Rubis Topp 5 motekupp

Garderobens viktigste basisplagg

Her er sesongens jeanstrender! Det Nyes moteansvarlig viser deg sine favoritter.

JEANSTRENDER: Metalliske stoffer er veldig trendy i vinter, også når det gjelder jeans.
JEANSTRENDER: Metalliske stoffer er veldig trendy i vinter, også når det gjelder jeans. Foto: Foto: produsenten
Publisert Oppdatert
MOTEANSVARLIG: Rubi Sørvik er moteansvarlig i Det Nye.
MOTEANSVARLIG: Rubi Sørvik er moteansvarlig i Det Nye. Foto: Foto: Trond W. Andersen

Jeansen er det mest anvendelige plagget i garderoben, og derfor en essensiell del av basisgarderoben!

Plagget kan styles til festligere anledninger, men er også en hverdagsfavoritt.

Sesongens fineste trender

Denne høsten er det særlig skinnyjeansen som har fått mye oppmerksomhet.

Nytt av sesongen er det store fokuset på patchwork, eller lapper. Det minner om grungestilen som dukket opp på 90-tallet, og gjør seg igjen gjeldende.

En annen trend som utmerker seg er de hvite jeansene. En så lys vinter har vi aldri hatt, og alle it-jentene som sitter på første rad under fashionweek har kastet seg over denne lyse favoritten.

Det er også verdt å merke seg at denne sesongen skal jeansen sitte på hoftene. Det har lenge vært fokus på jeans som er høye i midjen, men nå ser vi linningen krype langt ned til hoftene. Men unngå for guds skyld g-streng-trenden vi så på 90-tallet! Selv om buksen er lav i livet, skal undertøyet få lov til å bli under!

Kjøp litt for store skinny jeans

Dersom du kjøper jeansen i akkurat én størrelse for stor, henger den perfekt på hoftene. Jeansen sitter ikke perfekt når den klenger som slangeskinn nedover bena.

Hvis den er litt løsere rundt lårene, men fremdeles stram rundt anklene får du den perfekte Paris-chic looken. Den er elegant og avslappet, og gir en illusjon av at bena er smalere.

Personlig digger jeg jeans!

Jeg bruker jeans nesten hver dag, både til fest og hverdag - og med stilige pumps, lekre ankelstøvletter og kule boots.

Nå har jeg et særlig hang-up i lyse jeans eller «oljede» jeans som minner litt om skinn i stoffet.

Men en blå klassiker vil alltid være uunnværlig, den titter frem fra mitt skap titt og ofte og er den buksen jeg tyr til om morgenen hvis jeg har dårlig tid.

FRA VENSTRE: 1. Burgunderrød jeans fra Zara (kr 559) 2. Patchwork bukser fra H&M (kr 399) 3. Klassiske blå jeans bra Bik Bok (kr 499) 4. hvite jeans fra Gina Tricot (kr 199) 5. Metalliske jeans fra H&M (kr 399)
FRA VENSTRE: 1. Burgunderrød jeans fra Zara (kr 559) 2. Patchwork bukser fra H&M (kr 399) 3. Klassiske blå jeans bra Bik Bok (kr 499) 4. hvite jeans fra Gina Tricot (kr 199) 5. Metalliske jeans fra H&M (kr 399) Foto: Foto: produsenten

Her er 5 jeans som bør få bo i skapet

Moteansvarlig i Det Nye

Rubi Sørvik er mote- og skjønnhetsansvarlig i Det Nye (for tiden i foreldrepermisjon), og fashionista på sin hals.

Hun er utdannet makeupartist, har tatt estetiske studier både i Oslo og i London. I tillegg har hun jobbet i flere år som stylist.

Det beste hun vet er følelsen av å ha gjort et skikkelig kupp.

Disse fem utvalgte bør bli dine jeansfavoritter denne vinteren.

Her finner du alt fra trendy fargerike bukser, til jeans med i moteriktig metallisk stoff.

Og best av alt, ingen koster over 550 kroner!

Finn din nye favoritt blant dette utvalget:

1. En burgunderfarget jeans fra Zara (kr 559) setter litt farge på jeanssamlingen. Og det finnes ikke en mer riktig farge å gå for akkurat nå! Den oljede effekten gjør den «shiny», og minner litt om skinn. Buksen blir derfor enda mer anvendelig både til fest og for å gi hverdagsantrekket en kul vri.

2. Som nevnt over er patchwork en viktig jeanstrend i tiden, og denne buksen fra H&M (kr 399) er et perfekt alternativ! Jeansen er grungeaktig og kul, og passer til en laidback look med boots og skinnjakke.

3. Klassikeren med lavt liv i blått er fra Bik Bok (kr 499), og er et prakteksemplar på en jeans alle bør ha. Den er i tillegg litt slitt som gjør den mer avslappet og kul.

4. Trendfavoritten finner du hos Gina Tricot (kr 199). Den hvite jeansen er høstens viktigste, og blir også en følgesvenn til sommeren.

5. Den metalliske jeansen er fra H&M (kr 399). Dette er en trend vi har sett en stund, men som vi ikke går lei med det første. Nå som det er partysesong er dette jeansen å gå for. Er du av typen som ikke elsker kjoler og superfeminine partylooks, er den metalliske jeansen et perfekt alternativ!

Årets It-bukse

DESIGNER MARANT: Isabel Marant er herved kåret til catwalkdronningen over jeansene denne sesongen.
DESIGNER MARANT: Isabel Marant er herved kåret til catwalkdronningen over jeansene denne sesongen. Foto: Foto: Fashionactive

Jeansen over alle jeans kommer denne sesongen fra Isabel Marant. Samtlige franske motepersonligheter eier jeansen som har etniske broderier langs bena.

Marant viste også muskler med patchworkbukser, og hvite jeans. Designeren er derfor denne sesongen jeansdronning.

Dette er definitivt et merke det er verdt å merke seg hvis man ser for seg å investere litt ekstra i et par jeans.

Stylingtips:

Jeans kan styles med så å si alt, så her er det bare å plukke fra øverste hylle!

Se om du finner din jeanspersonlighet under:

Ønsker du en feminin jeansstil er det lurt å gå for en klassisk blå eller en hvit jeans. Kombiner den med en lang, klassisk kåpe og ankelstøvletter med høy hæl, og spiss tupp så er looken perfekt.

Paris-chic looken går ut på å velge en litt løs eller for stor skinnyjeans som hviler godt nedpå hoftene. Kombiner den med en skjorte som er stappet litt oppi foran «half-tucked», og henger utover jeansen bak. Sko med spiss tupp, enten det er ankelstøvlett eller pumps, er et must! Med et kult belte til og et lite smykke i halsen er stilen sikret.

Grungejenta bør gå for en slitt jeans. Enten den er grå, blå eller metallisk kan den styles med en slitt t-skjorte og en skinnjakke. Med lave bikerboots blir looken perfekt!

Les også:

Dette er tidenes mest solgte jeans

Disse jeansene lover deg perfekt rumpe

Her er sesongens fineste strikkegensere

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning