Mote, blogg og tips

Minas vintagekupp

Mina Martine Lystad (28) med bloggen Dans Dans Dans var tidligere i år nominert til årets fotoblogg. Men det er ikke det vi vil ha fokus på.

INSPIRASJONSBLOGG: Mina er en av de som klarer å være moderne og oppdatert uten å nødvendigvis følge trender.
INSPIRASJONSBLOGG: Mina er en av de som klarer å være moderne og oppdatert uten å nødvendigvis følge trender. Foto: Foto: Privat
Publisert Oppdatert
SOMMERFAVORITT: Denne kjolen fant Mina på Etsy.com
SOMMERFAVORITT: Denne kjolen fant Mina på Etsy.com Foto: Foto: Privat

Minas fototips

1. Rør på deg - Prøv å ta bilder fra ulike vinkler enn det du ser når du står oppreist. Still deg på stoler eller legg deg på gulvet for å finne fine motiver.

2. Se etter detaljene - De fineste bildene jeg både vet om og har tatt selv, er de som viser noe jeg tror jeg har sett hundre ganger med noe annet i fokus. Detaljer er ofte mer spennende enn helheten.

3. Finn lyset - De fineste bildene blir tatt når du lærer deg hvordan du kan bruke lyset. Lek med muligheten for å ta bilder der lyset kommer inn fra ulike deler av bildet. Legg merke til hvilke elementer som kommer i fokus etter som hvordan lyset flytter seg og se hva det gjør med bildet.

Denne jenta har, i tillegg til en blogg med stemningsfulle bilder, en egen sans for mote vi liker.

Hun lar seg inspirere av tegneserier, mormor og gamle Hollywood-filmer. Hun roter stilmessig mest rundt i skapene fra 50- og 60-tallet, med et moderne H&M-innslag her og der.

Minas sommerfavoritter består hovedsaklig av kjoler. Når det kommer til bruk av tilbehør om sommeren, liker hun å kun måtte forholde seg til en veske og en mobil.

Den turkise kjolen: "Dette er en av de kjolene jeg bruker aller mest. Den fungerer i alle sammenhenger, sitter som et skudd og er veldig behagelig å ha på seg. I tillegg kan den styles etter humør, med og uten strømper, blomster eller brosjer. Dessuten blir jeg glad av fargen.

Sokker i sandaler: "Det er rart, fint og suverent mot gnagsår. Jeg bruker helst et sokkepar som kræsjer i mønster og farger med resten av antrekket. Jeg kjører samme prinsipp når det gjelder strømpebukser utover høsten."

Minas lille tips! Mønster og farger som bryter mot resten av antrekket gjør ofte at ting man har hatt på seg mange ganger føles nytt. Det er også ganske økonomisk, da nye investeringer i strømpebukseskuffen kan få resten av klesskapet til å føles flunkende nytt.

Vintage

Rubi Sørvik, Moteansvarlig i Det Nye, lar seg fascinere av Minas tålmodighet i vintagebutikkene.

- Personlig er jeg ikke den mest flittige brukeren av vintage, men hadde jeg vært en av de heldige som fant min egen stil til en rimelig penge på et unikt marked ville jeg nok vært ivrigere. Jeg har alltid beundret folk som får vintage til å funke, og Mina er definitivt en av dem, sier hun.

SOMMERFAVORITT: Sandaler fra Modcloth.com og sokker fra Lindex.
SOMMERFAVORITT: Sandaler fra Modcloth.com og sokker fra Lindex.

Den grønne kjolen med prikker: "Kjoler er det jeg går definitivt mest med, og helt fra jeg begynte å saumfare loppemarkeder og bruktbutikker som 14 åring, har jeg vært på jakt etter en kjole som denne. Store prikker, fin krage og sløyfe. Aller finest med hvite sko og bare ben så den får stå alene.

Den hvite kjolen med blomster: "Denne kjolen er en av de aller fineste jeg har, med et tykt bomullsstoff i bunn og et tynt chiffonstoff over som gjør at blomstermønsteret i bunnstoffet føles mer som en illusjon en noe reelt"

Belter: "Jeg har gammeldags fasong og trenger å fremheve midjen så mye jeg kan. Belter som bryter med mønsteret på resten av kjolen er ekstra fint. Tre favorittprodukter:

SOMMERFAVORITTER: (Fra venstre) Kjoler fra Beyond Retro i Stockholm og Etsy.com.
SOMMERFAVORITTER: (Fra venstre) Kjoler fra Beyond Retro i Stockholm og Etsy.com.

Må ha-produkter

Det er tre ting Mina absolutt ikke kan leve uten, når det kommer til skjønnhetsrutiner og produkter.

SOMMERFAVORITT: Sokker fra Lindex, kjole fra Fretex, belte fra bruktbutikk i København.
SOMMERFAVORITT: Sokker fra Lindex, kjole fra Fretex, belte fra bruktbutikk i København.

Priori eyeserum Idebenone: En dyr men supereffektiv øyekrem jeg panikkjøpte i det det slo meg at 28 år er langt nærmere 30 år enn 20 år.

John Frieda curl shampoo: Billig og bra shampoo til krøllete hår. Samler håret uten å gjøre det tungt.

Lip primer fra MAC: Jeg bruker som regel rød leppestift, men siden jeg prater mye har leppestiften en tendens til å skjolde av i tide og utide. Dette superproduktet hjelper meg å holde leppestiften på plass og leppene myke.

Les mer:

5 ting Marianne elsker

Redesign og byttehandel

PRODUKTER: John Frieda curl shampoo, Priori eyeserum Idebenone og Lip primer fra MAC.
PRODUKTER: John Frieda curl shampoo, Priori eyeserum Idebenone og Lip primer fra MAC. Foto: Foto: Produsenten

Lekker miljøkolleksjon

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning