Trendy ryggsekker

Ryggsekken er populær som aldri før

Er du en av dem som sverger til ryggsekk istedenfor veske eller bag, bør du i alle fall investere i en fin en.

Publisert Oppdatert
TRENDY: Den lille tursekken som mange av oss kjenner fra skog og mark, Fjellräven Kånken, er trendy og med i motebildet. Passer både for ham og henne.
TRENDY: Den lille tursekken som mange av oss kjenner fra skog og mark, Fjellräven Kånken, er trendy og med i motebildet. Passer både for ham og henne. Foto: Foto: Finn de Lange
KLASSISK: Dersom du velger å investere i en klassisk designersekk, kan kanskje denne fra Louis Vuitton være noe for deg?
KLASSISK: Dersom du velger å investere i en klassisk designersekk, kan kanskje denne fra Louis Vuitton være noe for deg? Foto: Foto: Seanjohn.com

Nordmenn reiser mye året rundt og vi observeres stadig vandrende rundt i storbyer med en liten dagstursekk - mange med en eller annen firmalogo på.

Både gutter og jenter, kvinner og menn bruker sekk flittig, og ryggsekken er blitt en del av basisgarderoben for mange.

Likevel er det mang en fashionista og moteriktig jente eller gutt som har nektet å ta i bruk den praktiske sekken. Dette kan det bli en slutt på til neste sesong.

Sekk er in

Ryggsekken er nemlig veldig trendy til våren og sommeren - i hvert fall hvis vi skal tro de ulike store moteskaperne.

Designere og motehus som blant andre Alexander Wang, Rick Owens, Louis Vuitton, Prada og Balenciaga har nemlig sekk med i sine kolleksjoner for kommende sesong.

I tillegg skriver magasinet Details om ryggsekken som tilbehør. Bladet nevner også den lille sekken Kånken fra det svenske merket Fjellräven.

Kånken er i skuddet som aldri før, og faktisk så trendy at Fjellräven har åpnet egen butikk i New York.

Selv om mange forbinder Fjellräven med turer i marka så er den nå altså veldig moteriktig. Den passer dessuten også godt til både ham og henne.

Kommet for å bli

Og visste du at det også er superhot med sokker i sandalene den kommende vår- og sommersesongen? Da kan det jo være greit å matche antrekket med en finere ryggsekk.

For deg som foretrekker å bruke ryggsekken til turbruk, har vi tidligere presentert en test av ultralette tursekker som kanskje kan være noe for deg som ikke satser på ryggsekken som et rent motetilbehør.

Vi spurte stylist, Anette von Osten, om hva hun synes om at ryggsekken er i motebildet.

- Personlig så har jeg litt vanskeligheter med den trenden som oppsto på 90-tallet, men en liten ryggsekk i skinn med litt fasong er tross alt bedre enn ryggsekk i nylon med stor logo på, sier von Osten til klikk.no.

- Ryggsekken må heller ikke være for liten. Det var jo også populært en stund. En veske som ser ut som en ryggsekk er litt harry, mener von Osten før hun legger til at den lille ryggsekken er tydeligvis kommet for å bli, også i motebildet.

Se bilder av trendy sekker fra ulike designere og motehus i bildegalleriet over.

Les også:

Seks enkle tips til rene skinnsko

Se yngre ut med fyldige lepper

Bli vakker for under 100 kroner

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning