Versace for H&M

Her er våre Versace-favoritter

Torsdag starter salget av Versace sin kolleksjon for H&M, her er godbitene du bør satse på.

VERSACE FOR H&M: Torsdag går startskuddet for vinterens designsamarbeid. Her finner du våre favoritter.
VERSACE FOR H&M: Torsdag går startskuddet for vinterens designsamarbeid. Her finner du våre favoritter. Foto: Foto: H&M/Mert Alas og Marcus Piggott
Publisert Oppdatert

Hennes & Mauritz har i en del år nå inngått designsamarbeid med ulike store designere om å lage eksklusive kolleksjoner for kleskjeden.

I fjor var det Lanvin som fikk lov til å kreere plagg til massemarkedet, men kjeden har også tidligere samarbeidet med store designnavn som Roberto Cavalli, Stella McCartney, Karl Lagerfeldt, Sonia Rykiel og Matthew Williamson.

Denne høsten og vinteren er det det italienske luksusmerket Versace som tar over stafettpinnen.

Gamle klassikere

Versace er kjent for sine eksklusive plagg og italiensk glamour, i tillegg til meget dristige kjoler og en vill ikonografi som revolusjonerte moteverdenen i sin tid.

Det er kreativ leder for designhuset, Donatella Versace, som har designet gjestekolleksjonene for H&M. Den er i typisk Versace-ånd og er som et tilbakeblikk på varemerkets levende arv. Donatella har gått tilbake og sett i arkivene, og laget nytolkninger av klassiske design fra Versace-huset.

Kolleksjonen består blant annet av plagg i skinn og klær med ulike trykk og masse farger.

Damekolleksjonene vil være dominert av kjoler, skinn med nagledetaljer, silke og fargerike trykk. I tillegg kommer den også til å inkludere accessoirer som høye hæler og bijouterier.

Slik styler du kolleksjonen

SKINN ER INN: Denne skinnkjolen med nagler er den absolutte favoritten til Rubi, moteansvarlig i Det Nye.
SKINN ER INN: Denne skinnkjolen med nagler er den absolutte favoritten til Rubi, moteansvarlig i Det Nye. Foto: Foto: produsenten

De fargerike plaggene med masse mønster er kanskje ikke det vanlige, norske jenter ville kledd seg i til vanlig, men det går an å bruke plagg fra kolleksjonen uten å føle seg som en klovn. Hemmeligheten er å balansere antrekket.

Det mønstrede skjørtet i silke kan for eksempel kombineres med en genser i grov strikk i svart, grått eller en annen nøytral farge. Det grove stoffet sammen med den glatte silken gjør dessuten antrekket mer spennende.

Kombinerer du ulike materialer og stofflig kvalitet, i tillegg til farge og mønster, blir helhetsinntrykket av antrekket ditt med en gang mer interessant.

Det svarte korsettet med fargerike blomster på kan du tone ned ved å bruke det sammen med en smal, svart dressbukse, eller sigarettbukser som de også kalles, en svart blazer og et par lekre, svarte ankelstøvletter.

Kolleksjonen består dessuten også av mer nøytrale plagg som kjoler i svart med lekre detaljer, svarte, høyhælte pensko i skinn og fine smykker som setter en ekstra spiss på et enkelt antrekk.

Den ensfargede røde kjolen er også kjempefin til julebord- og nyttårssesongen for dem som ønsker å skille seg litt ut. Rødt er dessuten en av de hotteste fargene denne sesongen. Med enkle, svarte sko og små smykker, blir du rålekker i denne kreasjonen.

Versace-kolleksjonen er i salg i utvalgte H&M-butikker og online fra kl. 10.00 torsdag 17. november.

Under finner du våre favoritter fra Versace for H&M-kolleksjonen.

Fantastiske kampanjebilder

VÅRE FAVORITTER: 1. Kjole (kr 699) 2. Kjede (kr 299) 3. Korsett (kr 999) 4. Armbånd (kr 249) 5. Silkeskjørt (kr 599) 6. Skinnsko (kr 999) 7. Silkekjole (kr 1499)
VÅRE FAVORITTER: 1. Kjole (kr 699) 2. Kjede (kr 299) 3. Korsett (kr 999) 4. Armbånd (kr 249) 5. Silkeskjørt (kr 599) 6. Skinnsko (kr 999) 7. Silkekjole (kr 1499) Foto: Foto: produsenten

Kampanjebildene til Versace for H&M-kolleksjonen er rett og slett fantastiske. Og det er heller ikke så rart, det er nemlig et par meget anerkjente og respekterte motefotografer som har tatt bildene.

Duoen Mert Alas og Marcus Piggott, eller Mert & Marcus som de gjerne blir kalt, har tatt bilder for alle de store motemagasinene, alle de store motehusene, de hotteste modellene og flere av de største Hollywood-kjendisene.

Deres klientliste består av store navn som Gisele Bündchen, Linda Evangelista, Madonna, Victoria Beckham, Giorgio Armani, Louis Vuitton, Kenzo, Fendi, Vogue, W Magazine, Pop Magazine og Numero.

Mert & Marcus er veldig påvirket av fotografen Guy Bourdin, noe som skinner igjennom på kampanjebildene til Versace for H&M. Bildene er komplekse, sensuelle, eksotiske, surrealistiske og fargerike - akkurat som bildene til Bourdin.

Kjendisspekket catwalkvisning

Forrige uke ble hele Versace for H&M-kolleksjonen vist frem for første gang på catwalken i New York, og da troppet selvfølgelig kjendisene opp.

LEKRE KAMPANJEBILDER: H&Ms kampanjebilder er tatt av den annerkjente duoen Mert & Marcus.
LEKRE KAMPANJEBILDER: H&Ms kampanjebilder er tatt av den annerkjente duoen Mert & Marcus. Foto: Foto: H&M/Mert Alas & Marcus Piggott

Stjerner som Uma Thurman, Blake Lively, Chace Crawford og Helena Christensen dukket opp på den røde løperen og overvar showet.

Flere av dem hadde også kledd seg i plagg fra H&M-kolleksjonen. Jennifer Hudson og Sofia Coppola gikk for de mer nøytrale kjolene i svart, mens Selma Blair var kledd i den rosa silkekjolen med nagler og Emma Roberts kom i svarte bukser og korsett med et fargerikt blomstermønster på. Jessica Alba på sin side hadde gått for det svarte silkeskjørtet og silketoppen med nagler.

Les også:

Her er høstens fineste kåper

Slik får du maks ut av garderoben din

KJENDISFAVORITTER: Hollywoodstjernene flokket seg til Versace-visningen i New York, og var selvføgelig kledd i plagg fra kolleksjonen. Fra venstre ser vi Jessica Alba, Selma Blair, Jennifer Hudson og Emma Roberts.
KJENDISFAVORITTER: Hollywoodstjernene flokket seg til Versace-visningen i New York, og var selvføgelig kledd i plagg fra kolleksjonen. Fra venstre ser vi Jessica Alba, Selma Blair, Jennifer Hudson og Emma Roberts. Foto: Foto: H&M/Getty Images

Dette er skoene som redder enhver festling anledning

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning