Guttas verste motetabber

- Seriøst? Prøver du å vise frem sixpacken din?

Det er flott at dere prøver å henge med på motene, gutter, men disse er det bare å kvitte seg med først som sist.

KKE PRØV DETTE HJEMME: Dype utringninger a la Chuck Bass, bling-bling i Jay-Z stil og ankelbukser som på catwalken til Michael Kors.
KKE PRØV DETTE HJEMME: Dype utringninger a la Chuck Bass, bling-bling i Jay-Z stil og ankelbukser som på catwalken til Michael Kors. Foto: FOTO: Stella Pictures
Publisert Oppdatert

Gutta har det mye enklere. Færre valgmuligheter betyr mindre sjanse for å gjøre feil, ikke sant? Ikke noen debatt om bukse, kjole, jeans eller kanskje et skjørt når man kler på seg om morgenen, de klarer seg stort sett ganske greit med å velge mellom jeans eller dressbukse.

Men til tross reduserte valgmuligheter og mye større prosent sjanse for å lykkes, så er det tydeligvis like lett for gutta å tråkke feil i moteverden som det er for oss.

Mote er ikke lenger bare en jenteting og gutta prøver så godt de kan å henge med i trend-svingene. Noen ganger blir resultatet fantastisk - hva er vel bedre en en kjekk OG velkledd mann? Men det er slett ikke alltid det går bra, og motetabbene gutta gjør kan være like så hårreisende som de vi klarer å få til selv.

Her er verstingene

Nå er det nå engang slik at jenter og gutter absolutt ikke deler syn på hva som er trendy, men ifølge en fersk verstingliste er det absolutt ting enhver mann bør unngå å kle seg i om han vil gjøre inntrykk på damene.

Nettstedet Msn publiserte nylig en oversikt over klærne kvinner hater å se menn i - og som absolutt ikke bør få flytte inn i klesskapet til kjæresten din. Så til dere gutter som desperat ønsker anerkjennelse på motefronten; les og lær:

1. Smykker

Ifølge oversikten, skrevet av Sarah Hecks, bør menn unngå å besmykke seg med for mye bling:

- Dersom du ikke heter Jay-Z bør du kanskje legge smykkene på hylla. Du er ikke er småkriminell gangster, smykkene dine kommer fra Topman og accessories i gull og sølv bør overlates til damene, sånn er det bare, forklarer nettstedet.

2. Capribukser

Capribukser, eller halvlange bukser, er et annet upopulært plagg blant jentene.

- Dersom det ikke er mulig å bestemme seg for om det er shorts eller bukser du har på deg, er det kanskje aller beste om du bare bytter til noe annet først som sist. Halvlange bukser er moteverdenens ingenmannsland. Unngå.

Det Nye har stoppet et utvalg jenter med motemeninger midt på Karl Johans gate i Oslo, og de er skjønt enige:

- Capribukser på menn ser bare dumt ut, forklarer 26 år gamle Sara H. Olsen fra Trondheim til Det Nye, i det som utvikler seg til å bli en morsom og høylydt disjusjon midt i gata.

- Det er ingen som kler det, det ser bare ut som om du har tatt på deg en litt for kort bukse.

Andre klesplagg menn liker å kle seg i lider samme skjebne i den spøkefulle listen:

3. Sandaler

UNNGÅ DISSE: Det er helt sant, gutter. Jenter digger ikke når dere trekker i neonfarger, Crocks, Jesussandaler eller store gullkjeder.
UNNGÅ DISSE: Det er helt sant, gutter. Jenter digger ikke når dere trekker i neonfarger, Crocks, Jesussandaler eller store gullkjeder. Foto: FOTO: Produsentene

De kan tolereres når dere er på stranden om sommeren, gutter, men vær så snill å la sandalene ligge hjemme resten av tiden. Det finnes mange kategorier sandaler, heldigvis for dere er ikke alle like ille:

- Havaianas eller lignende går fint når man er på ferie, spesielt på stranden, mener 29 år gamle Elin Sjögren fra Oslo.

- Men andre sandaler er helt grusomme.

34 år gamle Maria Fürst fra Tromsø er enig:

- Sånne Adidas-sandaler som alle gikk i en stund er det verste jeg vet. Og mange menn trasker jo ennå rundt i disse! Forresten er "Jesus-sandaler" med stropper i skinn også helt grusomme.

4. Skjorter med trykk og mønster

Ifølge damene nettstedet Msn har snakket med, er ikke vi jenter spesielt glade i skjorter med mønster, eller t-skjorter med store og fargerike påskrifter:

- Sånne skjorter med slitt mønster som du tror er kule bare fordi de selger dem på H&M, de er ikke kule åkke som. Eller t-skjorta med det slagordet du er helt sikker på betyr noe kult. Det gjør det ikke, du ser bare teit ut, forklarer Hecks om hvorfor menn bør unngå disse.

- Enig! Morsomme tegninger eller påskrifter er bare dumt, ingen ser spesielt velkledd og smart ut om de har på seg dette, forklarer 31 år gamle Liv Ellen Mo fra Tønsberg til Klikk Mote.

- Hurra for litt enklere skjorter eller t-skjorter med et diskret mønster, som for eksempel striper.

5. Skinnsko med spiss tupp

Her er dommen nådesløs, så disse bør du kaste rett i søpla - eller i allefall gjemme innerst i garderoben og krysse fingre for at de skal komme tilbake i motebildet igjen - noe som er meget usannsynlig dessverre:

- Ingenting roper BILLIG helt på samme nivå som denne typen sko. Favoritt-fotplagget til ansatte på offentlige toaletter og tvilsomme taxisjåfører, skriver msn i sin liste over motetabber. Sannheten svir, gutter.

JA OG NEI: Fotballtrøye er OK - på fotballbanen. Hawaii-skjorter, derimot, bør unngås til enhver tid.
JA OG NEI: Fotballtrøye er OK - på fotballbanen. Hawaii-skjorter, derimot, bør unngås til enhver tid. Foto: FOTO: Stella Pictures

- Spisse sko har dessverre vært sett på som "in" en stund nå, mener 30 år gamle Maria Aastad fra Stavanger.

- Men det ser bare utrolig dumt ut, spesielt på menn som i utgangspunktet har en stor fot, og så får de plutselig den lange tuppen foran det igjen. Ikke pent.

6. Dyp V-utringning

Her er trenden som mange menn har kastet seg på - og som får damer flest til å grøsse.

- Seriøst? Prøver du å vise frem sixpacken din? Eller det hårete mannebrystet? Utringninger er for JENTER. Og bare bare oss. Du tror kanskje at du er den ene mannen som kan rocke denne looken, men glem det, du ser bare teit ut, kritiserer nettstedet.

39 år gamle Linda Olsen fra Oslo er enig:

- Det blir liksom litt for teit om man skal stå der og konkurrere med typen om hvem som har den dypeste utringningen.

7. Stripede solbriller

Huff og huff.

- Du er ikke Kanye West, og til og med han burde unngå disse, forklares det i nettstedets liste over moteverstinger.

- Når jenter leker med klær og kler seg ut er det søtt og morsomt. Når gutta gjør det samme er det bare flaut. Du er ikke en rapper, så bare kutt ut å late som.

SÅ FEIL, SÅ FEIL: Chuck Bass er jo kongen av stil - ifølge han selv. Men Ed Westwick ser ut til å trenge noen moteråd fra sitt TV alterego i denne skjorta.
SÅ FEIL, SÅ FEIL: Chuck Bass er jo kongen av stil - ifølge han selv. Men Ed Westwick ser ut til å trenge noen moteråd fra sitt TV alterego i denne skjorta. Foto: FOTO: Stella Pictures

8. Skinny jeans

Disse har blitt utsatt for konstant mobbing siden de først dukket opp på moteivrige menn - men gutta nekter å gi tapt og tror fortsatt disse buksene gjør at vi jenter blir mo i knærne. Eh, nei. La oss gjøre det klinkende klart, det er forskjell på slim fit, som kan være lekkert som bare det, og skinny, som i praksis ser ut som leggings når du får dem på. Unngå de siste for alt det er verdt.

Jeggings (en krysning av jeans og leggings) er helt og holdent og uten unntak forbeholdt kvinner.

- Disse buksene er så grusomme at de må ha blitt designet av noen som hater mennesker og hater klær og hater deg, hevder Hecks.

- Ja, helt enig, utbryter Ingrid Midtgaard på 21 fra Lillestrøm.

- Ingen menn burde noensinne nærme seg noenting trangere enn en slim fit i bukser. Basta.

Kanskje noen burde sende denne undersøkelsen til Russel Brand og hans altfor-trange-jeans bekledte mannevenner?

9. Jeansshorts

Disse har aldri vært moteriktige, skal vi tro Sarah Hecks. Også her var Det Nyes panel enige og mente med overbevisning at jeansshorts på menn aldri har vært en motehit.

- Shorts er vanskelig å få til å se bra ut på menn, mener 28 år gamle Tonje Andersen fra Oslo.

- Man får liksom litt sånn Charlie Sheen-følelse.

Say no more.

10. Ryggsekk

Nettstedet dømte en hard dom over denne praktiske dingsen:

- Praktisk, praktisk, praktisk. KJEDELIG. Noen trenger å fortelle menn at mote og funksjon ikke passer sammen. Går du med ryggsekk (ja, det gjelder også dere som sykler til jobb) ser du ut som en 8-åring som har gått seg vill på bytur. Punktum.

Men slapp av, det er ikke bare gutta i gata som kan gjøre feil på motefronten. Kjendiser som Russel Brand, Jared Leto og Lenny Kravitz havnet alle på herremagasinet GQs Verst Kledt liste i 2011.

Andre ting gutta bør unngå (ifølge jentene dere prøver å imponere)

1. Overdrevent mye godlukt

Det er helt greit å lukte godt, men som med alt annet i livet er cologne eller etterbarberingsvann aller best når det blir brukt i moderate doser. Dusj, ha på deodorant, puss tenner, så trenger du kanskje ikke å dobbel-spraye deg med godlukt.

- Det er helt greit med gutter som bruker mannelukt, men for all del, vær sparsom, mener Det Nyes jentepanel.

2. Store beltespenner

- Dette ser bare teit ut. Spesielt om du kombinerer dem med altfor trange bukser. Dobbelt nei, mener Sara Olsen.

3. Crocks

- Er ikke denne landeplagen snart over, undrer Maria Fürst.

- Ærlig talt, Crocks er den verste motetabben du kan gjøre. Eier du et par bør du aldri vise deg offentlig i dem.

GODLUKT: Ikke engang Matthew McConaughey kommer noen vei om han har sprayet seg med altfor mye etterbarberingsvann.
GODLUKT: Ikke engang Matthew McConaughey kommer noen vei om han har sprayet seg med altfor mye etterbarberingsvann. Foto: FOTO: Produsenten

4. Neonfarger

Kjente menn som har havnet på verst-kledt lister

Å gjøre tabber på motefronten er ikke forbeholdt mannen i gata. Disse kjente gutta har gang på gang havnet på diverse verst kledd-lister verden over:

1. Larry King

2. Simon Cowell

3. Mel Gibson

4. 50 Cent

5. Jared Leto

6. Kanye West

7. Russel Brand

8. Charlie Sheen

9. Dennis Rodman

10. Jim Carey

Nei. Enkelt og greit. Ikke engang prøv deg. Full enighet.

5. Singlet

Hvorfor er det sånn at på film går alltid bad boys'a rundt i denne hvite armløse t-skjorta - og desverre får det til å se såpass kult ut at gutta i gata blir fristet til å prøve. Noe de absolutt ikke burde.

- Nei, huff, sier 28 år gamle Tonje Andersen til Det Nye.

- Kanskje på stranden. Kanskje.

6. Fotballtrøyer (iallefall utenom fotballtreningen)

Hva er det med menn som på død og liv må vise solidaritet med favorittlaget hele tiden? At 8-åringer synes det er kult å gå med skjorter med Rooney og Gerrard på ryggen er en ting, men er du 30 er det bare trist. Seriøst. Ingen damer digger dette.

- For all del, ha den på deg når du er på trening, mener 31 år gamle Trine Hansen fra Tromsø.

- Men den burde aldri bli med deg ut fra gymmen.

7. Pelsjakker

- Herregud, nei, roper Kathrine S. Norhus på 26 fra Oslo.

- Jeg ler meg ihjel!

KJENDISTABBER: Russel får to tomler ned for kombinasjonen av skinny jeans og ermløs t-skjorte, og gutta i Jersey Shore har ikke fått med seg at dype utringninger er forbeholdt jenter.
KJENDISTABBER: Russel får to tomler ned for kombinasjonen av skinny jeans og ermløs t-skjorte, og gutta i Jersey Shore har ikke fått med seg at dype utringninger er forbeholdt jenter. Foto: FOTO: Stella Pictures

8. Caps

Helt ærlig, gutter; denne burde dere ha skjønt nå.

- Det er det verste jeg ser, mener Trine Hansen.

- Snakk om motetabbe. Uansett hva man ellers har på, topper du antrekket med en caps er resten ødelagt.

Les også:

Her er de beste nettbutikkene

Slik vil vi ikke se kjæresten

Sjekk ut Norges kuleste motebazar

IKKE KOPIER: Disse gutta trenger dere ikke ta moteråd fra. Snoop Dogs neon-jakke får oss til å grøsse. Det samme gjør capsen til Dennis Rodman og ikke minst pelsejakken til Kanye.
IKKE KOPIER: Disse gutta trenger dere ikke ta moteråd fra. Snoop Dogs neon-jakke får oss til å grøsse. Det samme gjør capsen til Dennis Rodman og ikke minst pelsejakken til Kanye. Foto: FOTO: Stella Pictures

Slik bruker du kjærestens skjorte

Disse neglelakkene er best i test

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen