Høstens trender 2014

Her er våre favorittrender for høsten

Det Nye-jentene har valgt ut sine topp tre trender.

TOPP TRE TRENDER: Jentene i Det Nye kommer til å satse på strikkeplagg, knallblå mønstermiks og rocka militærelementer denne sesongen.
TOPP TRE TRENDER: Jentene i Det Nye kommer til å satse på strikkeplagg, knallblå mønstermiks og rocka militærelementer denne sesongen. Foto: FOTO: James Cochraine
Publisert Oppdatert

Høsten har virkelig kommet i gang, og med den har også alle sesongens trender ankommet.

Heldigvis finnes det noe for enhver smak, motebildet spenner seg nemlig fra det mer «normale» til det mer spesielle.

For selv om den såkalte «normcore»-trenden er veldig hot om dagen, så er det også lov å virkelig synes og skille seg ut i mengden.

Både rødt, etniske mønster og leopard er sterke tendenser denne sesongen.

Våre favorittrender

Tre av fashionistaene i Det Nye-redaksjonen har valgt ut hver sin trend som de kommer til å gå for i høst.

De gir deg sine beste stylingtips - til både hverdags og fest, samt klærne og tilbehøret du kan satse på for å få til stilen.

Moteansvarlig Rubi har lagt sin elsk på alle de varme strikkeplaggene som kommer denne sesongen, redaktør Karine kommer til å blande knallblått med mønster, mens stylist Cecilie skal kle seg som en rocka militærbabe.

La deg inspirere av disse stilsikre jentene, og plukk opp et par tips på veien!

Les også:

45 må ha-plagg til under 500 kroner

Aldri mer kleskrise med disse syv tipsene

Slik sjekker du om kvaliteten på plagget du skal kjøpe

Myke og volumniøse strikkeplagg

Jeg har lagt min elsk på sesongens største trend, som utrolig nok er superbehagelig. Modellene kom nedover catwalken drapert i oversized strikk, myke teddykåper og voluminøse plagg, av nye dimensjoner.

PÅ CATWALKEN: Strikk var en gjenganger på catwalken, her fra Nina Ricci, H&M, Michael Kors og Stella McCartney.
PÅ CATWALKEN: Strikk var en gjenganger på catwalken, her fra Nina Ricci, H&M, Michael Kors og Stella McCartney. Foto: FOTO: James Cochraine
Foto: FOTO: Johanna Siring

RUBI SØRVIK, moteansvarlig

  • Jeg skal flytte inn i behagelige, myke og store plagg i høst.
  • Designernes strikkedilla er som skapt for den kalde årstiden i Norge.
  • Finner du ikke en stor nok strikkegenser, bør du ta en titt på herreavdeling. Der finner du garantert en oversized variant - som også blir perfekt som kjole.

Hva er din favorittrend for høsten?

- Jeg liker ofte edgy trender, med stramme silhuetter og mye prints, men når det kommer til hva jeg faktisk går i, så er den behagelige og myke trenden right up my alley om høsten.

Hvilke plagg er viktigst for å sikre looken?

- En superoversized genser i chunky strikk er et must for denne looken.

Hvordan vil du style trenden for å kunne bruke den til hverdags?

- Jeg elsker å bruke en stor strikkegenser som kjole, over bare bein og ankelboots tidlig på høsten. Når det blir litt kaldere, er den like fin over vide herrebukser eller trange skinnbukser. På catwalken så vi mye strikk på strikk, men jeg vil nok styre unna strikkebukser.

Hvordan bruker du trenden på fest?

- Til fest ville jeg stylet strikkeplagget med silke og blonder, for å gjøre det mer feminint og sexy. En undertøysinspirert silkekjole med blonder, kombinert med en lang strikket kardigan ville blitt smashing! Ellers kommer man unna med det meste på fest så lenge man har killer heels.

Har du plukket opp noen geniale stylingtriks fra høstens visninger?

- Hos Stella McCartney var det mye store knuter i strikkeplaggene som jeg digget. Ellers er jeg også svak for alle de kule beltene vi så på catwalken, som jeg planlegger å bruke på strikketrenden.

- Altuzarra blant annet, brukte tynne belter over brede stoffstykker på sine kjoler, og jeg liker også de tynne westerninspirerte beltene man knyter i sløyfe for å markere midjen. Og er det noe jeg elsker å gjøre på vinteren så er det å tulle meg inn i store skjerf, og i år presenterer mange av designerne nye måter å style skjerf på!

Er det en trend du helst styrer unna denne sesongen?

- Det er mye fokus på 60-tallet. Jeg kan bli litt svimmel av geometriske mønstre, samtidig som jeg elsker de korte lengdene og de klokkeformede kjolene med høy hals. Likevel er jeg alltid litt forsiktig med retro-trender, så looken ikke bikker over og blir autentisk.

Knallblå mønstermiks

Skarpe farger, mønstermiks, og verdens vakreste knallblå. Fritt for å kle meg i wow-antrekk hver dag!

FRA VENSTRE: Kardigan fra Lindex, kr 499. Ankelboots fra Aldo, kr 1099. Skjørt fra Bik Bok, kr 299 Klokke fra Dyrberg/Kern, kr 1199. Topp fra Zara, kr 559. Strikk fra With&Wessel, kr 1395.
FRA VENSTRE: Kardigan fra Lindex, kr 499. Ankelboots fra Aldo, kr 1099. Skjørt fra Bik Bok, kr 299 Klokke fra Dyrberg/Kern, kr 1199. Topp fra Zara, kr 559. Strikk fra With&Wessel, kr 1395. Foto: FOTO: produsenten

Hva er din favorittrend for høsten?

PÅ CATWALKEN: Motehus som Kenzo, Proenza Schouler, Dior og Dries Van Noten har alle kombinert mønster med knall blått denne sesongen.
PÅ CATWALKEN: Motehus som Kenzo, Proenza Schouler, Dior og Dries Van Noten har alle kombinert mønster med knall blått denne sesongen. Foto: FOTO: James Cochraine
Foto: FOTO: Johanna Siring

KARINE THYNESS, redaktør

  • Denne sesongen skal jeg synes! I knallfarger, print og heftige smykker.
  • Kjolene mine skal bli anvendelige for den kjølige årstiden med en pologenser under.
  • Og så skal jeg smile hver dag - med ferskenfargede lepper!

- Jeg elsker alle de iøynefallende fargene og mønstrene. Jeg er veldig svak for skandinavisk minimalisme, men blir mest mo i knærne av det som er litt over the top. Klær som krever oppmerksomhet, det er noe veldig modig og sjarmerende med det.

Hvilke plagg er viktigst for å sikre looken?

- Hvis jeg skulle kjøpt ett plagg i høst, hadde jeg gått for en knallblå kåpe. Men jeg har planer om å ta den helt ut, og kjøre antrekk med mye print fra topp til tå. Jeg lar plaggene gå i samme fargeskala, slik at antrekket får en viss balanse.

Hvordan vil du style trenden for å kunne bruke den til hverdags?

- Jeg skiller ikke på hverdag og fest klesmessig, og synes alle skal prøve å ta på den fineste kjolen de har på en tirsdag. Det funker som bare det! Butikkene har flust av superfine, matchende sett nå, som jeg skal bruke til grove ankelboots, så det ikke blir for søtt.

Hvordan bruker du trenden på fest?

- Samme som til hverdags, men sannsynligheten for stiletthæler er større. Og så tar jeg på et par heftige smykker, gjerne øredobber, og leppestift i den perfekte ferskenfargen: 468 Spring fra Christian Dior.

Har du plukket opp noen geniale stylingtriks fra høstens visninger?

- Belter! I år blir det definitivt et bredt midjebelte utenpå kåpen. Jeg kommer også til å bruke tynne gensere og høyhalsere under kjolene mine.

Er det en trend du helst styrer unna denne sesongen?

- Jeg elsker normcore, men det er ikke det mest flatterende for meg, så det blir ikke hele normcore-antrekk på meg. Jeg har en lang og rett kropp, og har godt av plagg som skaper mer former, samt farger og mønstre som gir litt liv.

Rocka militærbabe

Jeg liker ikke å gå i hi om vinteren, så de litt frekke høsttrendene som også er varme nok for den skandinaviskevinteren blir mine favoritter.

Hva er din favorittrend for høsten?

FRA VENSTRE: Topp fra H&M, kr 1999. Sko fra Lacoste, kr 1299. Skjerf fra Becksöndergaard, kr 699. Smykke fra Zara, kr 249. Skjørt fra H&M, kr 249. Topp fra FWSS, kr 2599. Bukse fra Marimekko, kr 1695. Øredobber fra H&M, kr 99.
FRA VENSTRE: Topp fra H&M, kr 1999. Sko fra Lacoste, kr 1299. Skjerf fra Becksöndergaard, kr 699. Smykke fra Zara, kr 249. Skjørt fra H&M, kr 249. Topp fra FWSS, kr 2599. Bukse fra Marimekko, kr 1695. Øredobber fra H&M, kr 99. Foto: FOTO: produsenten

- Jeg elsker hvordan to av mine favorittdesignere har gitt kombinasjonen av militærgrønt og uniformssilhuetten et sexy løft med riktig dose rocka babe-detaljer.

PÅ CATWALKEN: Det er flere motehus og designere som har kombinert  rocka babe med militærgrønt denne høsten og vinteren, blant andre Balenciaga, Isabel Marant, Balmain og Paul & Joe.
PÅ CATWALKEN: Det er flere motehus og designere som har kombinert rocka babe med militærgrønt denne høsten og vinteren, blant andre Balenciaga, Isabel Marant, Balmain og Paul & Joe. Foto: FOTO: James Cochraine
Foto: FOTO: Egil Nordlien

CECILIE MEVATNE, stylist

  • Helt frelst på Max Maras hint av metallisk og gyllent tilbehør i miksen av tunge materialer og dystre toner.
  • Belter i midjen er hot denne sesongen, og jeg elsker hvordan Burberry lager et ekstra plagg ut av et langt skjerf ved å feste det under beltet.
  • Jeg har fått dilla på sokker i støvlettene og skal investere i noen glitrende par denne sesongen.

Hvilke plagg er viktigst for å sikre looken?

- Det er ikke ett plagg - men kombinasjonen av plagg. Kombiner et kort skjørt med en anorakk som er en størrelse for stor, og et belte i livet for å fremheve midjen. Tommelfingerregel: For hvert sexy plagg må du balansere med et militær inspirert plagg.

Hvordan vil du style trenden for å kunne bruke den til hverdags?

- Stor militærgrønn høyhalset genser i grov strikk kombinert med trange skinnbukser og ankelboots er perfekt til hverdags.

Hvordan bruker du trenden på fest?

- Jeg skal gå til innkjøp av noen litt overdådige øreringer som fort gjør denne stilen festklar.

Har du plukket opp noen geniale stylingtriks fra høstens visninger?

- Jeg tror jeg skal sy skulderputer inn i noen av dressjakkene mine for å få den brede skuldereffekten.

Er det en trend du helst styrer unna denne sesongen?

- Selv om det sikkert er et smart valg i vinterkulden, tror jeg ikke dunkåpene kommer til å være særlig flatterende på meg. Jeg kommer nok isteden til å gå for en kåpe med smalere silhuett.

Tre stikkord du vil skal beskrive stilen din denne høsten?

- Skinn, strikk og støvletter med hæl i alle fasonger.

FRA VENSTRE: Støvletter fra Ganni, kr 1859. Jakke fra Bik Bok, kr 799. Skjørt fra La Redoute, kr 799. Skjerf fra Holzweiler, kr 499. Øreringer fra A/Bareness, kr 400. Topp fra Odd Molly, kr 995. Sokker fra Custommade, kr 149. Armbånd fra A/Bareness, kr 500. Bukse fra H&M, kr 2499.
FRA VENSTRE: Støvletter fra Ganni, kr 1859. Jakke fra Bik Bok, kr 799. Skjørt fra La Redoute, kr 799. Skjerf fra Holzweiler, kr 499. Øreringer fra A/Bareness, kr 400. Topp fra Odd Molly, kr 995. Sokker fra Custommade, kr 149. Armbånd fra A/Bareness, kr 500. Bukse fra H&M, kr 2499. Foto: FOTO: produsenten

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning