Klærne som virker som en magnet på ham

Mer sex for kvinner i rødt

Ikke bare okser tenner på røde kluter. Se kjendiskvinnenes ildrøde antrekk.

Publisert Oppdatert
Det er velkjent at både bavianer og sjimpanser tiltrekkes av hunner som viser fram den røde rumpen sin.

Det som har vært en dårlig skjult hemmelighet blant det smukke kjønn, er nå behørig dokumentert: Røde klær betyr grønt lys.

Mer sexy

Den rødkledde damen på festen får mest oppmerksomhet fra mennene, viser en undersøkelse forskere ved universitetet i Rochester har publisert.

Kanskje er det derfor verdens vakreste og mest kjente kvinner trekker i ildrødt ved de helt store anledningene? Ellers er det jo en ulempe med fargen at antrekket går i ett med den røde løperen.

Mennene som deltok i undersøkelsen skulle gi «tiltrekningspoeng» til kvinner, som var kledd i ulikt fargede klær. Forsøkspersonene ga klart høyere poengsum til de rødkledde. Kvinnene i rødt var rett og slett mer sexy.

Rausere mot rødkledde

- Noe så allestedsnærværende som fagre kan ha en effekt på atferden vår, sier forskeren Andrew Elliot til New York Daily News.

Mennene ble også spurt om hvordan de ville oppføre seg hvis de skulle på date med de forskjellige kvinnene, og hadde 100 dollar å bruke. Her viste det seg at herrene var tilbøyelig til å være mer spandable mot damene i røde antrekk.

Baviantiltrekning

Studiet, som skal publiseres i et kommende nummer av «Journal of Personality and Social Psychology», skal være det første som påviser en sammenheng mellom fargen rød og menneskers innbyrdes reaksjoner.

Forskerne mener at det kan handle om sosialt betingede forhold, men at undersøkelsens resultat også kan skyldes biologi.

- Det er nemlig velkjent at både bavianer og sjimpanser tiltrekkes av hunner som viser fram den røde rumpen sin, sier Elliot.

Det er også verdt å nevne at selv om rødt simpelthen skriker «HOT!!!», så ga fargen ikke noe utslag på hvordan mennene oppfattet kvinnenes troverdighet, intelligens eller vennlighet, skriver New York Daily News.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning