H&M's designsamarbeid

Lanvin skal designe for H&M

I dag kom nyheten om hvem som blir H&M's nye gjestedesigner.

NYHETEN ER UTE: Det viser seg at det er motehuset Lanvin, med Alber Elbaz i spissen som er HogM's nye samarbeidspartnere.
NYHETEN ER UTE: Det viser seg at det er motehuset Lanvin, med Alber Elbaz i spissen som er HogM's nye samarbeidspartnere. Foto: Foto: Print screen, H&M
Publisert Oppdatert

Det har sirkulert mange spekulasjoner rundt hvem som blir H&M nye gjestedesigner denne høsten, og det ble sagt at avsløringen ikke ville bli gjort før 9. september.

Tidligere denne uken publiserte H&M en rekke teasere på You Tube som fikk ryktene til å svirre, og nå er nyheten endelig ute.

Kleskjeden har tidligere samarbeidet med designere som Karl Lagerfeldt, Stella McCartney, Sonia Rykiel og Matthew Williamson.

Og i dag annonserte H&M at det er et av århundrets mest innflytelsesrike motehus, Lanvin, som skal ta over stafettpinnen.

Del

Valgte luksus

Kolleksjonen er designet av Lanvins kunstneriske leder Alber Elbaz, og herreklærdesigner Lucas Ossendrijver, og vil bestå av både en dame- og en herrekolleksjon.

- Dette har vært en eksepsjonell opplevelse - hvor to bedrifter i motsatte poler kan samarbeide fordi vi deler samme filosofi om å bringe glede og skjønnhet til menn og kvinner over hele verden, forteller Alber Elbaz, kunstnerisk leder hos Lanvin.

Han har tidligere uttalt at han aldri ville lage en massemarkedskolleksjon, men ble tent av tanken på at det var H&M som valgte luksus, og ikke Lanvin som valgte massene.

En mester med snitt

Det Paris-baserte klesmerket ble lansert allerede i 1889 av Jeanne Lanvin, og er i dag et av de viktigste motehusene i verden.

Mye takket være Alber Elbaz, som revolusjonerte motehuset da han fikk stillingen som kunstnerisk leder for Lanvin i 2001.

Han har vært i forkant av mange av de største trendene i løpet av det siste tiåret, blant annet bånd, rosetter, perler, rå kanter, fristende farger og metalliske detaljer.

Han skal være en mester med snitt og, ha et instinkt for stoff og materialer som gir arbeidet hans et svært personlig preg.

Vil presenteres på filmpremiere

Kolleksjonen vises globalt for første gang 2. november, kun tre uker før den slippes ut til rundt 200 H&M-butikker i landet den 23. november.

Men denne gangen vil kolleksjonen presenteres litt utenom det vanlige. Den vil nemlig blir presentert for verden gjennom en filmpremiere 2.november.

Filmen vil bli tilgjengelig for alle på H&M's hjemmesider.

Under kan du se bilder fra Lanvin's tidligere kolleksjoner. Er det dette vi har i vente?

TIDLIG UTE: Lanvin har vært tidlig ute med blant annet sterke farger og metaliske stoffer. Den hvite kjolen med pelsermer kommer fra årets høst og vinterkolleksjon, kanskje det er dette vi kan forvente oss?
TIDLIG UTE: Lanvin har vært tidlig ute med blant annet sterke farger og metaliske stoffer. Den hvite kjolen med pelsermer kommer fra årets høst og vinterkolleksjon, kanskje det er dette vi kan forvente oss? Foto: Foto: Stella

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning