Motetips for 2015

Dette skal de satse på i år

Fire motejenter avslører hva som kommer til å havne i 2015-garderoben deres.

MOTEBEVISSTE JENTER: Åshild, Eline, Eva og Iselin er alle fire fult oppdatert på alt som skjer innen moteverdenen.
MOTEBEVISSTE JENTER: Åshild, Eline, Eva og Iselin er alle fire fult oppdatert på alt som skjer innen moteverdenen. Foto: FOTO: privat
Publisert Oppdatert

Nytt år, mye motemuligheter!

Januar byr på muligheten til å både rydde og oppdatere klesskapet – noe som sårt trengs hos de aller fleste jenter fra tid til annen.

For det er ikke alltid like lett å sette sammen det perfekte antrekket når det bugner over av klær i skuffer og skap.

Og når man endelig har fått ryddet opp i kaoset, og enten ryddet vekk, gitt bort eller kastet ting som ikke passer lenger, du er lei av eller er ødelagt, så har man en perfekt unnskyldning til å oppdatere garderoben litt.

For alle har jo lyst til å kunne stå foran speilet hver morgen og føle seg fresh i det antrekket man har tatt på seg, og for mange betyr det at de har gode basisklær krydret med plagg som er trendy akkurat nå.

Motetips for 2015

Vi har derfor snakket med fire jenter som omgir seg med mote i hverdagen, som avslører hva de kommer til å satse på i 2015.

Det Nye-jenta Åshild (17) oppdaterer bloggen sin hyppig med både mote- og skjønnhetstips, Eline (22) jobber som moteassistent i britiske Elle, Eva (30) jobber med mote og PR hos Presskontakterna i Oslo, mens Iselin (27) blant annet er PR-koordinator for Stella McCarteny i London.

De er alle, med andre ord, fult oppdatert på alt det siste innen mote – både når det gjelder catwalk-looks og det siste nye innen farger, fasonger, prints og stoffer.

Under forteller de motebevisste jentene hvilke trender og plagg som kommer til å havne 2015-garderoben deres.

Satser på strikk og skinn

Det Nye-jenta Åshild (17) skal bygge opp basisgarderoben med strikkeplagg og skinn.

DET NYE-JENTA 2014: Åshild gikk av med seieren i årets utgave av Det Nye-jenta.
DET NYE-JENTA 2014: Åshild gikk av med seieren i årets utgave av Det Nye-jenta. Foto: FOTO: produsenten

Åshild Ringhus (17)

Blogger og vinneren av Det Nye-jenta 2014.

Blogg: wossa.blogg.no

Instagram: @aashildri

På catwalken:

- Dette året vil jeg bruke på å bygge opp en sterk basisgarderobe. Høstvisningene til Lanvin og Celiné inspirerte meg. Jeg har lagt min elsk på kåpen med en oversized fasong fra Lanvin-visningen.

- Ellers ser vi at strikk er en gjenganger i motebildet. Jeg elsker konseptet til Celiné, med strikk fra topp til tå. Dødskult!

Skinnbukse:

- Tross begeistringen min for skinnbukser, har jeg aldri investert i et par selv. Men nå er det nok ikke lenge før disse superrå skinnbuksene ligger i buksehyllen min.

Kåpe:

– I høst har kamelfargede ullkåper vært dominerende. Denne trenden liker jeg så godt at jeg gjerne tar den med inn i det neste året også.

Boots:

- Så fine, så elegante, så perfekte. De passer til alt. I løpet av 2015 er jeg nødt til å vandre rundt i disse Acne Colt-bootsene. Du vet, det er noe spesielt med jenter og sko...

Veske:

- Denne skjønnheten har vært høyt oppe på ønskelisten min utrolig lenge. Jeg krysser alt som krysses kan for at veskedrømmen blir til virkelighet i år.

Genser:

- Jeg elsker hvordan klesmerkene har gjort det ukult å fryse ved å lage ullgensere som ser så utrolig bra ut. I mine øyne er strikk og pologenseren den perfekte kombinasjonen.

Støvletter:

- Skjørt, en oversized genser og noen semskede boots i knehøyde? Ja, takk. Her snakker vi om et par sko som kan gjøre om det kjedeligste antrekket til det fineste og mest elegante.

Går for hvitt og striper

Moteassistent Eline (22) vil la seg inspirere av Céline og Altuzarra denne våren.

PÅ CATWALKEN: Åshild elsker vinterkollkesjonene til Lanvin og Céline.
PÅ CATWALKEN: Åshild elsker vinterkollkesjonene til Lanvin og Céline. Foto: FOTO: James Cochraine
FRA VENSTRE: Genser fra Tiger of Sweden, 1699. Boots fra Acne, kr 3495. Bukser fra Zara, kr 399. Veske fra Alexander Wang, kr 8245. Kåpe fra Stylin, kr 3995, Støvletter fra Minusey, kr 930.
FRA VENSTRE: Genser fra Tiger of Sweden, 1699. Boots fra Acne, kr 3495. Bukser fra Zara, kr 399. Veske fra Alexander Wang, kr 8245. Kåpe fra Stylin, kr 3995, Støvletter fra Minusey, kr 930. Foto: FOTO: Net-a-porter.com, produsenten

På catwalken:

Eline Varmo (22)

Har bodd tre år i New York, men bor for tiden i London der hun jobber for Elle Magazine UK som moteassistent.

Blogg: elinevarmo.com

Instagram: @elinevarmo

- For våren 2015 kan du virkelig finne alt for enhver smak. Det har aldri vært en sesong med så mye variasjon, så folk har muligheten til å finne noe som passer sin egen stil.

- Blant mine favoritter er Céline og Altuzarra. Jeg blir inspirert av den enkle og tøffe vrien på plaggene.

Sko:

- Jeg skal kjøpe meg et par mules, som man så hos en rekke designere for den kommende vårsesongen, blant annet Phillip Lim og Filippa K.

- Selv om de ikke egner seg for vinterværet i Norge, er de perfekte til både kontoret og på fest.

Skjorte:

- Denne stripete skjorten kan minne om en variant fra Altuzarra.

Jakke:

– Hos Céline så man både fargen hvitt og jakker som stoppet ved kneet. Derfor er denne jakken fra COS et perfekt alternativ.

Armbånd:

- Dette er det perfekte armbåndet til alle antrekk!

Sneakers:

- Selv om det ikke er sneakersesong, sier jeg ikke nei takk til disse fra Pharrell Williams for Adidas.

Bucket bag:

- Jeg drømmer om en variant fra Mansur Gavriel, selv om ventelistene er laaaange.

Inspirert til å kle seg retro og rocka

Eva (30) kommer til å dra inn rocka og retro elementer i sin vårgarderobe.

På catwalken:

PÅ CATWALKEN: Eline kommer til å la seg inspirere av vår- og sommerkolleksjonene til Altuzarra og Céline.
PÅ CATWALKEN: Eline kommer til å la seg inspirere av vår- og sommerkolleksjonene til Altuzarra og Céline. Foto: FOTO: James Cochraine
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Foto: FOTO: privat
FRA VENSTRE: Skjorte fra Zara, kr 399. Mules fra Asos.com, kr 285. Armbånd fra Delfina Delettrez, kr 10.739. Kåpe fra COS, kr 1700. Veske fra Mansur Gavriel, kr 4828. Sneakers fra Adidas, kr 914.
FRA VENSTRE: Skjorte fra Zara, kr 399. Mules fra Asos.com, kr 285. Armbånd fra Delfina Delettrez, kr 10.739. Kåpe fra COS, kr 1700. Veske fra Mansur Gavriel, kr 4828. Sneakers fra Adidas, kr 914. Foto: FOTO: Net-a-porter.com, produsenten

- Denne våren vil jeg kle meg retro og rocka, inspirert av visningene til Saint Laurent og Tommy Hilfiger.

COUNTRY MANAGER: Eva jobber i PR-byrået Presskontakterna i Oslo.
COUNTRY MANAGER: Eva jobber i PR-byrået Presskontakterna i Oslo. Foto: FOTO: privat

Eva Wigert Næss (30)

Har en mastergrad i mote fra London, og jobber som Country Manager for Presskontakterna, med merker som Tommy Hilfiger og Kashmina.

Blogg: wigertstil.com

Instagram: @evawigert

T-skjorte:

- Jeg elsker vintage band-T-skjorter, og til sommeren vil jeg kombinere dem med lette skjørt for å få et mykere uttrykk.

Veske:

- Jeg elsket Louis Vuitton da jeg var yngre, men jeg fikk fort overdose og trengte en liten pause. Nå er jeg fan igjen, og akkurat nå ønsker jeg meg Neverfull med monogram. Den perfekte vesken som har plass til alt.

Boots:

- I et svakt øyeblikk i fjor solgte jeg mine perfekte høye boots, fordi jeg syntes de var litt tacky. Jeg angrer bittert.

Kjole:

- Denim-skjortekjoler er det perfekte plagget for våren. Enkelt og komfortabelt. Jeg kombinerer den med bikerboots og bare legger.

Clutch:

- En klassiker! Denne har jeg ønsket meg lenge, og vil passe perfekt til alt fra en tur på byen, til en lang kjole i bryllup.

Morgenkåpe:

- Verdens deiligste morgenkåpe, som man også kan bruke som jakke. Jeg liker det behagelige og ville helst gått i pysj og morgenkåpe dagen lang, om jeg kunne det.

Vil kombinere 70-tallet med florlette plagg

Iselin (27) gleder seg til å kunne finne frem minikjolen når vinteren forsvinner.

På catwalken:

- Jeg er så heldig at jeg får jobbe med et merke jeg liker veldig godt. Stella McCartneys vårkolleksjon får meg til å drømme om sommer og lysere tider allerede.

PÅ CATWALKEN: Eva falt pladask for vår- og sommerkolleksjonene til Saint Laurent og Tommy Hilfiger.
PÅ CATWALKEN: Eva falt pladask for vår- og sommerkolleksjonene til Saint Laurent og Tommy Hilfiger. Foto: FOTO: James Cochraine
FRA VENSTRE: Boots fra Carven, kr 6665. Clutch fra Bottega veneta, kr 8358. T-skjorte fra Tommy Hilfiger, kr 499. Denimkjole fra Tommy Hilfiger, kr 1190. Veske fra Louis Vuitton, kr 11.697. Morgenkåpe fra Kashmina, kr 2899.
FRA VENSTRE: Boots fra Carven, kr 6665. Clutch fra Bottega veneta, kr 8358. T-skjorte fra Tommy Hilfiger, kr 499. Denimkjole fra Tommy Hilfiger, kr 1190. Veske fra Louis Vuitton, kr 11.697. Morgenkåpe fra Kashmina, kr 2899. Foto: FOTO: Net-a-porter.com, produsenten

- I klar kontrast til Stella McCartneys pastellfarger, florlette kjoler og feminine toner, tar Saint Laurent «70s rock chic», helt ut. En utmerket unnskyldning for å finne fram minikjole, smoking og lage sotede øyne.

PR-koordinator: Norske Iselin jobber blant annet hos Stella McCartney i London.
PR-koordinator: Norske Iselin jobber blant annet hos Stella McCartney i London. Foto: FOTO: privat

Iselin Skogli (27)

Har en bachelorgrad i PR og markedskommunikasjon fra BI. Hun jobber som assistent hos et PR-byrå i London og som PR-koordinator hos Stella McCartney.

Instagram: @iselins

Motelegende:

– Utstillingen om Alexander McQueen kommer til Victoria & Albert Museum i London denne våren. Boken «Savage Beauty» om designeren er en perfekt oppladning!

Stiletter:

- Jeg trodde jeg skulle bli lei av å se disse overalt, men mange år senere er de fremdeles høyt oppe på ønskelisten. Man kan sikkert ha for mange par sko, men jeg har helt fint plass til disse.

Skjorte:

- Denne skjorten er en vårlig oppdatering av den klassiske hvite, og perfekt til jeans eller et miniskjørt.

T-skjorte:

- Marques Almeida er et relativet nytt merke som har gjort seg populært i London med frynsete denim. Tenk 90-talls avklippede jeans. Jeg bruker stort sett alltid å kle meg i denim, og heldigvis er det også en av trendene for 2015.

Wedges:

- Helt siden disse skoene ble vist på catwalken, har jeg tenkt på å kjøpe et par. Perfekt for å løpe rundt i London. De gir mitt hverdagsantrekk, bestående av jeans og T-skjorte, edge og et umiddelbart løft (bokstavelig talt).

Kjole:

- Minikjoler kan enkelt dresses opp og ned, og denne røde fra Zara krever minimalt med tilbehør. Med lange dager på kontoret, skifter jeg bare til høye hæler, og så er jeg klar for en kveld ute.

 

PÅ CATWALKEN: Iselin elsker vår- og sommerkolleksjonene til Stella McCarteny og Saint Laurent.
PÅ CATWALKEN: Iselin elsker vår- og sommerkolleksjonene til Stella McCarteny og Saint Laurent. Foto: FOTO: James Cochraine
FRA VENSTRE: Wedges fra Stella McCartney, kr 6507. Kjole fra Zara, kr 299. T-skjorte fra Marques Almeida/Topshop, kr 635. Boke "Savage Beauty" om Alexander McQueen, kr 437. Skjorte fra H&M, kr 199. Stiletter fra Valentino, kr 5840.
FRA VENSTRE: Wedges fra Stella McCartney, kr 6507. Kjole fra Zara, kr 299. T-skjorte fra Marques Almeida/Topshop, kr 635. Boke "Savage Beauty" om Alexander McQueen, kr 437. Skjorte fra H&M, kr 199. Stiletter fra Valentino, kr 5840. Foto: FOTO: Net-a-porter, produsenten

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning