Vårens fineste genser

Denne genseren blir utsolgt snart

Dette er vårens it-genser.

VÅRENS IT-GENSER: Sesongens it-genser kommer fra det amerikanske merket Rag & Bone og koster kroner 2900.
VÅRENS IT-GENSER: Sesongens it-genser kommer fra det amerikanske merket Rag & Bone og koster kroner 2900. Foto: FOTO: Produsentene
Publisert Oppdatert
IKONISK: It-genseren, i hvert fall en lignende variant, var også å spotte på Robert Redfort i filmen The Way We Were.
IKONISK: It-genseren, i hvert fall en lignende variant, var også å spotte på Robert Redfort i filmen The Way We Were. Foto: FOTO: Stella Pictures

Hver eneste sesong dukker det opp noen plagg som stikker seg ut, og tar helt av.

Ett av disse plaggene denne våren er den preppy, men likevel sexy, Talia-genseren med v-form fra det amerikanske merket Rag & Bone.

Nesten utsolgt

- Vi fikk inn tre stykker, og alle er utsolgt. Det ringte en jente før i dag og spurte etter genseren, nesten med panikk i stemmen, sier Tonje Tønsvoll hos Høyer Byporten.

Etterspørselen har vært stor, og nettbutikker som Mytheresa.com, Net-a-porter.com, Matchesfashion.com og merkets egne hjemmeside er helt utsolgt for den. Men fortvil ikke, det finnes fortsatt et ørlite håp.

- Vi har solgt åtte stykker hittil, men har fortsatt et par igjen for deg som vil sikre deg en før det er for sent, sier butikksjef og innkjøper ved Retro i Trondheim, Jannike Holm.

- Sexy, men ikke vulgær

Rag & Bone er et superhot merke for tiden, i tillegg til at den har blitt spottet på flere kjendiser og trendy bloggere allerede. Designet gjør også sin del for at den har blitt en utsolgt bestselger.

- Genseren har et klassisk design, og med dens dype utringning og brede striper blir den edgy nok til å ikke falle inn under kjedelig-kategorien. Den er også superenkel å kombinere med plagg du allerede har i garderoben, sier stylist Anette von Osten.

Tønsvoll er enig; genseren er på ingen måte kjedelig.

- Den er litt sexy på en uvulgær måte. Den har utringning - men denne er ikke for dyp. I tillegg er den i strikk, som gir den et litt annet uttrykk, sier hun.

At genseren også er representativ for en av sesongens desidert største trender, har selvsagt også vært med på å gi den it-genser-status.

- Genseren representerer 90-tallet. I tillegg omfavner den også den preppy og sporty looken som vi også ser tendenser til denne våren, sier von Osten og legger til:

- Kombinasjonen av sort og hvit er også en gjenganger denne sesongen.

SPOTTET PÅ DE FLESTE: Genseren er allerede å se på både kjendiser og it-jenter verden over. Fra venstre: Lindsay Lohan i en mørkeblå variant kombinert med hvite jeans. I midten: Hart of Dixie-stjernen Jaime King iført en hvit utgave av it-genseren. Til høyre: Blogger Anouk Yve - også i en hvit variant.
SPOTTET PÅ DE FLESTE: Genseren er allerede å se på både kjendiser og it-jenter verden over. Fra venstre: Lindsay Lohan i en mørkeblå variant kombinert med hvite jeans. I midten: Hart of Dixie-stjernen Jaime King iført en hvit utgave av it-genseren. Til høyre: Blogger Anouk Yve - også i en hvit variant. Foto: FOTO: Stella Pictures

Stylingtips

It-genseren:

Ifølge Harpers Bazaar, har utrolige 50 moteredaktører- og journalister verden over blitt observert i Talia-genseren fra Rag & Bones vårkolleksjon den siste måneden.

Joyann King, journalist hos Harpers Bazaar, har listet opp noen punkter på hvorfor akkurat den genseren har tatt helt av. Kort oppsummert sier hun at den kan brukes både vinter og sommer, den har en noenlunde grei pris sammenlignet med andre catwalk-plagg vi får vann i munn av.

Hun mener videre genseren kan være både edgy med skinn, preppy med striper, klassisk med tennishvitt og romantisk med blomster. Den har også ikonstatus, se bare på Robert Redford i filmen The Way We Where.

Denne type genser kan styles med noe i en nedtonet og klassisk farge, enten det er et skjørt, en bukse eller en kjole. Riktig tilbehør gir også det lille ekstra til antrekket.

- Tynne halskjeder kan også være fint for å pynte opp. Topp den med et par kule 90-talls solbriller. Gjerne sorte Wayfarers fra Ray Ban eller en mer rundere solbrillevariant, som vi ser hos både Acne og FWSS, sier von Osten.

Selv ville hun stylet den med blå, klassiske og ankelkorte skinnyjeans og et par sorte spisse loafers.

Også boyfriend-jeans, sort skinnbukse eller en hvit jeans ville funket fint, men da gjerne i kombinasjon med et par spisse pumps. For en mer feminin stil, ville hun tatt i bruk skjørt.

- Skulle jeg gjort stilen enda mer feminin ville jeg brukt genseren over et knelangt og smalt blyantskjørt eller et kort plissèskjørt , sier von Osten.

- Unngå å bruke push up-bh

Genseren er et eksempel på en modell som kler alle, selv om utringningen er litt dyp.

V-hals gir en forlengelse av halsen, og kan gi en illusjon om smalere midje. Likevel, har du brede skuldre og smale hofter er ikke dette ditt beste kjøp.

- V-hals kan også gi inntrykk av bredere skuldre, så hvis jeg skulle si noe her, må det være at kvinner med veldig brede skuldre og smale hofter bør styre unna dersom de ikke ønsker å framheve dette, sier von Osten og legger til:

- Jeg ville også unngått å bruke push up-bh, mye kløft og puppefokus kan fort bli vulgært, og dermed ødelegge den sporty og preppy-looken.

Les også:

SPORTY SPICE: Et sporty plagg eller tilbehør er alt som skal til for å gi deg den kule stilen. Til venstre: Rag & Bone-genseren som representerer en av vårens hotteste trender - nemlig den sporty looken. Til høyre: Genser fra Zara, kr 299. Caps fra Bik Bok, kr 149. Shorts fra Zara, kr 279.
SPORTY SPICE: Et sporty plagg eller tilbehør er alt som skal til for å gi deg den kule stilen. Til venstre: Rag & Bone-genseren som representerer en av vårens hotteste trender - nemlig den sporty looken. Til høyre: Genser fra Zara, kr 299. Caps fra Bik Bok, kr 149. Shorts fra Zara, kr 279. Foto: FOTO: James Cochrane og produsentene
INSPIRASJON: Hent inspirasjon fra baseball og tennis, og bruk sporty elementer i din hverdagsgarderobe. Topp fra Bik Bok, kr 149. Skjørt fra MQ, kr 499. Kjole fra Zara, kr 499. Sneakers fra Adidas, kr 1000.
INSPIRASJON: Hent inspirasjon fra baseball og tennis, og bruk sporty elementer i din hverdagsgarderobe. Topp fra Bik Bok, kr 149. Skjørt fra MQ, kr 499. Kjole fra Zara, kr 499. Sneakers fra Adidas, kr 1000. Foto: FOTO: Produsentene

Antrekket som kan sikre deg jobben

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning