Behold - kast - pakk bort

Dette må du ikke kaste

Vi har samlet moteplaggene som fortsatt gjelder og de du trygt kan kvitte deg med til våren.

VÅRTRENDER: Fargerike klær bør du for alle del passe på å ha i skapet denne åvren. Her fra Paul og Joe.
VÅRTRENDER: Fargerike klær bør du for alle del passe på å ha i skapet denne åvren. Her fra Paul og Joe. Foto: Foto: Stella
Publisert Oppdatert

En ny sesong er endelig her og det betyr at en oppfriskning av garderoben er på sin plass.

Men hvilke av vinterens trendplagg kan du beholde og hva bør du kvitte deg med?

Svaret finner du i guiden vår under!

Del

Behold fra forrige sesong

Mange av vinterens trender går over i vårmoten. Her er plaggene du bør ta vare på.

Denim

Denne sesongen skal det være denim i alle varianter, enten du vil ha bukse, topp, skjorte, kjole eller shorts. Aller helst skal du bruke flere denimplagg samtidig. Vårens flotteste variant er helt mørk blå og uvasket, som sett hos Stella McCartney og Derek Lam.

Spisse pumps

De kuleste skoene i høst hadde spiss tå og trenden kommer for fullt i vårsesongen. La både høye pumps og lave sko være spisse denne våren.

Skinnbukse

De sexy buksene var et must i høst, og gjelder fortsatt denne sesongen. Sats gjerne på et par i ankellengde og bruk dem flittig før det blir for varmt ute.

Lange skjørt og kjoler

Maxikjolen og -skjørtet er essensielle nøkkelplagg i vår. Mest sannsynlig har du allerede en variant liggende, og du kan trygt skaffe deg enda flere.

Dressbukse

Dette var et av høstens viktigste nøkkelplagg, og kommer enda sterkere i vår. Nå kan du velge om du vil ha et par korte, smale dressbukser eller lange bukser med sleng i ekte 70-talls stil.

Beige

Høstens mest dominerende fargetrend var beige, og du kan trygt beholde disse fargene i vårgarderoben din. Alt fra lyse puddertoner til kamel er superhot fortsatt.

Skjorte

Den klassiske skjorten med knapper blir et viktig nøkkelplagg i også i vårens garderobe. Du bør både ha den klassiske hvite skjorten og en mer fargeglad variant i skapet.

Buksedress

Buksedressen titter støtt og stadig frem i motebildet, og denne våren i større grad enn på lenge. Velg gjerne en 70-tallsinspirert variant i glade farger for det ultimate vårantrekket.

Pakk bort til senere

BEHOLD: Jumpsuiten, skinnbukser, spisse sko, maxikjolen og alt innen denim er fortsatt helt riktig i vår.
BEHOLD: Jumpsuiten, skinnbukser, spisse sko, maxikjolen og alt innen denim er fortsatt helt riktig i vår. Foto: Foto: Stella

Enkelte av trendplaggene er ikke like gjeldende akkurat nå, men kommer med sikkerhet tilbake i motebildet. Noen av dem allerede til neste sesong.

Prangende halskjeder

Joda, halskjedene gjelder fortsatt, men nå skal de være litt strammere i stilen enn før. Pakk bort smykkene med strass og store steiner, og sats på smykker med rene linjer uten for mye dilldall.

Paljetter

Til våren føles det mer riktig med blanke og skinnende stoffer enn glitrende paljetter. Gå heller for metalliske plagg som sett på visningen til Alexander Wang, Burberry Prorsum og Balmain.

Strikk

Den myke strikkejakken er fortsatt god å ha til kalde kvelder, men en strammere blazer eller skinnjakke er hakket kulere i vår. Pakk bort strikkejakken til høsten er her igjen.

Uniformsjakken

Akkurat denne sesongen står ikke uniformsjakken så veldig sterkt, mange fikk nok en overdose av denne for noen sesonger siden. Dropp korpsknappene, og sats heller på en trenchcoat, anorakk eller tykk blazer isteden.

Fløyel

Dette stoffet er en gjenganger på til høstsesongene, men blir for tungt og dystert om våren. Pakk det bort og ta det fram til høsten igjen.

Nagler

Naglene har vært i motebildet i mange sesonger på rad, men har forsvunnet litt denne våren. Det er greit med en liten pause, men ta vare på naglene til en annen gang.

Dette kan du kaste

Disse trendplaggene blir nok borte fra motebildet en god stund framover, og kan trygt fjernes fra klesskapet for å gi plass til andre plagg.

PAKK BORT: Fløyel, prangende smykker og nagler kan du pakke bort enn så lenge.
PAKK BORT: Fløyel, prangende smykker og nagler kan du pakke bort enn så lenge. Foto: Foto: Stella

Alt med skulderdekorasjoner

I fjor kunne man knapt kjøpe en topp uten at det dinglet eller glitret fra skuldrene. Nå er vi lei.

Jeggings

Jeggings skulle være den perfekte kombinasjonen mellom jeans og leggings, og var i alle kjedebutikkene i fjor. Behagelig? Ja. Fint? Nei.

Clogs

Chanel slo et slag for treskoen i fjor vår, og selv om det fortsatt er mye sko og sandaler med trehæler nå til våren, kan vi la den typiske klumpskoen ligge.

Magetoppen

Titt og ofte er det noen som vil dra inn den korte magetoppen tilbake i motebildet. Hvis du ikke er en av de få med svært veltrente magemuskler, kan du gjøre deg selv en tjeneste og kaste denne i søpla.

Tights

Ja, det er praktisk og behagelig, men nå må tightsen ut av skapet. Bruk heller en vanlig strømpebukse eller en bukse i tynt stoff. Eventuelt kan du slippe unna med en skinntights.

Skulderputer

Trenden med de ekstremt spisse skulderputene er over nå. Kast, eller klipp ut selve putene i jakken eller toppen.

Haremsbukse

De posete buksene var behagelige, men ikke akkurat et klassisk plagg det er verdt å samle på. Om du liker løse bukser, kan du heller satse på en løs dressbukse i vår.

Posete oversize-vesker

De kjempestore, posete veskene kan du kvitte deg med, nå er det mer konservative og strammere veskene som gjelder. Om du vil ha en stor veske, er den klassiske shopper-vesken eller poseveskene inspirert av Jil Sander kule alternativer.

Les også:

Den spisse tåen er tilbake

20 motekupp under 200 kroner

KAST: Jeggings, spisse skuldre, clogs og haremsbukser er trendplagg du kan kvitte deg med.
KAST: Jeggings, spisse skuldre, clogs og haremsbukser er trendplagg du kan kvitte deg med. Foto: Foto: Stella

Denne må du ha i skapet

Plaggene som alltid funker

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning