Sminketips – Ikke gjør det slik

Ikke gå i sminkefella

Edderkoppvipper, nissekinn og barberte øyenbryn. Styr unna de største fellene.

Publisert Oppdatert
JA!: Bryn som Brooke Shields er trendy igjen. De skal være fyldige, men velformede.
JA!: Bryn som Brooke Shields er trendy igjen. De skal være fyldige, men velformede. Foto: Foto: Bulls

Sminke er til for fremme dine gode sider.

Til daglig trenger du derfor ikke så tunge strøk med penselen før du får et fint resultat.

Skjønnhetsekspert i DetNye, Julie Botnen, og makeupartist ved Makeup Artistskolen i Oslo, Kine Berg, har gode tips for å unngå å se ut som en klovn når du går ut døren.

Fyldige bryn

NEI: Barberte øyenbryn erstattet med en tynn blyantstrek er for lengst lagt på hylla. Den naturlige tykkelsen og fasongen på øyenbrynene dine er det som kler deg best.

Ikke napp øyenbrynene til en fasong du ikke har.

- Trenden nå er store og velformede bryn, så legg bort pinsetten. Det finnes også mange fine brynsett. De fineste kommer fra Trucco og koster rett over fem hundre kroner. Det beste er å finne et skrin med tre farger slik at du kan blande fargene og gjøre brynene lik hårfargen din, sier Botnen.

Les også: Slik får du vakker vinterhud

Nei til edderkoppvipper

NEI: Bruker du for mye mascara, kan du få et klumpete og lite flatterende resultat som kan minne om edderkoppbein. For mange kvinner er mascara et uerstattelig basisprodukt, og ved riktig bruk oppnår du vakre vipper og et åpent blikk.

- Et tips er å tørke forsiktig av mascarakosten før du legger den på, og heller påføre den i flere omganger.

Hvis du ønsker lange og fyldige vipper er det mye bedre å lime på punktvipper, enn å bruke lag på lag med mascara, sier Botnen.

Les også: Lange vipper på resept

Jevn hudtone

NEI!: Sminkøren til Paris Hilton tok muligens fri denne dagen. Hvit concealer kombinert med nedover-eyeliner er ingen hit.
NEI!: Sminkøren til Paris Hilton tok muligens fri denne dagen. Hvit concealer kombinert med nedover-eyeliner er ingen hit. Foto: Foto: Bulls

NEI: Ikke bruk foundation for å bli brunere. Foundation skal jevne ut hudtonen din, og danne et godt grunnlag for resten av sminken.

- Hvis du har fregner er det ikke noe poeng å bruke pudder for å dekke dem til!

Det ser bare unaturlig og kakete ut. Bruk heller foundationpudder, for eksempel Bare Minerals, som smelter på huden. Hvis du sliter med blank t-sone kan litt transparent pudder fungere fint. Styr unna pudder på fuktig og svett hud, sier Botnen.

- Velg heller en tone lysere enn mørkere når du velger foundation. Da unngår du skille ved hårfeste og halsen. Gå over med fingrene, det er det beste redskapet, sier Berg.

Les også: Slanketips til å leve med

Vakre kinn

NEI: Nissekinn er noe du helst bør styre unna. Rouge er til for å fremheve kinnbeina, og gi en fin glød til ansiktet. Bruker du for mye rouge kan overgangen bli for hard og se unaturlig ut.

- For rød rouge er ikke veldig heldig. Jeg anbefaler en ferskenfarget eller en rosa variant som legges på eplekinnene.

Smil til deg selv i speilet, og sentrér rougen der du får litt fylde. Ton ut fargen med en stor kost, og legg litt kremskimmer på kinnbeina for ekstra glød, sier Botnen.

Les også: Skjønnhetsskole på nett

Fremhev øynene

NEI: Legger du øyenskygge feil kan øynene dine se trette og triste ut. Mørke øyenskygger er de vanskeligste å legge.

- Skal du ha på mørk øyenskygge er det viktig å ikke legge den helt inn mot nesa. Påfør heller en lys skygge innerst i øyekroken.

Begynn alltid med en lys øyenskygge før du tar på det mørke, sier Berg.

Trutmunn

NEI: Fyldige lepper er vakkert, men en markant lipliner er ikke særlig flatterende. Igjen er det naturlige det vakreste.

NEI!: Katie Price demonstrerer hvordan man IKKE skal legge lipliner og lipgloss.
NEI!: Katie Price demonstrerer hvordan man IKKE skal legge lipliner og lipgloss. Foto: Foto: Stella

- Har du store lepper kan du bruke mørk leppestift. Har du små lepper, er en lys variant bedre. Noen bruker også både leppestift og lipgloss, husk da å legge lipglossen midt på leppene og ikke helt i kantene slik som med leppestiften. Lipliner er også et triks hvis du ønsker større lepper, sier Berg.

Naturlig er altså stikkordet. På fest kan du eksperimentere mer. Du kan bruke mye sminke, men da skal det ikke være markant synlig. Pass også på at sminkepungen inneholder farger du kler. Lykke til og vik unna de største tabbene!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning