ROCKA INTERIØRTIPS:

- Egentlig var skoene ødelagt

Men så fikk Marte Nergaard Sollied (30) en god idè, og nå er de fine nok til å pynte opp stuebordet.

REDDET DEM MED GLITTER: Da det viste seg at de hvite skoene Marte Nergaard Sollied (30) hadde kjøpt i Stockholm hadde stygge svarte merker, limte hun like godt på masse grovt sølvglitter, og nå er de så fine at de får pynte opp stuebordet.
REDDET DEM MED GLITTER: Da det viste seg at de hvite skoene Marte Nergaard Sollied (30) hadde kjøpt i Stockholm hadde stygge svarte merker, limte hun like godt på masse grovt sølvglitter, og nå er de så fine at de får pynte opp stuebordet. Foto: Anne Bråtveit
Publisert Oppdatert
STUA TIL MARTE: - Jeg har alltid ønsket meg ei gammel bygårdsleilighet med stukkatur og rosett. Og jeg elsker at det er så høyt under taket! Lyskrona ble kjøpt på 75% salg for ca 10 år siden og endelig har den fått et perfekt tak å henge i. Har forsøkt å stramme opp den romantiske arktiekturen med noen rette linjer og sorte elementer. Glassbordet er både enkelt design, ser eksklusivt ut og er superpraktisk ettersom du kan bruke de to delene separat når du får flere gjester. Best av alt er prisen; Ikea kr 395,-!
STUA TIL MARTE: - Jeg har alltid ønsket meg ei gammel bygårdsleilighet med stukkatur og rosett. Og jeg elsker at det er så høyt under taket! Lyskrona ble kjøpt på 75% salg for ca 10 år siden og endelig har den fått et perfekt tak å henge i. Har forsøkt å stramme opp den romantiske arktiekturen med noen rette linjer og sorte elementer. Glassbordet er både enkelt design, ser eksklusivt ut og er superpraktisk ettersom du kan bruke de to delene separat når du får flere gjester. Best av alt er prisen; Ikea kr 395,-! Foto: Anne Bråtveit
Marte Nergaard Sollied er grafisk designer, og har tidligere jobbet for både Det Nye og Det Nye Shape Up. Hun bor på Fredensborg i Oslo i en gammel bygård fra 1891. Du finner henne på Instagram: @murta
Marte Nergaard Sollied er grafisk designer, og har tidligere jobbet for både Det Nye og Det Nye Shape Up. Hun bor på Fredensborg i Oslo i en gammel bygård fra 1891. Du finner henne på Instagram: @murta Foto: Anne Bråtveit

- Skoene kjøpte jeg billig på salg i Stockholm. Jeg likte så godt modellen med de doble ankelreimene, men dessverre hadde den hvite tuppen fått stygge sorte merker i butikken, sier Marte Nergaard Sollied (30) til Det Nye.

- Så da limte jeg like godt masse grovt sølvglitter på da jeg kom hjem.

Nå pynter skoene opp et bord i stua i den rocka leiligheten hennes i Oslo - sammen med en fjærkrage og et par fine bøker.

- Motebøker får jeg aldri nok av og de er fine innredningsdetaljer. Fjærkrona er egentlig en krage/smykke tror jeg, men synes den var vel så kul slik.

Rocka romantisk interiør

Marokkanske sementfliser på gulvene og dunkelt lys fra en lysekrone er førsteinntrykket når man kommer inn i trappegangen i den gamle bygården midt i Oslo sentrum, der hvor Marte bor.

Mye takhøyde, stukkatur og rosetter danner rammene inne i leiligheten. Gjennom høye vinduer faller dagslyset mykt inn i rommene og skaper en lys og luftig atmosfære.

– Jeg er et stemningsmenneske som elsker å gjøre det hyggelig rundt meg, og jeg hadde alltid drømt om en romantisk leilighet med sjel og historie i veggene. På kjøkkenveggen henger to kongeportretter av Kong Haakon og Dronning Maud, som understreker nostalgien.

– Portrettene er et sterkt barndomsminne fra mammas barndomshjem der vi pleide å feriere. Jeg passerte bildene på vei til soverommet hver kveld, og syntes de var noe av det vakreste jeg hadde sett.

Jeg har nok alltid hatt et hjerte for kongehuset, og det var en veldig rørende og hyggelig overraskelse da de fulgte med på flyttelasset hit, fra noen slektninger som visste jeg hadde ønsket meg dem.

Dilla på rosa

Lysekronen i stua har endelig fått et perfekt tak å henge i, etter at Marte fant den på sluttsalg for ca. ti år siden.

– Jeg har nok lengtet etter egen leilighet i veldig mange år, men i studieårene var det ikke aktuelt. Likevel hendte det at jeg kjøpte ting som jeg falt pladask for, for når du finner noe du liker, vil det uansett passe der du lander til slutt, sier Marte.

Hun har alltid vært svak for den romantiske stilen, så lyse marokkansk-inspirerte ting i pudderrosa, hvitt og sølv, faller hun lett for.

Men ettersom leiligheten i seg selv er så romantisk, synes hun det er viktig å få inn noen strammere elementer også, som rette linjer, et glassbord og svarte rammer.

– Akkurat nå har jeg sort-hvitt-stripedilla både i klær og interiør!

 

Svak for kupp

– Jeg elsker vakre kjoler, og ettersom de blir så sjeldent brukt, henger jeg gjerne favorittene på veggen. Kjolen på stue­veggen er fra H&M Concious Exclusive Collection 2014, og det var kjærlighet ved første blikk. På soverommet henger en kjole som ble kjøpt i Spania tidligere i år.

– Den var som sydd for meg, og kostet bare 400 kr!

Marte elsker å gjøre kupp, og hun har et øye for det som har et potensial. Det runde bordet på kjøkkenet fikk hun for noen hundrelapper på Fretex, og med god hjelp fra en handy far ble bordbena forlenget og i passelig høyde som spisebord.

Glassbordet i stua som flere har trodd var et eksklusivt designbord koster kroner 379 på Ikea, og tv-benken er et gammelt sminkebord som er kjøpt på loppemarked.

– Jeg prøver å ha is i magen og vente til det dukker opp en kampanje dersom jeg ønsker meg noe som koster litt. I tillegg synes jeg interiøret får et mer personlig preg når man blander gammelt og nytt.

Marte er også glad i å lage ting selv, og deler noen av prosjektene sine på bloggen «Style notes».

– Noen ganger har jeg fått en idé til noe jeg vil ha, men så er det umulig å finne i butikk. Da lager jeg det like gjerne selv. Litt maling kan gjøre hele forskjellen noen ganger, eller litt kontaktpapir i sølv eller marmormønster. Det handler bare om å se mulighetene.

Hele reportasjen, og flere bilder fra Martes lekre leilighet, ser du i Det Nye 15.

KUPP GJORT PÅ FRETEX: Det gamle bordet fant vi på Fretex og det kan trekkes ut til større selskap. I utgangspunktet var det veldig lavt, så pappa var handy og forlenget beina. Ble veldig bra! Kongeportrettene av Kong Haakon og Dronning Maud er minner fra mammas barndomshjem, forteller Marte.
KUPP GJORT PÅ FRETEX: Det gamle bordet fant vi på Fretex og det kan trekkes ut til større selskap. I utgangspunktet var det veldig lavt, så pappa var handy og forlenget beina. Ble veldig bra! Kongeportrettene av Kong Haakon og Dronning Maud er minner fra mammas barndomshjem, forteller Marte. Foto: Anne Bråtveit
PYNTER MED PARFYME OG FJÆR: Speilkommoden på soverommet er jeg veldig glad i. Den har jeg fått i bursdagsgave av mamma, og har stått på pikerommet hjemme i nord. Parfymeflankonger og neglelakk er fine pyntegjenstander. Ellers går jeg ingen steder uten notatbok i veska! Man vet aldri når de gode ideene og inspriasjonen kommer.
PYNTER MED PARFYME OG FJÆR: Speilkommoden på soverommet er jeg veldig glad i. Den har jeg fått i bursdagsgave av mamma, og har stått på pikerommet hjemme i nord. Parfymeflankonger og neglelakk er fine pyntegjenstander. Ellers går jeg ingen steder uten notatbok i veska! Man vet aldri når de gode ideene og inspriasjonen kommer. Foto: Anne Bråtveit
ROCKA OG FEMININT: - I treskrinet har jeg perler, paljetter og diverse DIY-utstyr. Den sorte YSL-eska er  et smykke i seg selv. Skallen er kunstig og jeg synes den er litt rocka,  samtidig som den har noe feminint  og elegant over seg. Krystallglass Lee Broom fra Eske, sier Marte.
ROCKA OG FEMININT: - I treskrinet har jeg perler, paljetter og diverse DIY-utstyr. Den sorte YSL-eska er et smykke i seg selv. Skallen er kunstig og jeg synes den er litt rocka, samtidig som den har noe feminint og elegant over seg. Krystallglass Lee Broom fra Eske, sier Marte. Foto: Anne Bråtveit
HENGER OPP KJOLENE SINE: - Jeg elsker vakre kjoler og ettersom de så sjeldent blir brukt, bruker jeg dem som et interiørelement. Klær kan være kunstverk i seg selv. Denne kjolen er fra H&M Concious Exclusive Collection 2014 og det var kjærlighet ved første blikk.
HENGER OPP KJOLENE SINE: - Jeg elsker vakre kjoler og ettersom de så sjeldent blir brukt, bruker jeg dem som et interiørelement. Klær kan være kunstverk i seg selv. Denne kjolen er fra H&M Concious Exclusive Collection 2014 og det var kjærlighet ved første blikk. Foto: Anne Bråtveit

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning