Shoppingtips fra Ulrikke Lund, Nette Nestea og Rubi Sørvik

Dette kjøper moteløvene i høst

Ulrikke Lund, Nette Nestea, Rubi Sørvik og tre andre moteeksperter røper sine drømmekjøp.

PÅ ØNSKELISTEN: Motefolket røper hva lønnen kommer å gå til i månedene som kommer.
PÅ ØNSKELISTEN: Motefolket røper hva lønnen kommer å gå til i månedene som kommer. Foto: FOTO: Produsentene
Publisert Oppdatert

For moteinteresserte verden over er det høsten som er den mest spennende sesongen når det kommer til innkjøp og investeringer til garderoben.

Det er ikke for ingen ting at det er september-utgavene av alle de store motebladene som er de tykkeste og mest mote-fylte av dem alle, og butikkene bugner allerede over av varme kåper, kule ankelboots, sexy skinnjakker og store strikkegensere.

Kort sagt; alt vi drømmer om å fylle opp klesskapet med til årstiden som står for døren.

Men hva kjøper egentlig moteløvene denne høsten? De som jobber med klær og mote til daglig, enten de nå skriver om det, styler det eller selger det.

For er det noen som har en finger på pulsen, så er det de som står med beina godt plantet i moteverdenen. Her får du en sniktitt på hva disse jentene planlegger å unne seg denne høsten:

MED PÅ MOTENE: Mote-redaktør Rubi drømmer om strikk og stiletthæler i høst.
MED PÅ MOTENE: Mote-redaktør Rubi drømmer om strikk og stiletthæler i høst. Foto: FOTO: Produsentene

Rubi Sørvik - moteredaktør i Det Nye

1. Veske fra Mulberry

- Denne høsten viser Mulberry en fantastisk kolleksjon. Jeg ønsker meg særlig denne Maisie skuldervesken med svarte spenner. Designet føles nytt og spennende, likevel klassisk, en perfekt høstinvestering som varer lenge.

2: Strikket lue fra H&M

- Det er nok mange som vil gå for den veldig trendy "sjåfør" lua i høst, men jeg foretrekker en god og varm strikket lue, perfekt til et ellers "stramt" antrekk. I grått eller burgunder som denne fra H&M.

3: Spisse ankelstøvletter fra Mango

- Disse ankelstøvlettene elsker jeg, særlig den lekre spenne-detaljen. Ikke koster de allverden heller. De blir nok en kortvarig investering, siden de ikke passer så godt til norsk vinter. Jeg foretrekker halvspisse eller spisse tupper på skoene og det må bli svart skinn denne sesongen.

4: Oversized kåpe fra Acne

- I år blir det oversized! Og det i massevis. Jeg elsker store kåper, gjerne med et litt "rundt" snitt, og droppede skuldre. Denne kåper fra Acne er rett og slett perfekt denne sesongen.

5: Strikket genser fra Zara

- Strikk om vinteren er et must. Også genserene foretrekker jeg oversized, og kjøper dem alltid et par størrelser for store. En sånn her genser passer perfekt til et par skinnbukser eller et skinnskjørt, så blir antrekket akkurat passe edgy.

 

Annette Haga - Moteblogger

MED EN FINGER PÅ PULSEN: Den populære motebloggeren Annete Haga (Nettenestea) kan ikke få nok av peplum, strikk og skinn i høst.
MED EN FINGER PÅ PULSEN: Den populære motebloggeren Annete Haga (Nettenestea) kan ikke få nok av peplum, strikk og skinn i høst. Foto: FOTO: Produsentene

1. Sorte ankelstøvletter fra Bianco

- Disse som er fra Bianco & David Andersen sitt samarbeid kommer i butikk i oktober/november. Jeg elsker at de er enkle og kan brukes til det meste, og digger materialet som er brukt.

2. Burgunderrød vinterjakke fra Acne

- Jeg er opphengt på burgunder for tiden, og har allerede investert i denne. Gleder meg litt til det blir kaldt nok til at jeg kan bruke den!

3. Grov strikkegenser

- Gjerne denne i grått fra Second Female. Det perfekte baseplagget til høsten, som kan styles både opp og ned.

4. Peplum-topper og kjoler

- I høst vil jeg pynte meg med fine topper og skjørt både til hverdags og fest, og denne fra Zara har noen nydelige blondedetaljer som jeg liker veldig godt.

5. Hårpynt i skinn

- Disse kule hår-"strikkene" fra SuMisura er en fin liten detalj som gjør frisyren mer spennende.

Katrine Kvalsund - Fashion Manager hos THIS IS PR

1. Skinnbukse

DRØMMER OM: Katrine i This is PR glder seg til Lindex sin Missoni kolleksjon er i butikk. Spesielt disse røde skinnbuksene.
DRØMMER OM: Katrine i This is PR glder seg til Lindex sin Missoni kolleksjon er i butikk. Spesielt disse røde skinnbuksene. Foto: FOTO: Produsentene
MOTEDRONNING: Ulrikke Lund er en av Norges mest leste motebloggere. Her er plaggene hun drømmer om nå.
MOTEDRONNING: Ulrikke Lund er en av Norges mest leste motebloggere. Her er plaggene hun drømmer om nå. Foto: FOTO: Produsentene

- Skinn er en av de største trendene denne høsten og jeg skal absolutt investere i en ny skinnbukse. Denne fra Missoni for Lindex kolleksjonen er super fin fordi den er ankellang. I tilegg kommer den blant annet i burgunder som er en av høstens store farger.

