Kongen av stilskifter:

Michael Jacksons mange antrekk

Den legendariske hvite hansken var bare krydderet i Michaels spektakulære garderobe.

Publisert Oppdatert
GULL: Metallfarger, militæret og rustninger inspirerte Jacko gjennom hele hans karrière - men særlig på 80-og 90-tallet.
GULL: Metallfarger, militæret og rustninger inspirerte Jacko gjennom hele hans karrière - men særlig på 80-og 90-tallet. Foto: Foto: Stella
1992: En energisk Jackson viser gladelig frem signatursokkene sine.
1992: En energisk Jackson viser gladelig frem signatursokkene sine. Foto: Foto: Stella

Michael Jackson (1958-2009) var ikke bare kongen av pop, han var ikke minst kjent for sine fantastiske klær, som i løpet av en så lang karrière spenner ganske bredt.

Det er særlig de legendariske hvite sokkene, og den hvite hansken som ble hans signatur på scenen.

Les også: Michaels 10 beste låter

Michael Jackson kort oppsummert

Som barnestjerne på 70-tallet så vi han med afrosveis, slengbukser og platåsko der han opptrådte sammen med søsknene sine i The Jackson Five.

I 1972 ønsket plateselskapet å satse på Michael som soloartist, og gradvis utvikler han sin personlige stil til stilen han skal applauderes for utover 80-tallet.

I 1979 lanseres Off the wall, og vi ser at en voksnere Michael begynner å ta form. Stilen blir mer renskåren, med svart smoking på cover, og de lysende hvite sokkene som står i sterk kontrast til de svarte skoene.

Les også: Det Nye-journalist Madeleine Dahls sin rørende blogg om Michaels Jacksons død

Utover 1980-tallet blir Michaels stil sterkere etterhvert som han blir eldre. Han kler seg gjerne i paljettbelagte jakker med sterke militære referanser, - en stil han fortsetter med til langt utpå 1990-tallet.

Den karakteristiske røde skinnjakka fra Thriller (1982) og det svarte skinn-ensemblet fra Bad (1987) skapte en illusjon av maskulinitet og tøffhet. Samtidig viser han evne til store stilskifter à la Madonna, hvor han går fra svart tøff bikerdress til sleek hvit 1930-talls gangsterdress på ett og samme album. Høyvannsbuksene var ikke minst et signaturtrekk fra Jackson. Helst i uslåelig kombinasjon med de hvite sokkene.

Les også: 50 år med kongen av pop

Det er ingen tvil om at som stilikon, var Michaels storhetstid på 1980-tallet.

På 1990-tallet fortsetter han med militærinspirerte klær og scenekostymer, gjerne prangende med mye paljetter, glitter og overdådige detaljer. Sceneklærne er fantastiske, oppsiktsvekkende og har gjerne elementer av metall. Det er tydelig at komfort aldri har kommet i forsetet for kongen av pop.

Les også: Disse trendene er for tyvstartere

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning