LINDA STUHAUG: Driver bloggen lindastuhaug.blogg.no. Stuhaug har erfaring fra to år på kokk- og servitørlinja, men valgte tilslutt å uvikle seg innen helsefag fremfor kokkeyrket. Matbloggeren er også personlig trener og starter på ernæringsstudiet dette året. © Lindastuhaug.blogg.no

Vent litt før du begynner å rynke på nesen av denne brune, skrukkete frukten.

Daddelen er nemlig rik på fiber og en god kilde til kostfiber. Det beste av alt?

Den tørkede frukten kan også erstatte sukkeret i den populære snickerskaken, og likevel gjøre den seig, søt og myk.

– Jeg vet at flere er skeptisk til dadlene, men de kan ikke erstattes med andre ting, skriver Linda Stuhaug, en av Norges beste matbloggere om bruk av dadler i snickerskaken. 

Få flere oppskrifter på Linda Stuhaugs blogg

Nå trenger du ikke få dårlig samvittighet lengre av å spise snickerskake. Denne oppskriften er nemlig sunnifisert; uten hvitt, raffinert sukker og gluten.

Snickersbunn

180 g salte peanøtter, evt 50/50 med andre nøtter

80 g havregryn, bruk gjerne glutenfri

7 store, saftige dadler (140 g uten stein)

2 ss sukrin gold, eller annet søtningsmiddel

Væske: 15 g smelta smør/cocosa eller 3-4 ss vann

Framgangsmetode

Ha alle ingrediensene utenom væske i en «foodprosessor».

Kjør til en jevn, smuldrette masse – og juster med væska helt på slutten.

Kjenn på massen – den skal akkurat kunne formes med hendene.

Press ned i en bakepapirkledd form og sett i fryseren mens toppingen lages. Min form var 30×20 cm, og det synes jeg var perfekt i forhold til høyden på kaken.

FREMGANGSMÅTE: Denne snickerskaken er perfekt hvis du skal kose deg litt ekstra i helgen. © FOTO: LINDA STUHAUG (lindastuhaug.blogg.no)

Sjokolade-karamell topping

2 dl vikingmelk, evt. fløte/soyafløte/laktosefri fløte

40 g sukrin gold

15 g yaconsirup, evt. annet sirup eller honning

12 g smør

30 g sukkerfri, mørk sjokolade

Framgangsmetode

  • Bland sammen alle ingrediensene utenom sjokoladen i en stor bolle som tåler sterk varme og sett i mikroen.

 

  • Etter 5 minutter tar du bollen ut og rører litt. Sett den deretter inn igjen til du får en tykk, karamell-farget masse. Dette kan ta litt tid, men vil variere veldig fra mikro til mikro, så følg med underveis.

 

  • Når massen er ferdig, tilsetter du mørk sjokolade, og rører godt så alt smelter sammen.

 

  • Legg blandingen over snickersbunnen med en slikkepott og hakk litt nøtter til topping. Du kan også røre nøttene inn i sjokoladeblandingen, men det blir litt vanskeligere å fordele utover.

 

  • Sett i fryseren for avkjøling, og den er spiseklar etter et par timer.

Denne oppskriften tilhører henne og ble først publisert på Linda Stuhaugs blogg og Fitnessbloggen.

Saken har også vært publisert på shapeup.no tidligere, men er tatt fram igjen til glede for nye lesere.

SØTT OG SALT: Linda Stuhaugs snickerkake gir oss vann i munnen. © FOTO: LINDA STUHAUG (lindastuhaug.blogg.no)

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!