collegegenser til skjørtet, vil du fremstå som ganske sporty. Dette plagget vil aldri oppfattes som veldig formelt, og kan derfor kombineres med veldig mange alternativer, sier Lars Midtsjø i Patriksson Communication og legger til:

- Det viktigste er at overdelen ikke må være like voluminøs som skjørtet, og at skoene må vise anklene, sier Lars Midtsjø i Patriksson Communication.

Plagget som passer året rundt

Kanskje er du av den oppfatning av at korte skjørt er et sommerplagg, men du kan fint bruke det året rundt.

Ull og lange kåper hjelper deg å holde varmen inntil vårsola titter frem - om du unngår det hotteste kåpetipset, vel og merke.

- Det har kommet veldig mange varianter i ull, og disse er jo ypperlige akkurat nå. Dessuten kan skjørtet kombineres med tykke strømper, ullgenser og gjerne en kort ulljakke. Om du skulle våge å bruke det under en lang kåpe, burde du åpne opp kåpen slik at skjørtet kommer til syne. Da ser det ikke ut som du spaserer rundt naken, råder Midtsjø.

MINISKJØRTET: Øverst fra venstre: Babyblått fra Zara, kr 399. Knallrosa fra Valentino/Net-a-porter, kr 9800. Nude fra Asos, kr 550. Rosa fra See By Chloé, kr 1825. Hvitt fra Asos.com, kr 350. Babyblått fra NO 21, kr 1100.
MINISKJØRTET: Øverst fra venstre: Babyblått fra Zara, kr 399. Knallrosa fra Valentino/Net-a-porter, kr 9800. Nude fra Asos, kr 550. Rosa fra See By Chloé, kr 1825. Hvitt fra Asos.com, kr 350. Babyblått fra NO 21, kr 1100. Foto: FOTO: Produsentene

Feminin trend

Jeg elsker trenden! Skjørtet gir en nydelig, feminin silhuett.

Blogger Cathrine Heienberg er en av dem som har omfavnet trenden for lenge siden. Skjørt som er stramme i midjen og ligger løst over hofter og rumpe, er en stor favoritt i garderoben hennes.

- Jeg elsker trenden! Skjørtet gir en nydelig, feminin silhuett. Det er flatterende for de fleste figurer, og så er det jo bare så pent! Jeg gleder meg til å se de forskjellige skjørtene som kommer i butikkene utover våren.

Heienberg har en feminin stil og liker å pynte seg litt i hverdagen, og hun går mye mer i skjørt enn i bukser. At skjørtene er i motebildet for fullt nå, synes hun er fantastisk.

- Skjørt må jo være noe av det mest feminine du kan gå med. Å bytte ut jeansen med skjørt og strømpebukse er en perfekt måte å pynte seg litt på i hverdagen, som jeg er fan av. Det er behagelig, og det fremhever figuren min, sier hun.

Ikke alt er lov

INSPIRASJON: De aller fleste, både fashionistaer, kjendiser og it-jentene, har lagt sin elsk på det duse, yndige skjørtet. I midten: Miranda Kerr i en rosa variant fra H&M. Helt til høyre: Diane Kruger, dog noe bortgjemt, har gått for et voluminøst, kort skjørt med blomsterprint.
INSPIRASJON: De aller fleste, både fashionistaer, kjendiser og it-jentene, har lagt sin elsk på det duse, yndige skjørtet. I midten: Miranda Kerr i en rosa variant fra H&M. Helt til høyre: Diane Kruger, dog noe bortgjemt, har gått for et voluminøst, kort skjørt med blomsterprint. Foto: FOTO: Stella Pictures og Catwalkpix

I likhet med Midtsjø mener Heienberg at skjørtet kan brukes både til vanlig og i spesielle anledninger.

Siden skjørtet er et veldig feminint plagg, liker hun å bryte med noe mer maskulint eller avslappet. Hun er glad i nøytrale farger som sort og hvitt, men ser også etter pasteller, som himmelblå og pudderrosa, og mønster når hun er på skjørtejakt.

- Til hverdags kan det gjerne være en løs strikkegenser, tucket litt nedi skjørtet foran, sammen med en skinnjakke og boots. Til fest er det alltid en fin topp og hæler som gjelder, og gjerne noe stramt dersom skjørtet er voluminøst. Ellers er en løs skjorte med litt utringing alltid en vinner kombinert med skjørt, sier Heienberg.

Hun sier videre at hun ikke liker å tenke at ting ikke er "lov" når det gjelder klær, og synes alle skal få style skjørtet akkurat slik de vil.

Midtsjø mener imidlertid at det er spesielt to ting du bør unngå å kombinere det med for den fineste looken.

- En lang oversized genser eller en voluminøs overdel brukt sammen med dette skjørtet er no-no. Da kan man fort ende opp med å se ut som et kvadrat. Det er heller ikke heldig om skjørtet er for kort, og det bør ikke kombineres med for høye støvletter. Du burde bruke sko som viser frem anklene, ellers vil det se ut som om man har korte og stutte legger, sier Midtsjø.

Midt på leggen

Er du derimot ikke fan av korte, voluminøse skjørt, kan du fortsatt følge skjørtetrendene denne sesongen. Midi-skjørt, hvor skjørtekanten stopper et sted mellom ankelen og rett under kneet, er også i vinden.

BLOGGER: Blogger Cathrine Heienberg, også kjent som Cath In The City, er en av dem som har omfavnet trenden for lenge siden. Skjørt som er stramme i midjen og ligger løst over hofter og rumpe, er en stor favoritt i garderoben hennes.
BLOGGER: Blogger Cathrine Heienberg, også kjent som Cath In The City, er en av dem som har omfavnet trenden for lenge siden. Skjørt som er stramme i midjen og ligger løst over hofter og rumpe, er en stor favoritt i garderoben hennes. Foto: FOTO: Cathinthecity.com

Det er en litt vrien lengde, for har du ikke milelange ben skal det lite til før det ser ut som du har veldig korte ben. Jo kortere ben du har, jo nærmere knærne bør midi-skjørtet være. Hvilket snitt du bør gå for er også avhengig av fasongen din.

- Ved bruk av midi-skjørtet er det en fordel at du er høy, ettersom skjørtet går lenger ned på leggen. Det er enda viktigere med en smal silhuett på overkroppen, ettersom midi-skjørtet er enda bredere. På føttene synes jeg at man fremdeles burde vise anklene, og da passer pumps best fordi det gir en illusjon av lengre ben, sier Midtsjø.

Som den skjørteelskeren Heienberg er, har hun vært tidlig ute og sikret seg selv hele tre midi-skjørt - og flere skal det bli.

- Jeg har allerede skaffet meg tre forskjellige midi-skjørt, og jeg kommer til å tråle butikkene etter flere. Det gjør seg veldig fint til de fleste anledninger, og er superkomfortabelt å gå med. Jeg er veldig glad i å gå med Converse til skjørt, og synes det skaper en kul kontrast. Men til fest er det alltid stiletter som gjelder, sier hun.

Les også:

Har du hørt om tre minutters-regelen?

Her er de kuleste stylingtriksene akkurat nå

MIDT PÅ LEGGEN: Er du ikke fan av korte, voluminøse skjørt, kan du fortsatt følge skjørtetrendene denne sesongen. Midi-skjørt, hvor skjørtekanten stopper et sted mellom ankelen og rett under kneet, er også i vinden.
MIDT PÅ LEGGEN: Er du ikke fan av korte, voluminøse skjørt, kan du fortsatt følge skjørtetrendene denne sesongen. Midi-skjørt, hvor skjørtekanten stopper et sted mellom ankelen og rett under kneet, er også i vinden. Foto: FOTO: Produsentene

Slik ble Kenza (22) en av verdens mest leste motebloggere

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning