Nye måter å få moteinspo på

Har du fått med deg denne firbeinte moteyndlingen?

Glem Fotballfrue, Manrepeller og Miroslava. Katten Gucci er den kuleste nye motebloggeren.

MEOWTFITS: Katten Gucci liker å inspirere andre med sine lekne og unike antrekk.
MEOWTFITS: Katten Gucci liker å inspirere andre med sine lekne og unike antrekk. Foto: FOTO: Pinterest
Publisert Oppdatert

Det er lenge siden du var nødt til å kjøpe et motemagasin eller tråkke gatelangs i storbyene for å drive "style-spotting" om du ønsket litt inspirasjon og visuelt påfyll på motefronten.

I disse dager er all verdens mote, shopping og skjønnhetsinspirasjon bare noen små tastetrykk unna.

Klikk på telefonen eller nettbrettet og du kan se hva Olivia Palermo hadde på seg da hun gikk tur med hunden sin, beundre Jessica Albas siste røde løper-øyeblikk eller fråtse i de lekre bildene til tusenvis av motebloggere fra hele verden.

På såkalte "Outfit of the Day"-bilder viser bloggerne fram sine dagens antrekk, og høster tusenvis av beundrende kommentarer for sine nyinnkjøp, stil og styling fra lesere fra hele verden.

Men nå har alle motebloggerne i sine gjennomtenkte og svært planlagte antrekk fått en temmelig unik utfordrer ifølge den amerikanske nettavise Huffington Post . Sjekk ut denne katten som har blitt moteløve.

Katten med strømpebuksene

Bildene av den svenske katten Gucci, som poserer kledd i en variasjon av ulike strømpebukser - og ett og annet tutu-skjørt, har de siste ukene gått verden over, og høstet både beundring - fra moteverdenen, og kritikk - fra dyrerettighetsforkjempere som mener katter ikke har noe i strømpebukser å gjøre.

Men trøst deg med at Gucci ser ikke akkurat ut til å lide noen nød. Tvert imot. Her er tydeligvis en katt som setter pris på å vise seg frem.

På sin egen Tumblr blogg - Meowtfit Of The Day - viser den siamesiske katten seg fra sin mest langbeinte side - og høster både "Likes" og lesere i hopetall.

NY MOTEYNDLING: Bildene av den strømpebukse-kledte katten går verden rundt.
NY MOTEYNDLING: Bildene av den strømpebukse-kledte katten går verden rundt. Foto: FOTO: meowtfit.tumblr.com/

Hundene var først ute

Ifølge avisen Daily Mail begynte fenomenet i Kina for en tid tilbake, da hundeeiere begynte å poste og dele bilder av sine firbeinte venner utkledte i diverse antrekk.

Innleggene hadde en litt spøkete tone, hvor de stolte eierne spøkte om hvor lekre og sexy hundene var i de ulike antrekkene de viste frem.

Har ingenting imot å ha på seg strømpebukser

IKKE KATTEN MED STØVLENE: Gucci liker best strømpebukser.
IKKE KATTEN MED STØVLENE: Gucci liker best strømpebukser. Foto: FOTO: meowtfit.tumblr.com/

Bildene av den nå verdenskjente katten Gucci og strømpebuksene hennes er det svenske Katja Wulff og samboeren Dan Sorensen som står bak. Paret, som innrømmer å være over gjennomsnittet opptatt av katter, har hele tre stykker - men det er bare Gucci som liker å pynte seg ifølge Wulff.

- Jeg har ikke engang vurdert å prøve å ta på de andre to klær, forklarer bloggeren til Klikk Mote.

- Jeg bare vet at de absolutt ikke ville like det. Men Gucci er siameser, og de elsker oppmerksomhet og bli dullet med, så hun synes ikke ha noe imot å ha på seg strømpebukser.

Wulff forklarer at det hele begynte litt tilfeldig.

- Egentlig har vi en helt annen blogg hvor vi skriver om matlaging, forklarer bloggeren.

- Så begynte jeg å ta litt sånne tullete bilder av Gucci i strømpebukser og poste på bloggen. Men da dette begynte å stjele hele fokuset på bloggen og få masse snakk og omtale, bestemte vi oss for å lage en egen blogg for katten.

Wulff forklarer at hun aldri hadde sett for seg at katten med trømpebukser skulle vise seg å bli et fenomen.

- Nei, himmel, vi er begge fullstendig overrasket over oppmerksomheten dette har fått, ler bloggeren.

- At dette skulle bli en trend og at andre skulle begynne å kle kattene sine i strømpebukser, er jo utrolig morsomt.

Spøker med motebloggerne

Mange tolker ifølge avisen Huffington Post Gucci's "meowtfit" bilder som et litt ironisk stikk mot de tusenvis at motebloggerne som daglig poserer i sine dagens antrekk på sine respektive blogger. Men Wulff insisterer på at det var ikke med som var tanken bak den nå berømte bloggen.

- Nei, det tenkte jeg ikke på - i alle fall ikke bevisst, ler bloggeren.

I mine øyne er ikke dette inspirasjon eller sunne forbilder, men uoppnåelige idealer.

- Jeg synes navnet klinget bra siden det ble et ordspill på dette. Men når du sier det; jeg synes denne trenden med jenter som kler seg opp til tusen, tar bilder og poster det på bloggen sin er fullstendig meningsløs. Så kanskje jeg på et underbevisst nivå tenkte på det likevel.

På tide med noe nytt

Trendforsker og sosialantropolog Gunn Helen Øye i Eye;Watch i firmaet Eye;Watch synes ikke det er så rart at man nå begynner å se tendenser til at det spøkes med mtoebloggerne.

- Nå har dette med motebloggere og dagens-antrekk bilder eksistert så lenge at folk begynner å bli lei, forklarer Øye til Klikk Mote.

- Det er som det er med alle ting og diler, man kommer jo til et punkt hvor man blir mettet.

Øye forklarer at mange av disse bloggerne, som kanskje var unike og individuelle i stil og blogging da de startet, har nå blitt mer og mer like med tiden. Noe som selvsagt føler at mange synes det blir litt kjedelig å lese disse bloggene for inspirasjon.

- Spesielt de som jobber med mote og tenker mote vil ha noe nytt nå, forklarer Øye.

KLAR FOR NÆRBILDE: Inspirert av de tusenvis av motebloggene som finnes, skapte katteeierne Katja Wulff and Dan Sorensen Meowtfit of the day, katten Guccis egen Tumblr blogg.
KLAR FOR NÆRBILDE: Inspirert av de tusenvis av motebloggene som finnes, skapte katteeierne Katja Wulff and Dan Sorensen Meowtfit of the day, katten Guccis egen Tumblr blogg. Foto: FOTO: meowtfit.tumblr.com/

- Det blir for kjedelig med disse rosa-fargede "se-på-meg" jentene som alle i bunn og grunn viser samme antrekk.

I FINSTASEN: Kunstneren Yago Partal har tatt bilder av dyr i moteriktige antrekk.
I FINSTASEN: Kunstneren Yago Partal har tatt bilder av dyr i moteriktige antrekk. Foto: FOTO: Highsnobiety

Dyrisk trend

Det er ikke bare katter i strømpebukser som har fått moteverdenen til å sperre op øynene i det siste. Den spanske kunstneren og designeren Yago Partal presenterte ifølge designnettstedet Highsnobiety tidligere i år sin utstilling Fashion Zoo Animals.

Her hadde Partal manipulert portretter av ulike dyr, og byttet ut pels og skinn med en rekke moteriktige antrekk, som skjorter med Hawaii-mønster, strikkede gensere og dress og smoking.

Les også:

Her må du bestille time for å shoppe

Her er Norges kuleste motebloggere

Slik får du mange følgere på Instagram

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning