I skapet til en Det-Nye leser

- Jeg har alltid vært en ordentlig jåle

Astrid-Helen Holm er denne ukas Det Nye-leser.

DETNYE-LESER: Astrid-Helen Holm har alltid vært en ordentlig jåle, og beskriver stilen sin som sporty og edgy.
DETNYE-LESER: Astrid-Helen Holm har alltid vært en ordentlig jåle, og beskriver stilen sin som sporty og edgy. Foto: FOTO: PRIVAT LOGO: Birte Bødker
Publisert Oppdatert

Astrid-Helen Holm studerer ved Universitetet i Oslo og har en bachelorgrad i journalistikk fra Høgskolen i Oslo. Det var mens hun skrev eksamensoppgaven sin der, at hun virkelig begynte å interessere seg for mote. Etter det har det gått mye i  skinnjakker, svart og hvitt.

Vil du bli intervjuet på detnye.no? Hashtag antrekkene dine med #detnyeleser, så kontakter vi deg for intervju på Instagram.

-  Kan du fortelle litt om deg selv?

-  Jeg jobber som journalist, tekstkonsulent, blogger og frilanser innenfor TV-produksjon.

Få med deg Astrid-Helens blogg her

- En ordentlig jåle

- Hva er det med mote som engasjerer deg ?

- For meg handler mote om å uttrykke seg. Selv analyserer jeg folk hele tiden, og hva de har på seg er selvfølgelig med på å påvirke hvordan jeg oppfatter dem. Da jeg begynte å blogge for rundt elleve måneder siden, fattet jeg også interesse for hvordan fotografi  kan være med på å påvirke dette.

- Når begynte du å interessere deg for det?

- Jeg har alltid vært en ordentlig jåle. Men den ordentlige interessen for mote, og spesielt bloggen som formidlingskanal for nettopp dette, dukket imidlertid opp da jeg skrev om det i bachelor-oppgaven min på journalisthøgskolen.

- Hvor mye bruker du på klær i måneden?

- Det kan være alt fra ingenting til alt for mye. Nå er jeg veldig målrettet før jeg skal shoppe, og gjør ofte masse research i forkant.

- Hva er det meste du har brukt på ett plagg?

- Ouch. Det må være den todelte Sherri Hill-kreasjonen eller Samsøe & Samsøe-jakken min. Begge kjøpt i januar i år. Oops. Det svir fortsatt i lommeboken, men det var definitivt verdt det, ass.

Les også: Ble retusjert større

VIXEN-NOMINERT: I januar ble Astrid-Helen Holm nominert til bloggpris.
VIXEN-NOMINERT: I januar ble Astrid-Helen Holm nominert til bloggpris. Foto: FOTO: PRIVAT

Blir påvirket

DETNYE-LESER: Astrid-Helen Holm er denne ukas Det Nye-leser
DETNYE-LESER: Astrid-Helen Holm er denne ukas Det Nye-leser Foto: FOTO:PRIVAT

- Hva tenker du om perfeksjonspresset, som mediene har skrevet så mye om den siste tiden?

- Jeg er blogger, så selvfølgelig kjenner jeg på presset om å se best mulig ut, hele tiden. Likevel har jeg med tiden fått et mer avslappet forhold til dette, fordi jeg vet at spesielt sosiale medier fremstiller virkeligheten mer glossy enn det den ofte er. Jeg forstår at mange - særlig unge mennesker - kan la dette gå til hodet på seg. Jeg har gjort det selv, og betalt dyrt for det. Heldigvis har jeg masse nydelige folk rundt meg som holder beina mine godt plantet på jorden. Det å tilbringe tid med bra mennesker med gode verdier - som viser deg gjennom å sette pris på deg som person - at du ikke hele tiden må strebe etter et eller annet standardisert perfeksjonsideal, tror jeg er kjempeviktig.

- Hvordan blir du selv påvirket av det?

- Enkelte dager får jeg et sterkt behov for å være helt antifashion.  Jeg tror det er en slags motreaksjon på alle de overfladiske inntrykkene vi blir eksponert for. Da går jeg gjerne bare i det som ligger nærmest sengen min når jeg står opp.

Les også: Dette irriterer stylistene

- Hvordan var ditt forhold til mote da du var mindre?

- Da jeg var veldig ung, var jeg ekte prinsesse og ville helst gå i kjole 24/7. Om jeg kunne, ville jeg antakeligvis kjørt på med tyllskjørt over regnbuksene mine. Prinsesseperioden ble avsluttet da jeg ble hestejente, og da jeg gikk på ungdomsskolen, vet jeg neimen ikke helt hva jeg tenkte på. Etter bildene å dømme, var det i hvert fall ikke mote.

- Hvordan vil du beskrive stilen din?

- Den er nok en blanding av sporty og edgy, men jeg er også veldig glad i ultrafeminine detaljer.

Digger Camilla Pihl

- Hva gjør du for å holde deg oppdatert på trender og motebilde?

- Jeg leser blogger og magasiner. Dessuten har jeg aldri Instagram lenger unna enn at jeg kan sjekke hva som rører seg i moteverdenen i løpet av ti sekunder.

- Det beste kjøpet du noensinne har gjort?

- Jeg er halvt trønder, og reiser ofte til Namsos om sommeren. Av en eller annen grunn har de alltid helt syke tilbud på Vans når jeg er der. I fjor kjøpte jeg et par i lær til 200 lusne kroner. Altså, hvor fett er ikke det?

- Hva er den største motedrømmen?

- Nå blir det å fokusere mer på bloggingen fremover. Jeg ble ranket som en av Norges ti beste bloggnykommere i forbindelse med Vixen Blog Awards i år - det er en skikkelig inspirasjonsboost til å bare kjøre på videre.

- Hvilke jenter du ser opp til?

LAIDBACK: Astrid-Helen Holm foretrekker lær og sneakers.
LAIDBACK: Astrid-Helen Holm foretrekker lær og sneakers. Foto: FOTO: PRIVAT

- Jeg ser opp til folk som klarer å style minimalistiske plagg slik at det ser stilrent ut, men som samtidig på en eller annen måte ender opp med å se edgy og spennende ut likevel. Stilmessig må jeg nevne Camilla Pihl, Victoria Törnegren og Fanny Lyckman. Svenske Julian Hernandez er riktignok en herreblogger, men jeg synes han har en eksepsjonelt bra stil.

- Mye lær

- Hvordan vil du beskrive klesskapet ditt?

- Jeg har så masse lærjakker. Det er helt klart min store greie. Nå har jeg faktisk ikke lenger styring på det eksakte tallet, men jeg lurer på om jeg nærmer meg en ti-femten stykker. Bomberjakker har jeg også mye av. Fargemessig går det mest i svart og hvitt, kjedelig nok, men det gjør det mye lettere stylingmessig.

- Hvordan organiserer du klesskapet ditt?

- Det er IKKE organisert i det hele tatt, men jeg jobber med saken. Favorittplaggene mine er linet opp på et eget stativ, så jeg ikke glemmer hva jeg har. Dessuten liker jeg å se på dem. Målet er walk-in-closet.

- Hvordan planlegger du antrekkene dine?

- Jeg er egentlig en planlegger av natur, men enkelte ganger går det i dass fordi jeg liker å sove lenge om morningen og ender opp med å ta det som ligger lengst frem i skapet mitt.

- MQ og Zara er favoritter

- Hvilke butikker handler du mest i?

- Jeg er veldig glad i MQ og Zara.

- Og hvor kan du få den fineste stilen til 1000 kroner?

- Finn.no! Der er det mye gull til svært gode priser, også designerklær. Pass på å handle pent brukte produkter av seriøse aktører, bare.

Følg Det Nye på Instagram og Facebook

Få 10 utgaver av Det Nye pluss veske til 299 (+porto)

For Astrid-Helen Holm handler mote om å uttrykke seg.
For Astrid-Helen Holm handler mote om å uttrykke seg. Foto: FOTO: PRIVAT

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning