Makeup med lys og skygge

Framhev dine beste trekk

Med riktig bruk av lys og skygge fremhever du dine beste trekk. Vi viser deg hvordan du får større øyne og kyssemunn – steg for steg.

FØR OG ETTER: Ved å bruke lys og skygge, kan du fremheve trekkene dine.
FØR OG ETTER: Ved å bruke lys og skygge, kan du fremheve trekkene dine. Foto: Foto: Renate Torseth
Publisert Oppdatert
FØR: Her har det bare blitt brukt litt concealer og foundation. Huden er jevn og fin, men beinstrukturen kommer dårlig frem uten bruk av lys-og skyggeteknikk.
FØR: Her har det bare blitt brukt litt concealer og foundation. Huden er jevn og fin, men beinstrukturen kommer dårlig frem uten bruk av lys-og skyggeteknikk. Foto: Foto: Renate Torseth
ETTER: Lys og skygge har blitt lagt slik at ansiktstrekkene kommer bedre frem.
ETTER: Lys og skygge har blitt lagt slik at ansiktstrekkene kommer bedre frem. Foto: Foto: Renate Torseth

Tommelfingerregler

De mørke fargene du bruker til skyggelegging bør være matte, altså helt uten skimmer.

Highlight kan gjerne ha litt skimmer, men det er ikke nødvendig.

Jo mer skimrende highlighten er, jo sterkere blir effekten.

Bare bruk av concealer og foundation kan gjøre ansiktet flatt og konturløst, men da kan solpudder bli din redning!

Solpudder kan gjøre mer enn bare å gi glød og farge til ansiktet.

Det kan enkelt brukes for å skulpturere ansiktet, fremheve dine beste trekk og kamuflere det du ikke er så fornøyd med.

Bruk et solpudder som er matt på farge, og ikke for oransje.

Her kan du se, trinn for trinn, hvordan man får større øyne, større lepper, høyere kinnbein og smalere nese.

Men aller først - en liten ordliste.

Ordliste

Lys base

En matt eller nesten helt matt lys øyenskygge. Dette er en form for grunning som trekker til seg fukt og fett på lokket slik at skyggene sitter bedre, samtidig som det gjør øyenlokket lysere.

Highlighter

Produkt som skal lysne et område på huden. Kan være en lys skimrende øyenskygge, eller et skimmerprodukt beregnet på kinnbein og neserygg. Bruk aldri helt kritthvit highlighter, uansett hvor lys hud du har. Det vil se unaturlig ut.

Skygge

Produkt som skal mørkne et område på huden. Ved å skyggelegge, skapes det dybde i ansiktet. Skyggeleggingsprodukter bør være uten skimmer og ganske lik din egen hudfarge, bare mørkere. Da får du et naturlig resultat.

REDAKSJONEN TESTER: Disse budsjettfavorittene vet vi funker

Som skyggeleggingsprodukt kan du for eksempel bruke et solpudder uten glitter og skimmer, eller en foundation som er litt mørkere enn din egen hudtone.

Duse

Makeupartister kaller det gjerne å softe. Dette er teknikken med å duse ut for eksempel en øyenskygge, slik at overgangene ikke blir skarpe. Det er veldig viktig å duse ut alle kanter slik at resultatet ser naturlig ut.

Global

Global eller globallinjen på øynene er området der øyeeplet begynner og lokket ofte lager en "knekk" når øyet er åpent. Mange mennesker har en naturlig skygge i globalen. Det er vanlig å forsterke denne skyggen for å markere øynene, gi dybde og få dem til å se større ut.

Store, vakre øyne

Følg oppskriften og få et knockoutblikk med dybde og intensitet.

Grunning:

Start med å legge en lys baseskygge fra vippekant og opp til brynet. Den bør være matt, eller ha veldig lite skimmer for at det skal se naturlig ut.

Highlight:

Legg deretter en lys highlight/skimmerskygge under øyenbrynet og innerst i øyekroken. På denne måten ser øyet større ut. Dus alle kanter godt.

Skyggelegging:

Nå skal du legge en mørk, matt øyenskygge. Da er det en fordel å ha to koster for hånden - en som du legger skyggen med, og en som du duser med. Start i globalen og jobb deg opp på øyebeinet.

Avslutningen i øyekroken skal bare anes, her skal det ikke være noen harde kanter. I ytterkanten skal formen være lik en trekant, husk å duse kantene godt.

Legg skyggen fra globalen opp og litt ut på øyebeinet, og dra fargen ned mot vippekanten. Fyll inn cirka 2/3 av øyenlokket. Det skal alltid være lysest innerst i øyekroken. Hvit kajal på våtkanten og svart maskara gir øyet det lille ekstra.

Makeup: Cecilie H. Eggen. Hår: Cathrine Andreassen/Hope Hair. Modell: Denise/Team Modeller

 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning