FARGER: Damekolleksjonen består også av fargerike silkekjoler.=

FARGER: Damekolleksjonen består også av fargerike silkekjoler. © Foto: H&M

Hver eneste høst de siste årene har en gjestedesigner kreert en eksklusiv kolleksjon for den svenske kleskjeden H&M.

Det er alltid knyttet stor forventning til hvem denne gjestedesigneren blir, og ofte verserer det masse rykter på diverse blogger og nettsteder verden over i lang tid før avsløringen.

Disse ryktene kan nå legges døde, for endelig har H&M lettet på sløret og fortalt verden hvem det kommer til å bli i år.

Tirsdag avslørte nemlig kjeden at høstens store designernavn er selveste Donatella Versace.

Eksklusivt motehus

Donatella Versace er kreativ leder for et av verdens mest legendariske motehus, nemlig Versace. De er kjent for sine eksklusive plagg og italiensk glamour, i tillegg til meget dristige kjoler og en vill ikonografi som revolusjonerte moteverdenen i sin tid.

Det er Donatella selv som har designet gjestekolleksjonene for H&M, og kolleksjonen er i typisk Versace-ånd.

Den inkluderer både en dame- og herrekolleksjon, i tillegg til utvalgte interiørartikler, og vil være i salg i 300 H&M-butikker verden over fra og med 17. november.

- Jeg er svært glad for samarbeidet med H&M og for å få muligheten til å nå deres store publikum. Kolleksjonen vil være typisk for Versace, og den er perfekt for fans av H&M og Versace verden over, sier Donatella Versace.

FRA VENSTRE: H&Ms kreative rådgiver Margareta van den Bosch og Donatella Versace.=

FRA VENSTRE: H&Ms kreative rådgiver Margareta van den Bosch og Donatella Versace. © Foto: H&M

SKINN: Ulike skinnplagg med nagler er en gjenganger i kolleksjonen.=

SKINN: Ulike skinnplagg med nagler er en gjenganger i kolleksjonen. © Foto: H&M

Glamorøs kolleksjon

Kolleksjonen som Donatella har laget for H&M er som et tilbakeblikk på varemerkets levende arv.

Den består blant annet av plagg i skinn og klærne med ulike trykk og masse farger. Dette kommer til å være eksklusive materialer til fantastiske H&M priser.

- Versace er et av de viktigste varemerkene i vår tid, og kolleksjonen for H&M vil være glamorøs og ekstravagant - alt som Versace står for. Donatella Versace deler ikoniske design fra arkivene med oss, forteller Margareta van den Bosch, kreativ rådgiver i H&M.

Donatella har gått tilbake og sett i arkivene, og laget nytolkninger av klassiske design fra Versace-huset.

Damekolleksjonene vil være dominert av kjoler, skinn med nagledetaljer, silke og fargerike trykk. I tillegg kommer den også til å inkludere accessoirer som høye hæler og bijouterier.

- Dette samarbeidet er som en eneste stor feiring, og det passer perfekt til festsesongen, sier van den Bosch.

SVART OG GULL: Kolleksjonen består blant annet av svart og gulldetaljer i typisk Versace-stil.=

SVART OG GULL: Kolleksjonen består blant annet av svart og gulldetaljer i typisk Versace-stil. © Foto: H&M

I godt selskap

Versace føyer seg inn i en lang rekke av velkjente designere og motehus som tidligere har laget egne gjestekolleksjoner for H&M.

Fra før av har blant annet Karl Lagerfeldt, Roberto Cavalli, Stella McCartney, Comme des Garçons, Jimmy Choo og Lanvin designet kolleksjoner for kleskjeden.

I tillegg til høstens kolleksjon fra Versace, har også Donatella designet en pre-spring kolleksjon for merket. Denne kommer til å være tilgjengelig eksklusivt i de land med H&M online, noe som inkluderer Norge, og vil være i salg fra 19. januar.

Under kan du se intervju med Donatella Versace, Margareta van den Bosch og få se et par smakebiter fra den kommende kolleksjonen.

Les også:

Disse er sommerens kuleste sandaler

Her er mønsteret alle vil ha akkurat nå

Dette er sesongens aller hotteste tilbehør

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!