2. Brokademønster

- Da designerne viste høstens trender på catwalken var det mye mønster både på jakker, topper og bukser. Jeg skal kjøpe meg denne toppen i brokademønster fra MQ fordi jeg elsker de rette linjene. Blått er også en av mine favorittfarger.

3. Veske fra Givenchy

- Det er lov og drømme, er det ikke? Denne vesken er ren perfeksjon og står øverst på ønskelisten.

4. Spisse ankelstøvletter

- Et par nye sko skal man alltid unne seg når det lakker mot høst og jeg har lagt min elsk på disse fra Bianco. Kombinasjonen mellom crocco, burgunderfarget skinn og semsket gjør at de skiller seg ut fra alle andre jeg har i skapet.

Line Kirkhus - Stylist og moteblogger

1. Skjorte med slangeskinnmønster

- Jeg elsker snakeprint-skjorten fra FWSS, den er passe røff, sofistikert, tacky og kul.

STILSIKKER: Stylist Line vil gå høsten i møte med varm strikk, kule jatter og en aldri så liten Chanel veske!
STILSIKKER: Stylist Line vil gå høsten i møte med varm strikk, kule jatter og en aldri så liten Chanel veske! Foto: FOTO: Produsentene

2. Veske fra Chanel

- Når alt annet er på budsjett, syns jeg man kan unne seg litt tidløs luksus på armen. Jeg ELSKER denne fra Chanel, det er mitt drømmekjøp i høst.

3. Hatt

- Nå er det en stund siden jeg gikk med hatt - til tross for kallenavnet Hatte-Line! Men denne fra Zara har jeg ikke noe imot å begynne å bruke.

4. Marineblå dressjakke

- Alle bør ha en marineblå dressjakke i garderoben. Jeg har et par fra før av, men ble sjeleglad da jeg fant denne budsjettvennlige varianten på Lindex.

5. Blå strikkegenser

- Er utrolig glad i mørkeblått og blått i alle fargetoner om dagen, og denne Acne pusegenseren er perfekt. Den passer til jeans og knehøye boots, og er avslappet og chic på samme tid.

6. Knehøye støvletter

- Jeg har utrolig lyst på et par knehøye killer heels til å bruke over jeansene, og disse er svaret på den perfekte støveletten. Den er fra Anna Dello Russo for H&M, og har navnet mitt skrevet "all over" seg!

Ulrikke Lund - Moteblogger

1. Acne shearling jacket

- Perfekt og oversized - og ikke minst varm.

2. Gjennomsiktig bluse

- Denne fra Alexander Wang er perfekt denne sesongen.

3. Statement-smykker

- Disse er supre for å pynte seg opp med når det er tid for en fest i høst.

4. Clutchveske fra Lulu Guinness

- Dette er perfekt. Clutchen som kan gjøre et helt antrekk.

Anette Ousdal - Showroom kordinator hos THIS IS PR

- I min garderobe i høst skal jeg ha masse varme og behagelige klær.

1. Burgunderrød genser

- Denne med høy hals fra Lindex er super.

2. Oversized kåpe

KLAR FOR HØSTEN: PR-jenta Anettte drømmer om disse plaggene i høst.
KLAR FOR HØSTEN: PR-jenta Anettte drømmer om disse plaggene i høst. Foto: FOTO: Produsenten

- Denne i lys rosa fra Bik Bok er superfin å bruke mot burgunder, som er høstens store IT farge.

3. Spisse pumps

- Jeg har lagt min elsk på disse i fargen kongeblå fra Bik Bok. Kan absolutt brukes til både hverdag og fest.

4. Brokademønstret dress

- I min partygarderobe i høst skal jeg helt klart ha en brokademønstret dress. Dette er en superhot trend nå i høst som kommer i alt fra bukser og skjørt, til topper og jakker. Slik som denne fra MQ i mørk blå med sort brokademønster med litt metallisk skinn. Denne kan man bruke som en hel dress eller man kan kombinere toppen til en skinnbukse, og buksen til en strikket genser for å gjøre det mer passende til hverdags.

5. Perledetaljer

- Perler er en trend som de fleste kjedene kommer med nå i tiden fremover. Trenden er helt klart inspirert fra Balmains høstkolleksjon. Vi kommer til å se perler på alt, og jeg SKAL ha denne perle clutchen fra Lindex i min garderobe.

6. Roségull

- Når det gjelder smykker og tilbehør skal jeg investere i en kul klokke. I år skal jeg ha en klokke i rosagull. Dette er en farge som det kommer mye av på både smykker og klokker. Slik som denne fra Dyrberg/Kern.

Les også:

Her er høstens viktigste trender

Looken som tar deg fra sommerfresh til høstvakker

Gjør som resten av mote-Norge; strikk Skappel genseren

Her er høstens kuleste bukser

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning