MÅNEDENS PORTRETT:

- Trender er det verste jeg vet!

Kristin Gjelsvik (29) er opptatt av helt andre ting.

KRISTIN MOT STRØMMEN: Kristin Gjelsvik (29) har alltid gått sine egne veier. Det har ført til både arbeidsledighet, bloggsuksess og sammenbrudd. Men mest av alt en urokkelig tro på seg selv.
KRISTIN MOT STRØMMEN: Kristin Gjelsvik (29) har alltid gått sine egne veier. Det har ført til både arbeidsledighet, bloggsuksess og sammenbrudd. Men mest av alt en urokkelig tro på seg selv. Foto: Ida Bjørvik
Publisert Oppdatert

KRISTIN GJELSVIK

Alder: 29

Yrke: Selvstendig næringsdrivende. Driver bloggen Styleconnection, og har sitt eget klesmerke, som også heter Styleconnection.

Født: 22. februar 1986

Sivilstatus: Bor i Oslo med samboeren Dennis Poppe Thorsen (24).

- Om jeg har klart å bidra til at noen der ute har fått bedre selvtillit, er det helt fantastisk, sier Kristin.
- Om jeg har klart å bidra til at noen der ute har fått bedre selvtillit, er det helt fantastisk, sier Kristin. Foto: Ida Bjørvik

Hun kommer hastende gjennom regnet, nærmere en time senere enn tidspunktet som først ble avtalt. Den første beskjeden om forsinkelse kom tidlig. Kristin holder på å flytte, og midt oppi vrimmelen av esker og utvask har det gått litt i ball.

– Herregud, beklager! Huff, med dette flyttekaoset har jeg ikke kontroll på noen ting.

Det er bare noen dager siden hun og kjæresten Dennis Poppe Thorsen (24) overtok nøklene til sitt nye hjem som de har kjøpt sammen på Grünerløkka i Oslo. Hun er stresset. Stresset, men blid.

– Jeg kan ikke huske sist jeg betalte en regning, og så skal vi reise på ferie i morgen. Vi skal være borte en hel måned. Det går jo ikke! Jeg vet ikke hvor jeg har kofferten en gang, sier hun og ler.

Paradise-bobla

Du husker kanskje Kristin Gjelsvik (29) fra «Paradise Hotel», «Robinson-ekspedisjonen» eller «Bloggerne». Om ikke, kan du ha fått med deg bloggen hennes Styleconnection, der hun skriver om alt fra rot i huset til sex og kjæresteproblemer.

På tre år har hun gått fra en anonym tilværelse som salgssjef i klesbransjen, til å bli en av landets mest populære bloggere og eier av eget klesmerke.

– Hektisk. Det oppsummerer de siste årene ganske greit. Hektisk og veldig stressende, sier hun i et åpenhjertig intervju med Det Nye.

Kristins suksesshistorie startet et sted hun aldri selv kunne ha tenkt seg: På «Paradise Hotel». Det var en venninne som meldte henne på, og vips, så var hun plukket ut til å reise. Hun hadde trygg, fast jobb og hadde selv ikke tenkt tanken om at dette kunne være aktuelt for henne. Likevel appellerte det.

– Da jeg fikk beskjeden om at jeg skulle til Mexico, tenkte jeg: «Nå har jeg enten alt å tape, eller alt å vinne. Det kommer an på hvordan jeg spiller kortene mine.» Allerede da begynte jeg å tenke business, forteller Kristin.

For litt tid på TV kunne jo ikke skade, om hun fulgte noen enkle kjøreregler.

– Jeg var voksen nok til å oppføre meg. Jeg sa til meg selv at så lenge jeg ikke slang dritt eller lå med noen, og ellers var en jovial, ålreit, omgjengelig og hyggelig person, kom jeg til å gå seirende ut av det. Og det gjorde jeg.

Da hun kom ut av hotellet sto Kristin uten jobb. Ikke på grunn av deltagelsen i reality-programmet, vel å merke. Arbeidsledigheten kom av en kommunikasjonssvikt med sjefen. Like fullt sto hun uten inntekt, etter tre måneder med sprell og moro.

– Det var helt katastrofe. Jeg hadde gjeld, masse restskatt og tenkte: «Hva faen gjør jeg nå?»

Hun brettet opp ermene og bestemte seg: Den nyvunne kjendisstatusen skulle melkes. Det som kunne ha endt med noen stakkars femten minutter i rampelyset, skulle bli til karriere.

– Mange tror at verden automatisk ligger for dine føtter når du har vært på TV, men sånn er det ikke. Det krever et intenst pågangsmot og hard jobbing. Det har jeg i massevis. Jeg har alltid vært et arbeidsjern og karriere har kommet først. Alt i alt er det å være med på «Paradise» det smarteste jeg har gjort.

Ikke opptatt av trender

Kristin har på noen måter levd livet sitt litt baklengs. Allerede som 18-åring kjøpte hun leilighet i Bergen med sin daværende kjæreste. Tre år senere var de forlovet, og eide både bil og hund. Da hun innså at forholdet var over tok det fort slutt. Noen uker etter bruddet fikk hun ny jobb og flyttet da til Oslo.

– Det var på en måte da livet mitt begynte, og jeg kunne rase fra meg, forteller hun.

Karrieren i klesbransjen begynte tidlig i tenårene, da hun fikk jobb som ekstrahjelp i en butikk i Bergen. Til tross for moteinteressen, er hun langt fra opptatt av å følge trendene til enhver tid.

Mens andre går i slengbukser og blondekjoler, kler Kristin seg heller i fargesprakende antrekk, leopardmønstrede rulleskøyter og skyhøye platåsko. 

– Det er det verste jeg vet, akkurat det med trend. Det er et dødfødt begrep, sier Kristin.

Hun synes Norge preges av en saueflokkmentalitet, som gjetes av noen få enkelte.

– Du har moteeliten som står i tet, og så er det bare å følge etter. Det er så trist å se hvor lite personlighet det er i stilen til folk. Du skal ikke måtte dra på shopping for å være kul. Ikke har vi råd til det heller, å slenge oss på hver eneste trend, sier hun.

Hun ønsker å snu det, om så bare bitte litt. Kristin blir glad når hun kan lese i kommentarfeltet at takket være henne, er det noen som tør å kle seg i akkurat hva de vil på skolen.

– Da vet jeg at jeg har gjort noe riktig. Om jeg har klart å bidra til at noen der ute har fått bedre selvtillit, er det helt fantastisk, sier hun.

 

Kroppen er som den er

Hvordan er ditt eget selvbilde?

– Det er bra. Jeg er nok ikke så flink til å si til meg selv at jeg ser bra ut. Jeg er klar over mine problemområder, men jeg går nå rundt i byen med denne dvaske magen, og cellulittene begynner jo å komme. Jeg får ikke knekk av den grunn, forteller hun.

I bloggarkivet finner du bilder av både rotete leilighet og denne «dvaske» magen hun snakker om. I mars i år la hun ut et bilde av seg selv på stranden under tittelen #meandmyrealbody.

Der viste hun kroppen sin akkurat som den var. Uten å stramme inn noen steder. Innlegget er delt over fire tusen ganger.

– Akkurat det der gjorde jeg litt for meg selv. Jeg er ikke usikker, men jeg vet at jeg ikke har midjen til Fotballfrue. Da jeg hadde lagt ut bildet tenkte jeg bare: «Åh, så deilig. Sånn er jeg, nå snakker vi ikke mer om det».

- Vil jeg bli kvitt kvapsemagen må jeg trene. Og det er det verste som finnes. Jeg vil heller flytte ut og inn av en leilighet tusen ganger, enn å gå på trening. Det er jo bare en mage, sier hun.

 

Skaper sitt eget univers

Kristin er opptatt av å være ærlig både på bloggen og i det virkelige livet. Hun hater fasade, og skjønner godt hvorfor mange rynker på nesen når hun sier at hun er blogger. Det første bloggeventet hun var på, gjorde sterkt inntrykk.

Les hele intervjuet med Kristin Gjelsvik i Det Nye 14, som er i salg nå!
Les hele intervjuet med Kristin Gjelsvik i Det Nye 14, som er i salg nå!

– De eventene er det verste jeg kan gå på, med den ovenfra og ned-stemningen som ofte er der. De måler hverandre opp og ned og himler med øynene. Det kan være juni, men de går med pels, for det kommer til å være in til høsten. Ingen spiser cupcakes, fordi ingen spiser sukker og alle drikker grønne juicer, skjønner du? 

Kristin bestemte seg for at dette var en verden hun ikke ville være en del av. Hun ville skape sitt eget univers.

På «Paradise Hotel» hadde hun gått rundt i baggy klær og kjørt sin egen stil. Det merket hun at folk digget. Altså kunne hun fortsette med det.

– Jeg vil at bloggen min skal være et fristed fra alt det andre som finnes der ute. Selvsagt er jeg opptatt av det visuelle, og vil ta fine bilder, men ikke alltid. Og hvis jeg gjør det, prøver jeg å balansere ut i teksten, sier hun.

- Vil være et godt forbilde

Å være et godt forbilde for de mange som surfer på nettet, synes hun er viktig. Hun mener det er et ansvar flere kunne vært seg bevisst.

– Det er ikke alle som er like gode forbilder. De er fullstendig klar over det, men gjør ingenting med det. Det synes jeg er trist å se. De framstiller livene sine som rosa og perfekte, og det er umulig å få til et sånt liv. Det går ikke an å oppnå. Du krangler med kjæresten din og du har dårlige dager. Jeg synes det er viktig å vise at ikke alt er en dans på røde roser, sier hun.

Gjør du deg ikke veldig sårbar med å være så ærlig?

– Jeg synes du gjør deg mer sårbar om du ikke er det. Jeg tror du gjør deg selv en tjeneste om du sier at i dag er ikke en god dag. Da slipper du den fasaden, sier hun.

Intervjuet kan leses i sin helhet i Det Nye 14, som er i salg nå.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning