Kvitt deg med cellulittene

Gode råd for rumpa

Hver dag ergrer 80 prosent av verdens kvinner seg over cellulitter. Her er tipsene til hvordan du kan redusere dem.

DRØMMER: Mange kvinner drømmer om en cellulittfri rumpe.
DRØMMER: Mange kvinner drømmer om en cellulittfri rumpe. Foto: Illustrasjonsfoto: crestock.com
Publisert Oppdatert

Har du problemer med cellulitter? Da er du ikke alene.

Så mye som opp mot 80 prosent av alle kvinner sliter med dette, og det er ikke lett å vite hva man skal gjøre med det.

Med utallige produkter på markedet, og mange kreative ingredienser, kan det være greit å vite hva cellulitter egentlige er og hva som virkelig kan hjelpe deg å få dem vekk.

Arven fra steinalderen

FETT: Cellulitter dannes av fett i det innerste hudlaget.
FETT: Cellulitter dannes av fett i det innerste hudlaget. Foto: FOTO: crestock.com

Cellulitter er arven fra steinalderkvinnene.

I motsetning til i dag ville kvinnene ha cellulitter, jo flere du hadde, desto flere menn fikk du.

Å ha cellulitter betydde at du hadde nok energi og næring til å bære frem et sunt og velfødt barn, noe mennene satte pris på.

Hva er det egentlig?

Cellulitter skyldes en kombinasjon av forskjellige ting.

Hovedårsaken er forstørrede fettceller i lokale områder på kroppen, ofte rumpe eller lår.

Grunnen er at disse cellenes fettnedbryting fungerer dårligere enn normalt, ofte av hormonelle årsaker. Disse fettcellene klemmer på de små blod-og lymfekapillærene, og gjør at væske og avfallsstoffer samler seg i vevet.

Manglende sirkulasjon og opphoping av avfallsstoffer gir ubalanse i bindevevsproduksjonen, og da dannes fibrin (stive fibre). Fibrinet kapsler inn fettceller i grupper og fester seg til hudoverflaten, og dermed trekker ned huden og lager groper. Dette blir til de uønskede cellulittene.

Riktige ingredienser

Om kosmetiske produkter skal ha noen virkning på cellulittene må de inneholde ingredienser som har dyptvirkende effekter i vevet både på fettceller og sirkulasjon.

- Det er ikke mange ingredienser som har dyptvirkende effekt, men det finnes noen aromatiske planteessenser og avanserte planteteknologiske ingredienser, sier Hilde Midthjell, Nordisk fagdirektør ved Dermanor.

Øk fettforbrenningen

- Det skal også være mulig å øke fettforbrenningen ved å bruke riktige ingredienser. Eksempler på slike ingredienser er kaffein, enkelte renfremstilte molekyler fra planter og alger og spesifikke kombinasjoner av aromaterapiessenser, forklarer Midthjell. Dyptvirkende og drenerende sirkulasjonseffekter oppnås først og fremst med aromatiske planteessenser som blant annet peppermynte, grapefrukt og salvie, utdyper hun.

- Det er vanskelig å redusere cellulitter ved å bare bruke produkter, så det er ideelt om produktene brukes sammen med massasje, sier Hilde Midthjell.

Skeptisk

Hudlegen Bjørn Bondevik er skeptisk til at kosmetiske produkter kan hjelpe kvinner med cellulittplager.

- Det kan ha en viss effekt under tiden du bruker det, men jeg tror det kommer tilbake med en gang du slutter med produktet, sier han.

–Det er viktig å få frem at en blir ikke helt kvitt cellulitter, men det går an å redusere dem.

Det er viktig å poengtere at trening og et sunt kosthold er viktig for å få vekk cellulittene. Samtidig er ofte cellulitter genetisk, og til og med de største idrettsstjernene har det.

- Det er viktig å få frem at en blir ikke helt kvitt cellulitter, men at det går an å redusere dem, sier Bondevik.

5 produkter du kan prøve:

Det finnes utallige produkter mot cellulitter på markedet, her er et lite utvalg det kan være verdt å prøve.

Clarins: Total body lift stubborn cellulite control

En krem som reduserer og minsker oppkomsten sv fettceller. Ved hjelp av koffein og planteekstraktet cangzhu stimulerer den lymfe-og blodsystemet. Produktet skal også gi en fastere hud og ha en løftende og mykgjørende effekt.

Pris: 372 kroner.

Decléor: Expert contour cellulitt-krem

Virker fettnedbrytende, sirkulasjonsøkende og drenerende. Inneholder høye konsentrasjoner med aktivt, småmolekylære planteessenser som virker i dybden av huden. Kremen skal også gi fuktighet og elastisitet. Etter fire uker bruk skal det være merkbar forskjell på problemområdene.

Pris: 565 kroner.

L`Oreal Perfect slim pro

Med denne geleen følger det et massasjeapparat, som til sammen skal redusere og motvirke dannelse av cellulitter. Geleen inneholder ingrediensen Co-caffeine Cx, som skal motvirke opphopning av fett i huden. Lover umiddelbart resultat med myk og oppfrisket hud. Etter to uker skal appelsinhuden være redusert og etter fire uker skal du ha fått en oppstrammet hud og figur.

APPELSINHUD: Denne kremen hevder å kunne redusere cellullitter. Verdt å prøve?
APPELSINHUD: Denne kremen hevder å kunne redusere cellullitter. Verdt å prøve? Foto: Foto: Produsenten

Pris: 125 kroner.

La Prairie: Complexe Cellulaire Minceur Corps

Dette produktet lover en oppstramming like etter påføringen, og at kremen skal stimulere fettforbrenningen din. Inneholder ginseng, sineller og glycoprotein, som skal gi færre cellulitter og virke oppstrammende.

Pris: 1055 kroner.

Matis: Tri-Active Slimming Concentrate

Dette produktet er basert på planteteknologiske stoffer som skal virke slankende ved å øke fettcellenes forbrenning. Har også en drenerende, oppstrammende og fuktighetsgivende effekt.

Pris: 569 kroner.

Aberela: A-vitaminsyrekrem

A-vitaminsyrekremer er med på å bygge opp hudens kollagen altså de elastiske fibrene, og styrker bindevevene. I starten vil en flasse bort hud for å erstattes med ny og frisk hud, men dette er forbigående. Aberela er reseptbelagt.

Pris: 64,90 kroner (små pakker).

Les også:

Supermodeller har også cellulitter

Slitesterke cellulitter

Tren bort cellulitter

Skjønnhetsskole på nett

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning