SJOKOLADE:

Lag din egen Snickers (nå som det er tomt i hylla)!

Og bytter du ut sukkeret med dette, blir sjokoladen sunnere uten at smaken av (relativt) ekte vare forsvinner.

SUKKERFRI SNICKERSSJOKOLADE: - Det krever litt ingredienser å lage snickersen sunnere, men i gjengjeld får man en proteinrik, sukkerfri og nydelig snickers sjokolade som smaker relativt likt ekte vare, sier mat- og treningsblogger Linda Marie Stuhaug til Det Nye.
SUKKERFRI SNICKERSSJOKOLADE: - Det krever litt ingredienser å lage snickersen sunnere, men i gjengjeld får man en proteinrik, sukkerfri og nydelig snickers sjokolade som smaker relativt likt ekte vare, sier mat- og treningsblogger Linda Marie Stuhaug til Det Nye. Foto: Linda Marie Stuhaug
Publisert Oppdatert
EN SUNNERE VARIANT: - Det krever litt ingredienser å lage snickersen sunnere, men i gjengjeld får man en proteinrik, sukkerfri og nydelig snickers sjokolade som smaker relativt likt ekte vare, sier mat- og treningsblogger Linda Stuhaug til Det Nye.
EN SUNNERE VARIANT: - Det krever litt ingredienser å lage snickersen sunnere, men i gjengjeld får man en proteinrik, sukkerfri og nydelig snickers sjokolade som smaker relativt likt ekte vare, sier mat- og treningsblogger Linda Stuhaug til Det Nye. Foto: Med tillatelse fra Linda Stuhaug

Vi er mange som elsker Snickers. Kombinasjonen av salte peanøtter og søt sjokolade og karamell er uslåelig.

Så da nyheten om at sjokoladeprodusentene tømmer hyllene for klassikeren eksploderte denne uken, var det mange som kjente et snev av søtsugpanikk.

Grunnen til at sjokoladen må trekkes tilbake, er nemlig at det er blitt funnet en rød liten plastdings i én av dem, ifølge NTB.

Men fortvil ikke, for det er fullt mulig å lage sin egen Snickers.

Og en som sitter på en gulloppskrift, er mat - og treningsblogger Linda Marie Stuhaug.

Hun beskriver Snickers-sjokoladen sin slik: Barene har en småseig bunn med smak av vanilje og peanøtter, etterfulgt av et godt lag karamell, crunchy nøtter og sjokoladetrekk rundt.

Snickersen er laget uten sukker

Ifølge Stuhaug kan sjokoladen faktisk lages sunnere - helt uten at du mister den deilige smaken.

- Det krever litt ingredienser å lage snickersen sunnere, men til gjengjeld får man en proteinrik, sukkerfri og nydelig snickerssjokolade som smaker relativt likt ekte vare, sier hun til Det Nye.

Og så gjelder det å få til en småseig bunn med smak av vanilje og peanøtt, etterfulgt av et lag karamell, tipser hun videre.

Resten av snickersen er kun peanøtter og sjokoladetrekket rundt.

- Hemmeligheten i bunnen er fibersirup, og i hele snickersen alternativ søtning av sukrinvarianter, legger hun til.

Vil du ha oppskriften? Klikk her. Psst. Du må hamstre inn litt vikingmelk til karamellen...

GULLET LIGGER I BUNNEN: - Hemmeligheten i bunnen er fibersirup, og i hele snickersen alternativ søtning av sukrinvarianter, røper Stuhaug til Det Nye.
GULLET LIGGER I BUNNEN: - Hemmeligheten i bunnen er fibersirup, og i hele snickersen alternativ søtning av sukrinvarianter, røper Stuhaug til Det Nye. Foto: Linda Marie Stuhaug

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning