Sniktitt i garderoben

Sin egen stylist

Den kritikerroste pop-artisten Sandra Kolstad (26) finner gjerne klærne sine i andres klesskap, på bestemors loft eller på gata i Berlin. Resultatet er en høyst personlig stil.

GLAD I KLÆR: Den Berlinbosatte artisten Sandra Kolstad er sin egen stylist, med en helt særegen stil.
GLAD I KLÆR: Den Berlinbosatte artisten Sandra Kolstad er sin egen stylist, med en helt særegen stil. Foto: Foto: Andrea Gjestvang
Publisert Oppdatert

Debutalbumet hennes Crux fikk strålende anmeldelser da den kom i mai. NRK Lydverket gav Øya-konserten hennes terningkast 5, Musikknyheter forærte henne 9 av 10 mulige og nå har utlandet oppdaget henne. Vi fikk ta en titt inn i Bærumsjentas stilunivers.

Hvordan er stilen din? - Stilen min spriker veldig, en dag kan jeg gå i sort skinn fra topp til tå - den neste kan jeg velge flagrende gevanter, blomstermønstre, paljetter eller dongeri.

Variasjonen har også med å gjøre at jeg ikke vil bli identifisert ut fra hva jeg har på meg. Jeg velger og vraker, og kan føle meg vel i så mangt.

SALIG BLANDING: - Disse er favorittplaggene mine, den lysegrå kjolen brukte jeg da jeg opptrådte på Slottsfjellfestivalen i fjor. Den sorte kjolen med ermer av ekte menneskehår er scenefavoritten. Ellers en ola-skjorte, en del vintageklær, plagg jeg har fått av venninner og noe fra bestemors loft.
SALIG BLANDING: - Disse er favorittplaggene mine, den lysegrå kjolen brukte jeg da jeg opptrådte på Slottsfjellfestivalen i fjor. Den sorte kjolen med ermer av ekte menneskehår er scenefavoritten. Ellers en ola-skjorte, en del vintageklær, plagg jeg har fått av venninner og noe fra bestemors loft. Foto: Foto: Andrea Gjestvang

Hva kjennetegner garderoben din? - Igjen, her spriker det. Alt fra knæsje 80-tallsplagg til stramme, sorte skinnklær. Jeg er opptatt av materialer, og har mye bomull og silke men lite syntetisk. Jeg er dessuten glad i gamle ting, bestemor hadde klesbutikk på Hamar og loftet hennes er et skattekammer. Og så kjøper jeg mye vintage her i Berlin, her er det så lett tilgjengelig.

Har du et stilikon? - Mammaen min! Hun jobber som lærer på kles og kostyme-linja på Kunsthøgskolen, har et helt spesielt øye for klær og er alltid elegant. Og så beundrer jeg stilen til musikeren Hanne Kolstø, hun ser alltid veldig bra ut, både på scenen og privat.

Har du en favorittdesigner? - Fantasien er min favorittdesigner, den designer alle antrekkene mine både på scenen og på privaten.

Har du en spesiell forkjærlighet for noe? - Masse. Enhjørninger, ting som glitrer, steiner og spesielt ting som jeg finner på gaten.

FAVORITTER: Sandra elsker paljetter, sin ektemanns Ice Cube t-skjorte og skinnskjørtet er både hennes dyreste og beste kjøp. Hun bruker ikke mye smykker, men de hvite øredobbene søsteren har laget til henne er favorittene.
FAVORITTER: Sandra elsker paljetter, sin ektemanns Ice Cube t-skjorte og skinnskjørtet er både hennes dyreste og beste kjøp. Hun bruker ikke mye smykker, men de hvite øredobbene søsteren har laget til henne er favorittene. Foto: Foto: Andra Gjestvang

Her i Berlin er det vanlig å sette ting ut på gaten når man vil kvitte seg med det, og merke det med "zu verschenken"-skilt (gis bort).

BLONDEFAVORITT: - Denne hvite blusen er fra loppemarked, og er mitt beste vintagefunn. 10 euro er en pris jeg kan like.
BLONDEFAVORITT: - Denne hvite blusen er fra loppemarked, og er mitt beste vintagefunn. 10 euro er en pris jeg kan like. Foto: Foto: Andrea Gjestvang

Hjemmet vårt er bygd opp av og full av ting vi har funnet, alt fra sengen til sofaen, og klær og bøker. Det gjør at alt er veldig personlig.

Hvor shopper du helst? - I andres klesskap! Bestemors spesielt. Og så liker jeg å handle på loppemarked og i alle de gamle, rare butikkene her i Berlin hvor jeg bor.

Dessuten plukker jeg ofte med meg ting når jeg er på turne eller ellers er ute og reiser. Flere av tingene mine er fra besøk i India, Cuba og min manns hjemland Sverige.

Hva drømmer du om? - Jeg drømmer om å fortsette å leve av og for musikken, sammen med mannen min som jeg elsker.

Og fred på jord. Hvis de tingene går i oppfyllelse, blir jeg veldig glad.

Les også:

Stjel stilen til Olivia Palermo

Minas vintagekupp

Høstens fineste smykker

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning