Line Kirkhus´ mote

Hold varmen med stil

Stylist Line Kirkhus gir deg de beste tipsene til å beholde stilen i vinterklær.

STILFULL VINTER: De beste tipsene for å gjøre vinterklærne stilfulle.
STILFULL VINTER: De beste tipsene for å gjøre vinterklærne stilfulle. Foto: FOTO: Line Kirkhus
Publisert Oppdatert

Artikkelforfatteren:

Line Kirkhus er stylist og moteblogger hos den populære bloggen Lilisfashion.com. Line har gjort jobber for blader som ELLE, Det Nye, Shape Up og mange andre, og er nå også kjent som en av God Morgen Norges moteeksperter.

Vinteren og kulda er over oss, og det er på høy tid å ta frem de tykkeste vinterklærne.

Dette betyr likevel ikke at vi er nødt til å se ut som Michelin-mannen, det finnes nemlig mange enkle triks som får vinterantrekket som å se smashing ut.

Fotsid kåpe

Det er utrolig mange fine varianter der ute, med og uten belte. Hvorfor ikke være litt vågal og sprite opp vinterantrekket med en i vinterens store farge kornblå?

Lange hansker

Det er utrolig hva et par lange hansker kan gjøre, du kan bruke den til høstkåpen med trekvart arm. Hvorfor ikke prøve noen i en gøyal farge?

Kasjmirlue

Noe av det mykeste og varmeste som finnes er en lue i kasjmir. Det er også et av de kuleste stylingaccessoirene denne vinteren, og den klør garantert ikke! Du vet hva de sier, - er du varm på hodet og på beina, så blir du varm på resten av kroppen også!

LUE: Gå for en lue i kasjmir.
LUE: Gå for en lue i kasjmir. Foto: FOTO: Line Kirkhus.

Joggebukser i ull

Tro det eller ei. Det er en av de store trendene! I vår så vi mange fine joggebukser med snøring i livet. Bytt ut pumpsene med et par gode ankelboots, bytt ut joggebuksen med en i ull eller enda bedre - kasjmir. Vips, så er du varm, komfortabel og fin!

Knelange boots

Bruk dem med varme lange sokker, 100 denier strømpebukser, et skjørt eller shorts over. Da kommer varmen helt opp til kåpelengden!

Lag på lag

Dette er et godt og gammelt tips, men vi kommer ikke utenom. Lag på lag funker perfekt på de dagene det varierer mellom sludd, snø, is og plussgrader på samme tid.

Husk å ta med deg en stor veske eller et lite nett så du kan ta av deg underveis om du har overvurdert kulda!

Bruk ullsokker i sommerskoa

STØVLETTER: Et godt valg for vinteren.
STØVLETTER: Et godt valg for vinteren. Foto: Foto: Line Kirkhus

En av de kuleste trendene denne vinteren er å ha sokker oppi skoa. Ja, du hørte riktig! Nå er det ikke bare betinget hjemmekos og utedo på hytta å ha ullsokker på. Du kan nemlig fint ha sokker, gjerne knesokker oppi pumpsene dine, og det ser kult ut!

Penskoene i veska

Ta med deg en stor veske når du skal på julebordet og ha Uggsa oppi, samt den fine blazeren som passer så fint til antrekket.

Finn det nærmeste skjulestedet og bytt diskret til finstasen, så er det ingen som merker noe.

Vesken? Den legger du fra deg... PS. Dette funker like bra om våren og sommeren, så slipper føttene dine å være nede for telling til neste gang hælene skal på!

Belte på boblejakka!

Det er ikke mer som trengs enn et kult belte til å fiffe opp boblejakka. Det er så lett å bytte belte for å få en helt annen look. Prøv deg frem så kan boblejakka brukes både til jobb og fest!

ULLSOKKER: Ullsokker i skoene er trendy denne vinteren.
ULLSOKKER: Ullsokker i skoene er trendy denne vinteren. Foto: FOTO: Line Kirkhus

Ullsåler

De fleste skomakere og skobutikker har varianter av disse, de er geniale å bruke så slipper du å kjenne asfaltkulden i beinmargen.

Et tips er å kjøpe skoene bittelitt større om vinteren så du har plass til det eller eventuelle raggsokker!

Vintage pelskrage på den rimelige parkasen!

Det er mange vintagebutikker som selger fine pelskrager som du lett kan sy knapper på, det samme på parkasen fra en billigkjede, og vips, så er den oppdatert og lekker!

Smartphone-hansker

BELTE: Bruk et belte på boblejakka, det gir en fin silhuett.
BELTE: Bruk et belte på boblejakka, det gir en fin silhuett. Foto: FOTO: Line Kirkhus

Er du en av de som er avhengig av Instagram, men ikke har funnet noen touch- hansker som kan erstatte de fine skinnhanskene? Det finnes fine varianter på markedet.

Ullundertøy fra topp til tå

Ok, dette er ikke verdens morsomste eller mest oppfinnsomme stylingtips, men det gjør at du kan bruke skinnbuksa og -jakka fra i høst mye lenger. Kle deg lag på lag, så du lett kan gå fra kaldt til varmt og omvendt, så holder du varmen OG stilen!

Bruk en tynn ullunderskjorte over den fine denim skjorta, så er det ingen som ser at du er praktisk.. Bare kul!

Sko med ull i

Det finnes mange andre varianter enn UGGs, med hæler - eller enda bedre kilehæler. Da kan du holde stilen og samtidig være varm. Hiv på et par brodder når den verste holken er over oss, så slipper du å ligge langflat når du må springe for å rekke et møte.

Russerlua

Tenk James Bond og Kate Moss på skitur. Russerlua er både chic og funksjonabel om vinteren. Det finnes mange varianter på secondhandbutikker som UFF og Fretex, eller kanskje du kan få arve en av bestemor? Bare husk rense den før bruk!

ULL: Ingenting varmer som ull i kulda.
ULL: Ingenting varmer som ull i kulda. Foto: FOTO: Line Kirkhus

Pasteller

Det er ingenting som sier at vinteren MÅ være så mørk! Gå for lysere fargespekter, så skal du se at vinterdepresjonen holder seg borte. Enn så lenge..

Fotsid cardigan

Det fotside er i vinden om dagen, og hva er vel bedre enn å tulle seg inn i en lang kardigan når varmen på kontoret er fraværende?

Det ekte er ofte det beste

Styr under syntetiske plagg.

Ull og dun er varmere enn fuskepels (også er det mer nedbrytbart)! Det finnes mange fine ekte vare i kjedebutikkene også. Husk å lese på innholdsfortegnelsen i plagget.

PASTELL: Lys opp med farger.
PASTELL: Lys opp med farger. Foto: FOTO: Line Kirkhus

Skjerf

Ikke så innovativt kanskje, men det er så utrolig mange fine og dekorative skjerf der ute, som kan løfte den kjedelige kåpa. Se bare her!

Les også:

Høstens kuleste støvler

Stjel stilen til Elin Kling

Hold deg oppdatert og meld deg på Klikk Motes nyhetsbrev her!

De fineste kåpene

SKJERF DEG: Et fint skjerf hever antrekket og holder deg varm.
SKJERF DEG: Et fint skjerf hever antrekket og holder deg varm. Foto: FOTO: Line Kirkhus

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning