Norske moteblogger

Norges kuleste moteblogger

Skal du være oppdatert, må du lese disse. Her er en oversikt over Norges beste moteblogger.

NORSKE MOTEBLOGGER: Det vrimler av motebloggere, her er et lite utvalg av dem vi anbefaler.
NORSKE MOTEBLOGGER: Det vrimler av motebloggere, her er et lite utvalg av dem vi anbefaler. Foto: Montasje: Print screen fra nettsidene
Publisert Oppdatert

Er du opptatt av mote og skjønnhet, og vil gjerne få masse inspirasjon om trender, antrekk og stil? Da kan det lønne seg å følge med på noen av de uttallige motebloggene som finnes på nettet.

Finn frem i jungelen

Det er de siste par årene blitt veldig populært å blogge blant unge mennesker - også her i Norge. I dag finnes det hundrevis av norske blogger, og nye blir opprettet hele tiden.

Mange av disse bloggene handler om moter og trender, men det kan være vanskelig å finne frem til de virkelig gode motebloggene i jungelen av blogger.

Her kommer derfor en oversikt over de norske bloggene vi mener det kan lønne seg å følge med på.

Hvis du har lyst til å opprette en ny blogg, kan det lønne seg å kjenne til de ulike nyttige bloggverktøyene som finnes. Etter at du har lest deg opp på tips og triks, er det bare å sette igang.

Følg med på Klikk Mote fremover for oversikt over bra utenlandske moteblogger.

Hanneli Mustaparta

ÅRETS MOTEBLOGG: Hanneli Mustaparte vant prisen for Årets moteblogg under Costume Awards forrige uke.
ÅRETS MOTEBLOGG: Hanneli Mustaparte vant prisen for Årets moteblogg under Costume Awards forrige uke. Foto: Foto: Sara Johannessen/Scanpix

Hanneli Mustaparta er modell, fotograf og moteblogger. I bloggen får man se hennes inspirasjonskilder som gatemote fra New York, modeller og designere, og fotografier. I tillegg får vi se bilder av hennes personlige stil, som mange ser opp til henne for.

Hanneli vant prisen for årets beste blogg på Costume Awards.

Hun har også en engelsk blogg.

Hippie, Hippie - Milkshake!

Celine Aagaard er jenta bak bloggen Hippie, Hippie - Milkshake! Hun er sjefsredaktør i magasinet TOPP, og er kjent for sin tøffe og trendy rocka stil, hvor antrekkene handler mye om detaljer som nagler, hodeskaller og smykker.

Bloggen dreier seg naturlig nok om hennes personlige stil, og hun tar deg med til steder hvor hun gjør sine beste vintagekupp. Hun viser også mye av hvordan hun syr om plagg til sine egne. Her er det mange tips å plukke opp.

Polkadots & Vodkashots

Maja Casablancas bor i Oslo og blogger om mote, men også om alt det som surrer og går oppe i hodet hennes.

Hun synes klær er gøy, men at trender er noe dritt fordi det dreper kreativiteten. Hun synes mote er visuelt, så det er derfor mye av dette og lite tekst på bloggen hennes.

Elenita

Damen bak bloggen heter Lena, er 20 år og er fra Kristiansand. Hun skriver om både mote og skjønnhet, og blander innlegg av dagens antrekk og siste kjøp med fantastiske ting hun finner på nettet, i blader og i ulike lookbooks. Kåret til årets moteblogg av Costume og msn.no i 2008.

Marianne

Marianne Theodorsen er assisterende butikksjef på KOMA. Hennes stil er trendy rocka, og hun ser uanstrengt kul ut. Bloggen inneholder dagens antrekk-bilder, moteserier, inspirasjonsbilder og hva hun selv har lyst på.

Denoto

Denoto er latinsk å betyr å «legge merke til», eller «take note of» som det blir oversatt til på engelsk. Bloggen er derfor forfatterens notater med tanker og funn innenfor alt det hun legger merke til når hun leser motemagasiner og studerer motebildet generelt.

Klikk medarbeiderenes blogger

Det er også mange av medarbeiderne på klikk.no og ellers hos Hjemmet Mortensen som har egne blogger om mote og stil. Her er et lite utvalg av våre blogger:

Rogers stilblogg: Her finner du mange morsomme og stilige ting som reportasjeleder i klikk.no, Roger Aarli-Grøndalen finner på internett. Han skriver om mote for både kvinner og menn, og ellers generelt om det som skjer i motebildet.

Maddeblogg: Madeleine Dahl jobber i Det Nye, og på bloggen hennes skriver hun om ting og tang som skjer i moteverdenen. I tillegg finner du innlegg om andre ting hun legger merke til som skjer både her hjemme og i utlandet.

Siljes moteblogg : Silje Golf jobber som reporter på klikk.no. Hun skriver også om nyheter og ting som rører seg i motebildet, i tillegg til diverse innlegg om moteeventer hun har deltatt på og skjønnhetsprodukter hun anbefaler.

Julies moteblogg: Julie Kase jobber som mote- og skjønnhetsansvarlig i Kamille. Julie farter mye rundt på pressemøter og eventer, og legger i etterkant inn innlegg med bilder fra alt der morsomme hun får lov til å være med på. I tillegg skriver hun om ting som rører seg i motebildet.

Janickes viss vass: Janicke Ulvatne jobber som reporter på klikk.no. På bloggen hennes skriver hun om moter og trender, og ellers om mye og mangt av det som skjer i kulturbildet og innen design generelt.

Vanillascented

Bloggeren Maria er student i Oslo, og har blogget siden 2007. I bloggen hennes kan du få et innblikk i hennes personlige stil, hva som inspirerer henne av både fotografier, klær og sko.

Ulrikke Lund

Ulrikke Lunds blogg er en blanding av moteblogg og dagbokblogg. Man tar del i hennes hverdag, hva hun har på seg, hva hun brenner for, og hvor hun henter inspirasjon.

Hun kommer også med tips sminke og trender i videoer. I tillegg har hun startet egen nettbutikk.

The Streethearts

Norges kuleste gatemoteblogg. Guttene bak bloggen, Andreas Schjønhaug og Eirik Slyngstad, tar bilder av originale antrekk rundt om i forskjellige byer, hovedsakelig i Oslo.

Her er det mye inspirasjon å hente om du liker antrekk som er litt utenfor boksen.

Fashionjunkiie

Linn Seljeset er fra Lillestrøm og skriver mye om seg selv og hva hun driver med. I tillegg legger hun ut bilder av seg selv med dagens antrekk, bilder av sine siste motekjøp og ting hun finner som hun ønsker seg.

Silje Bredesen

Silje Bredesen er fra Trondheim og har stor interesse for moter og klær. På bloggen sin deler hun sine erfaringer og kommer med tips og meninger.

Hun skriver om shopping, sminke, trender og livet generelt.

MadeInNorwayNow

Norsk Flid Husfliden står bak bloggen MadeInNorwayNow. De mener Norge er mye mer enn olje, fisk og natur, og vil derfor vise hva som lages i Norge gjennom bloggen.

Her kan du holde deg oppdatert innen kategoriene fashion, design, interiør, arkitektur, kultur, shops og mer.

Oslo Nights

Oslo Nights er hovedsakelig en utelivsblogg, men alle bildene er av originale antrekk fra forskjellige events i Oslo, så det dreier seg så absolutt om mote.

På denne bloggen er det kun bilder, og de er kvalitetssikret, så ikke vær redd for at du plutselig finner et bilde av deg etter lørdagskvelden uten at du selv har godkjent det.

Har du noen tips om norske moteblogger? Tips oss gjerne i kommentarfeltet.

Les også:

De 21 kuleste interiørbloggene

Her er de beste nettbutikkene

Stylingtips til basisgarderoben

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning