Oslo Fashion Week

Fretex rocker moteuka

Fretex Redesign gir nytt og moteriktig liv til gamle klær.

Publisert Oppdatert
FAVORITT: Mariann Thomassen elsket denne jumpsuiten med Coca-Cola mønster fra Fretex Redesing sitt moteshow.
FAVORITT: Mariann Thomassen elsket denne jumpsuiten med Coca-Cola mønster fra Fretex Redesing sitt moteshow. Foto: Foto: Stella

- Det er utrolig hva de kan få til!, sier Mariann Thomassen fra Surferosa begeistret.

Vi har akkurat sett Fretex sin motevisning under åpningen av Oslo Fashion Week. Her viste de fram brukte klær som hadde fått nytt design.

- Det var veldig sprekt og festlig, med masse morsomme, små detaljer. Jeg så masse jeg selv har lyst på, spesielt Coca Cola-dressen. I loved it!, sier hun til Klikk Mote, og legger til at hun selv og Surferosa alltid har brukt masse klær fra Fretex.

Askepotthistorie

Selv kaller Fretex det hele en Askepotthistorie. Klær som folk ikke ønsker lenger og dermed har kastet, får nytt og spennende liv gjennom prosjektet Fretex Redesign.

- Fretex Redesign produserer redesign i forskjellige størrelser. Stoffene settes sammen for hvert enkelt plagg. Designet produseres i begrenset mengde og resultatene blir noen sjeldne perler, sier prosjektleder Katarina Grønmyr.

Temaet for mandagens visning var kjærlighet, både til mennesker og til miljøet gjennom gjenbruk av gamle klær.

- Vi foregriper Valentine litt og lar visningen være preget av rødtoner, hjertebank og varme følelser, forteller Katarina.

Inspirert av 60-tallet

På catwalken så man klær som tydelig var inspirert av både 60-, 70- og 80-tallet.

Kjoler, skjørt, jakker og bluser med referanser til 60-tallet falt også i smak hos Klikk Motes redaksjonssjef Cecilie Eggen og Julie Christine Botnen som er skjønnhetsansvarlige i Det Nye.

- I love, love, love. Dette synes jeg var kjempe gøy, sier Julie.

- Jeg digga det! Særlig jumpsuitene og draktene som minnet om Dior sine First Class Flight Attendant drakter fra 60-tallet, skyter Cecilie inn.

Dette sier Julie seg skjønt enig i.

I tillegg til de fantastiske draktene, ble det også vist bukser med 70-tallssnitt og kjempe kule topper som Cecilie med en gang satte på ønskelisten sin.

Guttene sine klær var preget av 80-tallet med store skjorter og vide, opprullede bukser som ble holdt oppe enten med bukseseler eller belter.

Se et utvalg av klærne fra motevisningen i bildegalleriet over.

Trendy med gjenbruk

Trendanalytikere spår at gjenbruk kommer til å bli en stor trend fremover.

Når man bruker second hand klær, har man også muligheten til å få en helt særegen og individuell stil. I tillegg tar man hensyn til både miljøet og sin egen lommebok - noe som ikke akkurat er dårlige bieffekter.

Fretex er en attføringsbedrift, og plaggene som ble vist på motevisningen er laget av personer som jobber på bedriftens systuer.

Plaggene blir så solgt på Fretex Unika, i utvalgte design butikker og direkte til bedrifter.

Les mer og se video:

Norsk mote for pysete

Backstage på Oslo Fashion Week

Les mer og se bilder: Grønn mote i fokus

Les også: Kjøp brukt til ungene

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning