Høstens hotteste jakke

Denne jakken kommer til å bli utsolgt snart

Her er sesongens hotteste it-plagg. Og hvorfor nettopp denne jakken har blitt så vanvittig populær.

SNART UTSOLGT: Sesongens hotteste it-jakke kommer fra det danske merket Ganni, heter Silhouette Mother of Pearl og koster kr 2999. Du har helt sikkert sett den før. Eller en lignende variant. Nå spørs det bare hvor lenge den er mulig å få tak i...
SNART UTSOLGT: Sesongens hotteste it-jakke kommer fra det danske merket Ganni, heter Silhouette Mother of Pearl og koster kr 2999. Du har helt sikkert sett den før. Eller en lignende variant. Nå spørs det bare hvor lenge den er mulig å få tak i... Foto: FOTO: Produsenten
Publisert Oppdatert
Det har vært helt ville tilstander, og jakken har så å si løpt ut av butikken.

Hver eneste sesong dukker det opp et par kreasjoner som nesten får en slags heltestatus i moteverdenen - det være seg et par pumps absolutt alle forelsker seg i, eller vesken alle vil ha hengende over skulderen akkurat nå.

Og i år er selvfølgelig intet unntak. Ja, for du har helt sikkert lagt merke til den. Eller sett en lignende variant.

Vi snakker selvfølgelig (som alle andre) om den lange, overdimensjonerte kåpen med ruter i rødt, hvitt og svart fra det danske merket Ganni.

Jakke-snakkisen finnes også her til lands. Spørsmålet er bare hvor lenge den er mulig å få tak i...

- Ville tilstander

Både på nettbutikkene My-wardrobe og Asos får du den samme beskjeden når du prøver å klikke jakken hjem til deg: «Beklager, dette plagget er utsolgt».

Nettbutikk Neomania bekrefter også at jakken, for øyeblikket, er utsolgt hos dem.

- Heldigvis tror jeg vi får påfyll nå straks. Vi har hatt en helt ekstrem suksess med Ganni-jakken, sier Line Bruu, daglig leder ved Neomania.

Også daglig leder ved Ganni Hegdehaugsveien, Mariella Fanøy Mathisen, kan forteller om en enorm etterspørsel etter akkurat dette plagget.

- Det har vært helt ville tilstander, og jakken har så å si løpt ut av butikken. Nå har vi bare et par igjen - kun i størrelsene M og L. Vi er utsolgt i både XS og S, sier Mathisen.

RUTER I ALLE MULIGE VARIANTER: Nå skal jakken din være rutete - og gjerne oversized! Fra venstre: Den superpopulære jakken fra Ganni som så å si er utsolgt overalt, kr 2999. Øverst i midten: Hvit skinnjakke med ruter fra Junya Watanabe/Net-a-porter, kr 11 600. Rutejakke fra Zara, kr 799. Helt til høyre: Jakke fra Bik Bok, kr 699.
RUTER I ALLE MULIGE VARIANTER: Nå skal jakken din være rutete - og gjerne oversized! Fra venstre: Den superpopulære jakken fra Ganni som så å si er utsolgt overalt, kr 2999. Øverst i midten: Hvit skinnjakke med ruter fra Junya Watanabe/Net-a-porter, kr 11 600. Rutejakke fra Zara, kr 799. Helt til høyre: Jakke fra Bik Bok, kr 699. Foto: FOTO: Produsentene

En skikkelig snakkis

En stor, maskulin kåpe er et must denne høsten, og absolutt et av it-plaggene.

Det er ikke akkurat overraskende at Ganni-jakken har gått som hakka møkk den siste tiden. Plagget ble nemlig allerede en snakkis da den tuslet nedover catwalken på det danske merkets visning tidligere i år.

Like etter var den å se i de fleste motemagasiner og på blogger verden over - med kommentarer som «Shit, denne jakken må jeg bare ha» og «et plagg alle bør notere seg på sin mentale ønskeliste».

Det må likevel nevnes at Ganni ikke akkurat var ene og alene om å fronte ruter og en overdimensjonert jakkesilhuetten denne sesongen.

Flere andre motehus, blanet annet Céline, Carven, Stella McCartney, Alexander Wang og Dolce & Gabbana, briljerte også med disse elementene.

Mathisen trekker faktisk dette frem som hovedgrunnen til at jakken har blitt så populær.

- Den er en utrolig god representant for høstens største jakketrender - nettopp fordi den både er androgyn og oversized, sier hun.

- Et must denne høsten

Det sier moteblogger Sara Strand seg enig i.

- En stor, maskulin kåpe er et must denne høsten, og absolutt et av it-plaggene. Og det er jo en perfekt trend her oppe i nord. For under en slik jakke har du rikelig med plass til varm og deilig strikk eller hva du måtte ønske å pakke deg inn. I tillegg passer den til det meste. Enten det er kjole eller jeans, sier Strand og fortsetter:

- Jeg har allerede skaffet meg en variant fra Cathrine Hammel, men ser ikke bort i fra at den får selskap av flere. Aller helst en rosa!

Den perfekte jakkemodellen

RUTER OG OVERSIZED: Ganni var langt fra de eneste som hadde invitert med seg ruter og overdimensjonerte jakkesilhuetter inn i sin høstkolleksjon. Også merker som Céline (til venstre) og Dolce&Gabbana (til høyre) lot sine modeller sprade nedover catwalken i de samme elementene.
RUTER OG OVERSIZED: Ganni var langt fra de eneste som hadde invitert med seg ruter og overdimensjonerte jakkesilhuetter inn i sin høstkolleksjon. Også merker som Céline (til venstre) og Dolce&Gabbana (til høyre) lot sine modeller sprade nedover catwalken i de samme elementene. Foto: FOTO: Stella Pictures

Katrine Kvalsund i This is PR forteller at den perfekte jakkemodellen denne høsten er den som ser ut som om den kommer fra kjærestens klesskap.

- Vi ser både brede kraver, belter i livet og ikke minst dobbelspente knapper på disse jakkene, sier Kvalsund.

Dette gjelder ikke bare kåpen, men også andre jakker, anorakker og blazere. Velg et tungt materiale som for eksempel ull eller tweed - gjerne i en lysere nyanse som pastellrosa eller pudderblått.

Synes du det blir for prangende, kan du heller gå for en jakkevariant i juveltoner som safirblått, rubinrødt eller smaragd.

Kvalsund tipser om at dersom du går for en volumiøs jakke denne høsten, kan du godt holde resten av antrekket nokså enkelt.

- Dette fordi en slik jakke tar mye oppmerksomhet. Kombiner den med nøytrale farger som nude, beige eller kremfarger, gjerne lag på lag mikset med røffe boots eller ankelstøvletter.

Les også:

Har du prøvd vodka i håret?

- Du får enorm rumpe og kjempetynne legger

Slik vil kjæresten at du skal kle deg

Følg oss på Facebook!

Vi har testet 17 populære nettbutikker

Meld deg på Klikk Motes nyhetsbrev og hold deg oppdatert på det siste innen mote og skjønnhet

Trenger du hårinspirasjon? Sjekk ut Det Nyes store hårguide

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning