Kledd for skitur og afterski

Kle deg for skitur og afterski

Ikke overdriv med sminken.

TIL SKITUREN: Superundertøy-tights fra Bjørn Dæhlie, kr 349. Fleecebukse fra Bergans, kr 349. Skibukse fra Bjørn Dæhlie, kr 749. Superundertøy-trøye fra Bjørn Dæhlie, kr 349. Ullundertøytrøye fra Helly Hansen, kr 599. Lue fra Swix, kr 249. Johaug langrennshanske, kr 499.
TIL SKITUREN: Superundertøy-tights fra Bjørn Dæhlie, kr 349. Fleecebukse fra Bergans, kr 349. Skibukse fra Bjørn Dæhlie, kr 749. Superundertøy-trøye fra Bjørn Dæhlie, kr 349. Ullundertøytrøye fra Helly Hansen, kr 599. Lue fra Swix, kr 249. Johaug langrennshanske, kr 499. Foto: Produsentene
Publisert Oppdatert

Det er fint vær og påskeferie, og mange velger å nyte fridagene på fjellet.

Da er selvfølgelig skitur og afterski et must!

Er det én som har mye erfaring med å gjøre seg klar for skisporet, så er det Therese Johaug. Hun har tidligere tipset Det Nye om å flette håret før du tar på skiluen. Da unngår du luesveis og slitasje på håret ditt.

Les også: 9 tabber som sliter på håret ditt

På skituren kler du deg lag-på-lag: ett lag med undertøy innerst. Deretter ett eller flere mellomplagg og ett ytterplagg. Flere lag med klær gir deg mulighet til å ta av og på plagg, og slik tilpasse varmebehovet etter været.

ShapeUps test av skalljakker finner du her

THERESE JOHAUG: Anbefaler flette i håret under skiluen.
THERESE JOHAUG: Anbefaler flette i håret under skiluen. Foto: Stella Pictures

Men hva med afterski?

For mange er fest og moro synonymt med å pynte seg, men på afterski er spillereglene noe annerledes.

Afterski er jo nettopp noe du skal dra på rett etter du har vært i bakken. Så om du drar innom hytta først bør du ikke strigle deg for mye.

Også om du bare har kost deg inne på hytta hele dagen, bør du prøve å se ut som du har gjort noe aktivt og ikke bare sittet inne og sminket deg hele dagen.

Det er den naturlige looken som gjelder på afterski, folk kommer i skiklær, superundertøy og luehår, men man kan likevel se fresh ut og samtidig følge dresskoden.

Kle deg for fjellet

Det første du skal huske på, er at du er på fjellet. Det dummeste man ser er jenter og gutter som ser ut som de har kledd seg for en tur på byen. Partytopper, masse sminke, og ikke minst de høye hælene, skal ligge igjen hjemme.

Alt som viser mye hud, som utringede topper og skjørt er også forbudt.

På føttene har du enten skisko, vintersko eller sneakers. Støvletter eller pumps passer ikke inn her.

På beina er det skibukse, snowboardbukse eller nikkers som gjelder. Jeans kan til nød gå an, men dressbukser, skjørt eller kjole er ikke innenfor afterskiens dresskode.

På overkroppen kan du ha på deg en vanlig topp, tskjorte eller superundertøy. Hettegenser eller strikkegenser er perfekt å ha over. Her er det den avslappede stilen som gjelder!

Slik sminker du deg

Mange jenter kvier seg for å gå helt uten sminke når de er sammen med andre. Og det er selvfølgelig greit med litt sminke på afterski.

Men hold deg til den naturlige looken. Legg litt concealer og foundation der det trengs, gre brynene dine, legg litt frisk rouge i kinnene og ta leppepomade på leppene.

På vippene kan du ha et lett lag maskara, bruk gjerne en vannfast om du også har på sminken i bakken.

Hold deg langt unna mørk øyenskygge, leppestift og lipgloss i kraftige farger.

Afterski er også en av de få stedene hvor det er kult med litt svett sveis. Det kan gjerne være litt bustete, og en lang dag i bakken eller langrennsløypa kan faktisk gi deg den perfekte, tilfeldige looken. Bruk litt saltvannsspray i håret før du tar på lue for å forsterke effekten.

Kort oppsummert:

Det er helt kult å dra rett fra skisporet og på afterski.

Drar du innom hytta, skal du ikke skifte antrekk først. Bytt kun overdel og sko hvis du må.

Hold både sminke og hår naturlig. Jo mindre pyntet du er, jo bedre.

Nyt at du er på en fest der det ikke er fokus på antrekk!

Følg Det Nye på Instagram og Facebook

Få 10 utgaver av Det Nye pluss veske til 299 (+porto)

KULT PAR: Thomas Gullestad og Jenny Skavlan under Ski-VM i Oslo.
KULT PAR: Thomas Gullestad og Jenny Skavlan under Ski-VM i Oslo. Foto: Stella Pictures

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning