It-skjørtet

Dette er ikke det samme skjørtet

It-skjørtet «alle» vil ha, finnes ikke.

IKKE LIKE: Skjørtet på kampanjebildet (til venstre) og skjørtet H&M selger på sin nettbutikk (til høyre) er ikke identiske.
IKKE LIKE: Skjørtet på kampanjebildet (til venstre) og skjørtet H&M selger på sin nettbutikk (til høyre) er ikke identiske. Foto: FOTO: Hm.com
Publisert Oppdatert

H&M fronter stadig nye kampanjer, og akkurat nå er det The New Icons som er i vinden.

Denne kampanjen har en kolleksjon inspirert og frontet av fire av de ledende modellene i moteverdenen for øyeblikket - Joan Smalls, Daphne Groeneveld, Lindsey Wixson og Liu Wen.

Flere av plaggene i kolleksjonen har blitt skikkelige snakkiser «alle» sikler på - særlig det sarte blondeskjørtet og den røffe bikerjakken som blir vist på Liu Wen.

Det er bare ett lite problem. Blondeskjørtet på kampanjebildet eksisterer ikke.

Kampanjebildet viser et annet skjørt

- Jeg ble helt ekstatisk da jeg så kampanjebildet av Liu Wen. Jeg synes H&M lager mye fint, men dette var virkelig det fineste jeg hadde sett fra dem noen gang. Spesielt dette skjørtet var som tatt ut av mine fantasier om det perfekte blondeskjørtet, sier Karine Thyness Darvik, reporter i Det Nye.

Hun oppdaget skjørtefeilen da hun selv skulle til å klikke hjem det populære skjørtet.

- Da jeg gikk inn på hjemmesiden til H&M kunne man trykke på kampanjebildet for å kjøpe skjørtet, men til min store skuffelse var det et helt annet blondeskjørt som havnet i den digitale handlekurven. Det var selvfølgelig en kjempeskuffelse, fortsetter Darvik.

Måtte gjøre forandringer

Ifølge Kristin Fjeld, presseansvarlig i H&M, stemmer det at kampanjeskjørtet og skjørtet som selges på deres nettbutikk ikke er helt like.

- Akkurat dette skjørtet skjedde det endringer med sent underveis i produksjonsprosessen, og vi var dessverre nødt til å gjøre noen forandringer slik at det skulle leve opp til våre standarder. Det gjorde at skjørtet vi selger ikke er identisk med skjørtet på kampanjebildet. Produktbildet, derimot, er identisk med skjørtet kunden får, sier Fjeld.

Hun poengterer at dette er noe som skjer svært sjelden.

- Vanligvis vet vi tidlig i produksjonsfasen om produktet lar seg gjøre i henhold til både design og kvalitet. Det opprinnelige skjørtet holdt dessverre ikke det kvalitetsmessige nivået vi ønsker, sier Fjeld.

Kan bli lurt

- Jeg er veldig overrasket over at de selger dårlige etterligninger av et kampanjeplagg, på en måte som åpenbart skal lure oss til å tro at vi kjøper noe mye finere. Det gjør jo at man blir ganske skeptisk til å handle hos dem, på nettbutikken spesielt. H&M har små bilder i nettbutikken, jeg tror mange har blitt lurt av dette kampanjebildet, sier Darvik.

Hun innrømmer at hun hadde blitt rasende dersom hun hadde klikket hjem et skjørt som var en kopi av skjørtet hun egentlig ville ha.

- Jeg kunne selvfølgelig ha returnert det, men jeg hadde følt meg skikkelig lurt. Og det er en dårlig følelse, sier Darvik.

Valgte å ikke trekke det tilbake

Ifølge Fjeld valgte H&M å ikke trekke tilbake skjørtet fra kampanjen - til tross for endringene som ble gjort underveis.

- Dette var fordi det allerede var på vei ut da de kvalitetsmessige endringene ble gjort. Vi beklager at vi ikke oppdaget dette tidligere slik at vi fikk gjort endringer - også i kampanjebildene, sier Fjeld.

- Ettersom selve produktbildet på nettsiden er identisk med skjørtet kunden kjøper, har vi ikke opplevd dette som et problem. Men vi ser at vi også kunne informert om at skjørtet avviker fra kampanjebildet. Vi vurderer å få lagt ut informasjon om dette nå, avslutter Fjeld.

Les også:

Den ultimate shoppingguiden - her får du verdens beste shopping

Her er de mest populære parfymene

Her er vårens blondefavoritter til en billig penge

Meld deg på Klikk Motes nyhetsbrev og hold deg oppdatert på det siste innen mote og skjønnhet

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen