Se videoen til undertøysmerket Lane Bryant

Dette vil de ikke vise på TV

Se undertøysreklamen amerikansk TV ikke tør vise.

UNDERTØYSREKLAME: Denne modellen med kvinnelige former har provosert mang en amerikaner.
UNDERTØYSREKLAME: Denne modellen med kvinnelige former har provosert mang en amerikaner.
Publisert Oppdatert

Lane Bryant designer undertøy for plus-size kvinner, og har i den forbindelse laget en reklamevideo for underlinjen Cacique.

Slagordet for reklamen er «So sexy, so not what mom would wear» (Så sexy, så ikke hva mamma ville hatt på seg).

På sine egne nettsider har de lagt ut reklamen for undertøyet som de amerikanske TV-kanalene ABC og Fox ikke vil du skal se, som de så fint formulerer det.

Dette er slett ikke den første reklamen som blir svartelistet. Tidligere har Klikk.no skrevet om en Calvin Klein-reklame som ble bannlyst i USA.

Lane Bryant har for øvrig en egen blogg der de skriver hvordan de ser på saken.

Share

Men hva med Victoria's Secret?

Særlig er det irriterende for det amerikanske undertøysmerket at konkurrenten Victoria's Secret får vise sine undertøysreklamer på alle de store TV-kanalene, uten de samme restriksjonene.

- Det er jo ingen hemmelighet at mens Victoria's Secret sine «The Nakeds-reklamer» vises på de store TV-kanalene, gjør skjermene hete og blottlegger nesten alt bortsett fra sjelen sin, så blir vår sensuelle fristerinne som viser sofistikert frekkhet dømt som upassende. TV-kanalen uttalte at «hun viser for mye kløft». Gisp!, skriver de på bloggen, og kommentarene lar ikke vente på seg.

Diskriminering?

Det er tydelig at Lane Bryant føler seg diskriminert i forhold til Victoria's Secret, og mange av leserne som har kommentert bloggen (og andre blogger og nettsteder som har tatt opp temaet), mener at dette klart har med størrelsen på bysten til modellen å gjøre.

En titter på Youtube kommenterer for eksempel Lane Bryant-reklamestoppen på denne måten:

- Reklamene ble ikke sendt fordi de viser kvinner, og ikke skjeletter dyppet i voks.

Andre påpeker at det overhodet ikke har noe med saken å gjøre, det er innholdet i reklamen som er støtende. Eksempelvis skriver en leser på Lane Bryant-bloggen følgende:

- Dette handler ikke om kvinnelige kurver. Dette handler om en reklame som promoterer en booty call (ser dere SMS-en?). Ikke prøv å få dette til å handle om å være plus size eller innovativ. Rediger bort booty call' en, så går det nok bra.

Det denne leseren antakelig ikke har fått med seg, er at det slett ikke er en SMS, men en kalenderavtale hun sjekker på mobilen sin....

Se Lane Bryant sin reklame

Her kan du se Lane Bryant-videoen som Fox og ABC ikke tør vise.

Se Victoria's Secret sin reklame

Her kan du se reklamen for undertøyslinjen The Nakeds, som vises uten restriksjoner på alle de store amerikansk tv-kanalene.

Hva mener du?

Tror du Lane Bryant-reklamen ville blitt tatt av lufta her i Norge? Og hva tror du er årsaken til at Fox og ABC ikke ønsker å vise reklamen i beste sendetid? Er det størrelsen på modellen, eller er det innholdet som er støtende?

Vi vil gjerne høre din mening.

Les også:

Riktig bh gjør deg slankere

Null toll på truser

Alt du trenger å vite om bikinivoksing

De beste nye designerne

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen