Sporty shorts er in

Her er shortsen som passer til alt

Tror du at den ultrakorte joggeshortsen kun er egnet løpeentusiaster på Sats og Elixia? Da må du tro om igjen.

EN SPORTY FAVORITT: Den løse, korte shortsen har gjort et come back denne sommeren. Men så er det likevel sånn at noen varianter er finere enn andre. En ensfarget sportsshorts som denne kan være vanskelig å style riktig.
EN SPORTY FAVORITT: Den løse, korte shortsen har gjort et come back denne sommeren. Men så er det likevel sånn at noen varianter er finere enn andre. En ensfarget sportsshorts som denne kan være vanskelig å style riktig. Foto: FOTO: Stella Pictures
Publisert Oppdatert

Årets shortsmote er inspirert av 80- og 90-tallet. Shortsene skal være både løse og korte, og finnes i blant annet skinn, metall, bomull og silke.

Altfor sporty til å kunne brukes utenfor treningsstudio sier du? Fortvil ikke. Årets sporty favoritt passer like godt til et par høye hæler som til joggesko.

Vi vedder på at du kommer til å kaste deg over årets komfortable sommertrend på null komma niks!

Tilbake på catwalken

Allerede i 2010 var den ultrakorte og løse joggeshortsen en del av sommerkolleksjonen til Alexander Wang. Året etter lanserte Chloé en klassisk variant i skinn.

I år er joggeshortsen et must for enhver fashionista, og de aller kuleste modellene er inspirert av 80- og 90-tallet i sterke farger med spennende detaljer.

Motebloggeren Fashion Caramel tror hovedgrunnen til at joggeshortsen har blitt en megahit, er fordi at den passer alt.

- Den sporty joggeshortsen kan brukes både på dagtid for en mer casual look, og på kvelden hvis du skal ut på byen. Bare bytt ut joggeskoene med et par høye hæler og en blazer, skriver hun på bloggen sin.

Personlig er hun en stort fan av joggeshortsen i skinn, og har allerede to i skapet.

- En løs shorts i skinn er et perfekt alternativ til skinnskjørtet. Den er både sexy og kul!

Hun er likevel ikke helt overbevist om at joggeshortsen passer et nordisk sommerklima.

- For meg symboliserer joggeshortsen sol og sommer. Det må derfor være minst 25 grader for at jeg skal orke å bruke den. Kanskje bedre å spare den til sydenturen i sommer? Spør hun på bloggen sin.

FÅ STILEN: 1. Ganni, kr 549. 2. Day Birger et Mikkrlsen, kr 1100. 3. BZR, kr 1699. 4. Samsøe Samsøe, kr 600. 5. FWSS, kr 899. 6. Vero Moda, kr 150. 7. Designers Remix, kr 1200. 8. zara, kr 279.
FÅ STILEN: 1. Ganni, kr 549. 2. Day Birger et Mikkrlsen, kr 1100. 3. BZR, kr 1699. 4. Samsøe Samsøe, kr 600. 5. FWSS, kr 899. 6. Vero Moda, kr 150. 7. Designers Remix, kr 1200. 8. zara, kr 279.

Stylingstips

Moteansvarlig i Det Nye, Charlotte Thorstvedt er derimot ikke enig. Hun synes joggeshortsen passer Norge og norske jenter perfekt.

- Den er løs i snittet, og ikke tettsittende, noe som gjør at faktisk alle kan gå med den, sier hun.

Hun anbefaler at man kjøper en størrelse større enn man vanligvis bruker. For å få den eksklusive og kule looken, må joggeshortsen nemlig være løs!

- Den sporty tendensen i motebildet har vært med oss en stund, og lever fortsatt sterkt videre. Shortsen med et sporty snitt er en fin måte å fange opp denne trenden på.

Hun synes shortsen er like fin til hverdag som til fest.

- Joggeshortsen kan fint pyntes opp! Men det er mulig man bør velge den bort om man skal i bryllup, forklarer Thorstvedt.

Sexy på 1,2,3

Fortsatt redd for å se ut som du er på vei til New York Marathon? Mote og skjønnhetsnettsiden shefinds.com har samlet sine beste stylingstips til hvordan du kan unngå moteflausen:

1. Style med høye hæler eller wedges. (Da er det ingen tvil om at du ikke skal på løpetur).

2. Hvis du absolutt foretrekker flate sko, bruk gladiatorsandaler. Hipt og komfortabelt!

3. Style shortsen med en klassisk bluse i lyse farger.

4. Ikke kjøp en ensfarget Adidas-shorts, i år er det spennende trykk og sterke farger som gjelder!

- Kan bli slaskete

Thorstvedt er enig i at den sporty joggeshortsen fort kan virke litt slaskete hvis man styler den feil.

STYLINGINSPO: Shortsen har vært en klar favoritt hos flere av it-jentene denne sommeren. Til venstre ser vi Karolina Kurkova i en pen, men sporty variant. I midten har Alessandra Ambrosio valgt å kombinere shortsen med en hettegenser og en løs topp. Til høyre har Behati Prinsloo en litt kortere variant med en oversized t-skjorte til.
STYLINGINSPO: Shortsen har vært en klar favoritt hos flere av it-jentene denne sommeren. Til venstre ser vi Karolina Kurkova i en pen, men sporty variant. I midten har Alessandra Ambrosio valgt å kombinere shortsen med en hettegenser og en løs topp. Til høyre har Behati Prinsloo en litt kortere variant med en oversized t-skjorte til. Foto: FOTO: Stella Pictures

- Du vil ikke se ut som du skal på trening, så hold deg gjerne til et eller to sporty elementer, forklarer hun.

For å unngå dette mener hun at det er viktig at man tilpasser stylingen. Samme shorts og tilbehør vil ikke funke like bra på shopping, date og ut på byen.

- For en shoppingdate med venninnene ville jeg ha stylet shortsen med flate gladiatorsandaler, en tynn genser, og en bomber- eller bikerjakke. På en date tror jeg det er mer riktig å kombinere shortsen med en hvit blondetopp, knallrød leppestift, en fin clutch og spisse pumps i nude. Og ikke minst, på byen kan man jo være litt crazy! Hva med å velge en sporty shorts i semsket eller glinsende skinnstoff? Style den sammen med en transparent topp og cut-out boots.

Inspirasjon

En rekke norske motebloggere har også omfavnet den sporty shortstrenden i sommer. Annette Haga og Caroline Eriksen blir ofte observert i shortsen, både til hverdag og fest.

Mens Annette Haga foretrekker en mer preppy look med silkebluser og dyre designervesker, har gravide Caroline Eriksen latt de høye hælene vike for moteriktige lave sko. Shortsen passer rett og slett alle!

Hvem synes du er kulest? Caroline eller Annette?

Les også:

Klarer du å se forskjellen på retusjert og naturlig?

Gutta synes dette er minst attraktivt

INSPIRASJON: Annette Haga elsker å mikse billig og dyrt.  Her i shorts fra NeverNaked og veske fra Chanel.
INSPIRASJON: Annette Haga elsker å mikse billig og dyrt. Her i shorts fra NeverNaked og veske fra Chanel. Foto: FOTO: nettenestea.com
INSPIRASJON: Gravid, men forsatt like fin og moteriktig.  Her har Caroline Eriksen på seg en shorts fra DKNY.
INSPIRASJON: Gravid, men forsatt like fin og moteriktig. Her har Caroline Eriksen på seg en shorts fra DKNY. Foto: FOTO: fotballfrue.no

Sesongens fineste trendfletter fikser du selv

Følg oss på Facebook!

Vi har testet 17 populære nettbutikker

Meld deg på Klikk Motes nyhetsbrev og hold deg oppdatert på det siste innen mote og skjønnhet

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning